Убитият бизнесмен в Петрич опитал да спре бой между две компании

Биячите му са на 24 и на 27 години, в ареста са с обвинение
Обновена: 31 май 2021 16:08 | 31 май 2021 14:45, Камелия Цветанова
114
Убитият бизнесмен в Петрич опитал да спре бой между две компании
Снимка: БГНЕС

Под ръководството на Териториално отделение-Петрич при Районна прокуратура-Благоевград се води разследване по образувано досъдебно производство за побой. Това съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение във връзка със смъртта на местния собственик на цветарски магазин - Самуил Кацарски на 46 години, беше бит и в последствие почина от получените наранявания.

Още по темата

Веднага след получаване на сигнала за инцидента е бил извършен оглед на местопроизшествието. Към настоящия момент са разпитани свидетели, извършени са разпознавания, изискани са видеозаписи. Назначени са видеотехническа и лицевоидентификационна експертизи, информират от прокуратурата.

По първоначални данни е установено, че в сутрешните часове на 23.05.2021 г. в търговски обект в Петрич възникнал конфликт между две компании. Ставайки свидетел на случващото се, пристигналият на място с таксиметров автомобил Кацарски се опитал да предотврати ескалацията на напрежението. Въпреки това словесната агресия прераснала във физическа, при което мъжът бил ударен. Нападателите напуснали обекта, но не след дълго се върнали. На пострадалия били нанесени удари по главата и тялото, вследствие на което той паднал на пешеходната пътека на ул. „Цар Борис ІІІ“. Дори и тогава Кацарски отново бил силно изритан в областта на главата.

Продължаването на физическата агресия било възпрепятствано от свидетели на инцидента. Междувременно пострадалият мъж изпаднал в кома вследствие на нанесените му удари. Присъстващи оказали първа помощ. На място пристигнал автомобил на спешна медицинска помощ. Кацарски бил транспортиран до лечебно заведение в града, а впоследствие в столицата.

Извършителите на деянието са били установени и задържани – П.Т. (на 27 години) и К.К. (на 24 години). Двамата са били привлечени в качеството на обвиняеми за извършено от тях престъпление по чл. 129, ал. 2, вр. ал. 1 от НК – причиняване на средна телесна повреда. По искане на прокуратурата им е наложена мярка за неотклонение  „задържане под стража“, която е обжалвана от защитата на обвиняемите.

Въпреки предприетото лечение, няколко дни по-късно мъжът починал. Назначена е аутопсия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
15
 
! Отговори
Teo преди 2 години
Жалко за човека. Опитал се е да вразуми хора, които не го заслужават. Заради това плаща с живота си! Ето за това по-добре видиш ли такива - 112 и те да се оправят! Сега и по 20 годинки да им лепнат, ще върнат ли човека?В такава ситуация - кръвнина половин милион на калпак, ако не могат да го платят - в затвора да работят и заплатата за семейството на убития.
44
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Крайно време е ако някой почине от това, че му е нанесен побой да се квалифицира като умишлено убийство. И натъртвам, не равен бой, при което двама се бият равностойно, а побой, при който единия не се съпротивлява а другия издевателства над обикновено падналия човек.
43
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Неумишлено убийство ще го изкарат въпреки че са се върнали да го довършат. Да видим дали ще вземат този детайл в предвид или са нечии синчета
42
0
 
15
 
! Отговори
Възмутен преди 2 години
Те го пребили, средна телесна. Има нещо сбъркано в цялата съдебна система.
41
0
 
17
 
! Отговори
В бой между наркоман преди 2 години
НЕ СЕ НАМЕСВАЙТЕ НЯМА ДА СЕ УБИЯТ ПОМЕЖДУ СИ НО ЩЕ УБИЯТ ТЕБ
40
1
 
30
 
! Отговори
Лошо преди 2 години
Идва страшно поколение, жална ни майка..
39
3
 
36
 
! Отговори
БПФ преди 2 години
И сега гледам по тв - петричани МИРНО ПРОТЕСТИРАТ със свещички в ръка !!! Ей-тия мирни протести ни изяждат главата и ни съсипват държавата. Абе, слагайте качулките, грабвайте каквото имате под ръка, извлечете мрсникът прокурор със "средната телесна повреда4 от дупката му и го обесете на първото дърво !!! Ножът е опрал в кокълът, няма накъде да отстъпваме повече - щом престъпници, съди и прокурори открито играят в комбина срещу нас, за да ни довършат като държава и народ !!!
38
0
 
11
 
! Отговори
БПФ преди 2 години
До ВескоДепутатите ако ще да измислят най-перфектните закони (то и сегашните не са лоши), ползата ще е нулева, докато мpъсните прокурори и садии отказват да ги прилагат !!! Сега има ли тежки наказания за престъпления от омраза? Някой *** съден по съответния член? Има ли наказание затвор за нападение над медици? Някой осъден? Щом може при брутално убийство да се повдига обвинение за средна телесна повреда, какво говорим? Трябва да се намери начин гражданите да контролират съдебната система
37
0
 
27
 
! Отговори
БПФ преди 2 години
Крайно време е да подхванем тия с тогите !!! Мрсният прокурор, повдигнал обвинение за "СРЕДНА ТЕЛЕСНА ПОВРЕДА" при убийство, да бъде заловен и ликвидиран точно по същия начин - ПУБЛИЧНО, С ШУТОВЕ В ГЛАВАТА !!! Защото тая дива престъпност съществува основно заради престъпното бездействие на съдебната система, защото садии и прокурори се гаврят със закона, вместо да го прилагат !!!
36
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Време е народът и близките на пострадалите от такива зверства да вземат нещата в свои ръце! Няма съд, няма адвокати и разправии - зъб за зъб, живот за живот! Само тогава ***.та на обществото ще се стресне и ще има някаква справедливост! Тези не заслужават да живеят, защото оставиха едно малко дете без баща - това е най-големият ГРЯХ!
35
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До дивСпоко - събрали сме се юнаците и ще ги накажеме, па каквото ще да става!
34
0
 
36
 
! Отговори
Див преди 2 години
Днес ние читателите не сме будали и освен, че ни информирате искаме да знаем и ИМЕТА на убийците. Кои са родителите им и др. подробности, които да покажат на обществото дали да се убиец е призвание, което е генетично заложено в партизанските или бизнес настоящи и политически наследници?
33
0
 
7
 
! Отговори
абоната е на мо~~~ре преди 2 години
свободя да се чете като слободия
32
1
 
44
 
! Отговори
абоната е на мо~~~ре преди 2 години
10 години преди 1989г. моряк обиколил много места каза на нашите:"Ние не сме за демокрация, защото сами ще се изядем!"Като гледам днешната свободия и беззаконие навсякъде, мисля, че той беше напълно прав.Оскотялото племе се самоизяжда.
31
0
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И да добавя от 36: Щом са се върнали да довършат започнатото, вече говорим и за умисъл на деянието!
30
1
 
20
 
! Отговори
do 20 преди 2 години
"приличаха на копия на Криско или някой чалгар"...без "или" колега, той Криско по принцип си е чалгар.
29
0
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Средна телесна са го писали. Това при удряне с крак в главата изпадане в кома и смърт. Представям си тежка телесна кво е. Убиват те, възкръсваш, пак те убиват и те разчленяват
28
0
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега ще ги осъдят за побой, а не за убийство. Преди години един съдия така отсъди, че убития е умрял, защото си е ударил главата в земята, а не в следствие от удара, довел до падането. Още тогава се запитах, ако някой бутне съдията от висока сграда, то тогава ще е виновно земното притегляне, нали!?
27
1
 
37
 
! Отговори
ДДРОнег преди 2 години
Значи средна телесна повреда е смъртно нараняване ?! . . .А каква ли е тежката телесна повреда ?!
26
0
 
57
 
! Отговори
ДА преди 2 години
Защо на битият и починал човек се изтипосват имената,годините-пропуснали сте-семейно положение,партийна принадлежност и т.н.,а на убийците-само инициали!?Това,как да се разбира!?Дайте им имената,снимки-подробности,какво ги криете като че са моми за крадене!?Докога толерантност към такива!?