Адвокати на мълчалив протест срещу закриването на съдилища

Така според тях някои райони ще бъдат лишени от съдебен орган
Обновена: 7 юни 2021 19:32 | 7 юни 2021 19:27, Веселина Йорданова
42

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Адвокати излязоха на мълчалив протест срещу готвените промени в съдебната система.

Те не са съгласни с обсъжданото от Висшия съдебен съвет закриване на част от районните съдилища и изключването на адвокатурата от дебата по въпроса.

Според тях промяната ще отдалечи правосъдието от гражданите, като някои отдалечени райони ще бъдат лишени от това да имат съдебен орган в своето населено място.

Предвижда се 55 от общо 113 съдилища, които са на районно ниво, да бъдат закрити или преобразувани в териториални отделения към най-близкия до тях районен съд.

Кадри от протеста вижте в галерията на фотографа ни Димитър Кьосемарлиев!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
7
 
! Отговори
ivan преди 2 години
Ха Ха ха ... ами , че отдавна са се отдалечили от гражданите.Сравнете си заплатити, хонорарите и боносити със средната роботна заплата за страната.Интереса клати феса...!
14
0
 
8
 
! Отговори
Ханонимен преди 2 години
Според адвокатите съдебния процес щял да се отдалечи от гражданите. Поточно помалко далавери ще има и за адвокуатурата,и за районните съдилища,и за прокуратурата и на всички трябва да им се намалят и бройките, и заплатите,и правомощията.А иначе реален и неЗависим съд няма в Бг за нормалния средностатистически гражданин на Република България
13
1
 
6
 
! Отговори
Пути преди 2 години
...със съдилища,като без съдилища,щом делата на руската територия около Балкана ги решава кремълската трътла-генералгубернатора от кремъл...все такааааа до края на москваааа....
12
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Адвокати на кой?закривайте и без това ни работят в полза на народа ЕС закрилят герба тоест енп ,но американците ви показаха за кой работите
11
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ха така! Малко по малко ще ви съберат в един-единствен съд - то и сега има само един, де - този на Лозьо Паньов, където присъдите се уточняват от Мун...чо, Бойкикев, РОшков и БХК. И без това съдилищата за нищо не стават, затова се заяждате с прокуратурата и вечно не ви стигат доказателства, а ако все пак няма измъкване, присъдите за вашите си хора са направо смешни.
10
2
 
18
 
! Отговори
Да да преди 2 години
В една нормална система адвокатите щяха да са най-големите престъпници.10 години учат вратичките в закона за да помагат на криминално проявени и за това лапат огромни хонорари...закривай наред,че ни писна от социални кърлежи!
9
0
 
10
 
! Отговори
Законът преди 2 години
трябва да бъде в сърцето, а не в съдилището.
8
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прекалено много съдии, генерали и войводи има в тази корумпирана мафиотскакочина. Съкращавайте ги смело, смело напред с чичо Джо.
7
1
 
20
 
! Отговори
Хехх преди 2 години
Добре правят, че ги закриват
6
1
 
23
 
! Отговори
Сашо от Варна преди 2 години
Закривайте ги и ги пренасочете към строителството или в селското стопанство....Тия са нагли и ненаситни дармояди...
5
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И колона нарцисисти...
4
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не става така! Учете се от Манолова,Дончева и Хаджигенов! Те са пример и пътеводна светлина - първо с мутри,после с олигарси, а накрая във властта като борци срещу първите и вторите!Така се прогресира!
3
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А Хаджигенов там ли е?
2
4
 
14
 
! Отговори
ОПЛ преди 2 години
Изобщо не се шегувам, не сме учили десетилетия за да ни управлява хунта с подкрепата на прос-таци и престъпници.
1
9
 
8
 
! Отговори
ОПЛ преди 2 години
Хора, трябва да организираме обединен протест на съсловните организации срещу тоталитарното управление на държавата и погазването на демокрацията. Като на манифестация:Колона лекари, колона юристи, инженери, бизнесмени, полицаи и т н., защото тези ще ни довършат живота в тази изстрадала страна.