Папалезов е с обвинение за участие в организирана престъпна група

Неин ръководител според прокуратурата е бизнесменът Васил Божков
52
Папалезов е с обвинение за участие в организирана престъпна група
Снимка: БГНЕС

Директорът на сектор "Културно-исторически ценности" в Главна дирекция "Национална полиция" Ангел Папалезов е бил обвинен днес за участие в организирана престъпна група за трафик на културни ценности и пране на пари.

Ръководител на групата е намиращият се в Дубай Васил Божков, каза Валентина Маджарова, изпълняващ длъжността ръководител на Специализираната прокуратура. По решение на наблюдаващия прокурор Папалезов е на свобода срещу подписка, а от държавното обвинение отрекоха да са нахлували в кабинета му, предаде БНР.

Още по темата
Според прокурорското постановление, освен Папалезов  и намиращият се в Дубай Васил Божков, в групата са участвали още десетина души.

Нямало конкретика и имало изброени много членове от Наказателния кодекс, каза адвокатът на висшия полицай. Според Стефан Карайотов постановлението е: "Кухо, ама това е съвсем кухо, та чак дрънчи от него".

След акцията миналата седмица от прокуратура разпространиха снимки от обиските в дома и кабинета на Ангел Папалезов. Беше изрично посочено, че са намерени визитни картички на Васил Божков и поставената в списъка "Магнитски" фондация "Тракия".

"Истинско безумие, защото този човек не го познавам, познавам служители на фондация "Тракия", но това е свързано с изпълнение на служебните ми задължения през годините. Аз работя по линия на културно наследство от 2003 година насам. Ще е професионален срам, ако аз не ги познавам и не съм срещал с тези хора", каза Ангел Папалезов.

"Със Спецпрокуратурата и следствието в годините назад сме имали успешни акции", спомни си днес той. По думите му "в една от най-хубавите акции лично наблюдаващ прокурор е била Сийка Милева, където успехът е международен".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още по темата: Ангел Папалезов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
3
 
6
 
! Отговори
4epa преди 2 години
ПАРИТЕ НА БОЖКОВ СА ЗА МАЯ МАНОЛОВА-ГАЛЕВА !!!!!!!!!! И СЕГА А МАЯ4Е - ТИ СЕ БОРИШ С КОРУПЦИЯТА С ПО ГОЛЯМА КОРУПЦИЯ !!!!!!!!!!!!!
21
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе, къде изчезна Маята бе?! В някой бункер ли се скри, к'во стана!?
20
1
 
6
 
! Отговори
... преди 2 години
Мелеее, изхвърлям всички визитни картички, които имам.
19
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нашата страна е голяма мафия бре
18
4
 
3
 
! Отговори
божков-мая-радев преди 2 години
ааааааа, не така , не така , наще нема да ги барате .
17
19
 
5
 
! Отговори
До 19 преди 2 години
Твоя живот ако е мизерен моя не е. Чувствам се супер в немско и ще гласувам пак за Божков нарочно защото ви мразя многооооо
16
17
 
12
 
! Отговори
До 17 преди 2 години
Гладна герберска кокошка просо сънува в чекмеджета. Радев сега на президентските избори ние народа отново ще го изберем за президент а може да гласуваме и за президентска република с него начело. В числото на народа не влизат 300000 гербероСедесарскиБезгръбначни и троловете им тука.
15
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще се върне ама друг път Божков, не е толква глупав колкото избирателите си, някви гастербайери на които държават им е виновна за мизерния живот.
14
11
 
5
 
! Отговори
До 15 ГЕШЕВ преди 2 години
Няма да дочака това. След изборите нов закон и Гешев е уволнен и подсъдим за съучастие с герберската мафия. Божков се завръща . Сега ще гласуваме за него около 47 човека познати в Германия а колко още има из Европа не зная.
13
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На Радев хората много чисти биле. Що мене не ме разследват или подслушват . Значи е имало причина. То и Радев ако не беше с имунитет ще е с обвинение за шпионаж.
12
2
 
2
 
! Отговори
дали преди 2 години
Международната операция с която се хвали не е негова ! А проверете. Само се е намърдал като с много други .
11
7
 
6
 
! Отговори
ГЕШЕВ преди 2 години
има сересета с Радев и компания , лично каза,че ще изчака края на мандата му и ще го погне.Затова му искат главата по всякакъв възможен начин.
10
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трима Човека имат еднакви цели да свалят Демокрацията в България както го направиха със СДС и премахнаха Филип Димитров
9
7
 
10
 
! Отговори
до 8 преди 2 години
Трай бе ,чалгопитек. Нали одеве гледах Янев по бтв в "Лице в лице". Така е напълнил гащите, че само дето не ревна. А беше много смел допреди няколко дена.
8
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Почна да се пропуква чадъра над Зеления Чорап. Скоро и Резидента ще е с обвинение за ОПГ
7
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мая си иска Парите след като я изхвърлиха от БСП Нинова иска само тя да л
6
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кой Плати протестите на Радев над година тия домати Пари струват оная Буга без пари не работи
5
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кога е давал черепа на Радев пари ве гагауз гербрски!При тиквеното управление е дал 70 милиона крадени пари на тиквата че да не го търсят за 700 милиона неплатени данъци!Пфуу пр0сти ора ей
4
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Фуражките Янев и Радев газ пикаят от няколко дена. Черепа ще си потърси вересиите от тях по един или друг начин, и те много добре го знаят. Той не е давал пари да му се налагат санкции.
3
3
 
1
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
ептян са побърка Каскетя...Ама сериозно:-Тоя дали наистина разчита на ПР ЪД НИТЕ,които затрещяха СЛЕД "ония санкции"?!...Гледам,сериозни и вбесени вече хора са подготвили сериозни действия по искането за оставката на милиционера..Но:-Оставката НЕ Е РЕШЕНИЕ,драги!!!..Дори и да го "СКЪТАТ" от обществото,ешафода,предназначен за него,ще бъде твърде разочарован..