Убитият бизнесмен в Петрич опитал да спре бой между две компании

Биячите му са на 24 и на 27 години, в ареста са с обвинение
Обновена: 31 май 2021 16:08 | 31 май 2021 14:45, Камелия Цветанова
114
Убитият бизнесмен в Петрич опитал да спре бой между две компании
Снимка: БГНЕС

Под ръководството на Териториално отделение-Петрич при Районна прокуратура-Благоевград се води разследване по образувано досъдебно производство за побой. Това съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение във връзка със смъртта на местния собственик на цветарски магазин - Самуил Кацарски на 46 години, беше бит и в последствие почина от получените наранявания.

Още по темата

Веднага след получаване на сигнала за инцидента е бил извършен оглед на местопроизшествието. Към настоящия момент са разпитани свидетели, извършени са разпознавания, изискани са видеозаписи. Назначени са видеотехническа и лицевоидентификационна експертизи, информират от прокуратурата.

По първоначални данни е установено, че в сутрешните часове на 23.05.2021 г. в търговски обект в Петрич възникнал конфликт между две компании. Ставайки свидетел на случващото се, пристигналият на място с таксиметров автомобил Кацарски се опитал да предотврати ескалацията на напрежението. Въпреки това словесната агресия прераснала във физическа, при което мъжът бил ударен. Нападателите напуснали обекта, но не след дълго се върнали. На пострадалия били нанесени удари по главата и тялото, вследствие на което той паднал на пешеходната пътека на ул. „Цар Борис ІІІ“. Дори и тогава Кацарски отново бил силно изритан в областта на главата.

Продължаването на физическата агресия било възпрепятствано от свидетели на инцидента. Междувременно пострадалият мъж изпаднал в кома вследствие на нанесените му удари. Присъстващи оказали първа помощ. На място пристигнал автомобил на спешна медицинска помощ. Кацарски бил транспортиран до лечебно заведение в града, а впоследствие в столицата.

Извършителите на деянието са били установени и задържани – П.Т. (на 27 години) и К.К. (на 24 години). Двамата са били привлечени в качеството на обвиняеми за извършено от тях престъпление по чл. 129, ал. 2, вр. ал. 1 от НК – причиняване на средна телесна повреда. По искане на прокуратурата им е наложена мярка за неотклонение  „задържане под стража“, която е обжалвана от защитата на обвиняемите.

Въпреки предприетото лечение, няколко дни по-късно мъжът починал. Назначена е аутопсия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
3
 
24
 
! Отговори
Свидетел преди 2 години
Абе кой е луд да свидетелства в МВР?После с години ще го разкатават по разпити и доуточнявания да му губят времето и за негови разноски!Пък може и виновен да го изкарат за лъжесвидетелстване и други измишльотини милиционерски!Съдилища и т.н!Хич не се занимавайте с МВР,говоря от опит!
24
3
 
15
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
а мвр задава ли си въпроса защо хората не свидетелстват не помагат на полициятазащото никои няма доверие на мвр за 30 години няма реноме няма авторитетбоико рашков няма как за 2 месеца да направи каквото и да било години трябваттези га=ме-ни ако ги пуснат веднага ще избягат в чужбина и повече няма да гивидитез
23
0
 
26
 
! Отговори
реалист преди 2 години
Ще им дадат по 3години,след 2 ще излязат и хайде пак бой и сръбска музика.АБСУРДИСТАН
22
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами оня от Бяла дето уби момчето?Нали и него го оневиниха !И така ще продължава с това кривосъдие!Ами другите гали дето с коли убиха младежите и тях ги оневиниха..ония от катуница..Загубена държава
21
3
 
37
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 2 години
Един нормален българин се е опитал да спре бой между граждани за европейско развитие на България. Но тъй като гражданите за европейско развитие на България не търпят забележки и мразят да им се месиш в работите, затова се е наложило българина, който не е гражданин за европейско развитие на България да плати с живота си.
20
0
 
52
 
! Отговори
Жалко, но факт преди 2 години
Каква телесна повреда бе , прокуроре? Тези са се ВЪРНАЛИ с ясното съзнание , че ще го бият до смърт- съвсем преднамерено убийство
19
0
 
24
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
не се хабете, яко се трият коментари, особенон най-точните дето са ПРАВО в десетката.Справедливост е, когато роднините и приятелите на убития човечец се срещнат с убийците
18
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
дам, на младите им липсва толерантност и търпимост и въобще всякаква мисълосвен това нашенеца не разбра - в бой не се месиш, звъниш на 112или ще те утрепят или ти ще утрепеш някое *** и после затвор затвора
17
0
 
41
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Утре ставам, мия си зъбите, взимам си брадвата, бокса, противогаза, бронезащитната жилетка, маската и малокалибрен пистолет и отивам на работа. Сбогуваш се със семейството си всеки ден като за последно, защото в България е като да си на произвола на съдбата. Тук, ако си някой убиец, изнасилвач, крадец може дори да се кандидатираш за изборите... Дано да се получи справедлива доживотна присъда без право на замяна, обществото не бива да спи нито за миг. Пропиляха се цели животи на поколения
16
0
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Наскоро ми се наложи да обиколя малко България - нямаше град, където като спра за малко и навсякъде да се разхождат някакви нервни момченца, които ще кажеш, че са на 5 кафета и някой им е откраднал закуската. Пловдив, Бургас, Варна...нямаше значение - изглеждаха като правени по калъп - приличаха на копия на Криско или някой чалгар. И не - не говоря за мутри и т.н., а за новите поколения, които вече имат много претенции, но не могат и името да си напишат.
15
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Българи "юнаци" !
14
0
 
39
 
! Отговори
Веско преди 2 години
Една наложителна промяна в НК би била, повече от двама нападатели да се третират като ОПГ и наказанието за всички да започва от максималното! Няма да оправи нещата, ама ше видим дали ше се събират на тумби, а и специализираните съдилища ще поработят.
13
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Брей тези убийци са много ценни щом толкова коментари липсват.
12
1
 
13
 
! Отговори
Ами преди 2 години
Член 129 е убийство,не средна телесна
11
0
 
21
 
! Отговори
anonimen преди 2 години
уважаеми журналисти, моля да следите историите до край и да информирате обществото за резултата . И пищете какво стана с убиеца на Милен Цветков, защото от половин година не се пише, ама май не е в затвора? защо ли? А тези ще отидат ли в затвора? Какво е това беззаконие? всеки да се разхожда с бокс, с оръжия, какво е това общеество на животни!?!????
10
0
 
43
 
! Отговори
Вуйчо Ваньо преди 2 години
Докога МВР и услужливи медии ще крият имената на убийци с П.Т 27г и К.К 24г.?Нокаутирали го, ама после се върнали да ритат паднал мъж в главата.Ей така ако помните студента Стоян Балтов дето 6ма го ритаха в главата до смърт пред дискотека Амнезия, и накрая двама осъдени прокуратурата ги пусна да избягат,3ма ги оневиниха,и само 1 остана в затвора.Това е проблема на България-Амнезия.Много бързо престъпниците и тия които ги оправдават.Дано роднините раздадат присъда сами.Лека му пръст на човека:(
9
0
 
43
 
! Отговори
Бюрократи преди 2 години
Господа министри, депутати, съдии и прокурори, време е този уличен терор да спре. Утре може вие или ваш близък да пострада. От вас зависи. Това е чисто убийства със умисъл а мотива е отмъщение. Не останаха хора във България. Помислете.
8
1
 
22
 
! Отговори
Д-р Исня преди 2 години
Първо е лека телесна повреда, за да се започне с наддаването. Ако деецът не уцели точната сума става средна телесна повреда. Сега са в преговори дали да премине в тежка или да бъде неизвестен извършител. Всичко зависи от икономическата ситуация.
7
1
 
59
 
! Отговори
Българин преди 2 години
СРЕДНА телесна повреда! Хахаха, държава на абсурдите! Ако след средната настъпва смърт , след тежката какво следва....Сбъркана държава, сбъркани закони!
6
8
 
26
 
! Отговори
Крети преди 2 години
Каскет Гешев си е човек на Асфалт Паша, така че не намесвайте Радев, докато касета не е уволнен