Адв. Менков: Кристиан е употребил дрога и е знаел какво може са стане

Според адвоката на Милен Цветкова версиите на защитата са били нелепи
11 юни 2021 10:08, Ния Христова
67
Адв. Менков: Кристиан е употребил дрога и е знаел какво може са стане
Снимка: БГНЕС

"Кристиан Николов е употребил наркотици и е осъзнавал ясно, че е възможно да се случи нещо подобно", каза в ефира на Нова тв Менко Менков, адвокат на семейството на Милен Цветков.

"Обвинението, което се поддържа, е за наличие на евентуален умисъл. Нашата теза е, че деецът е допускал, че е възможно да се случи нещо подобно. Николов е имал ясното съзнание за употреба на наркотични вещества, защото освен метаамфетамин, е установено наличие на кокаин и марихуана. Той е бил със съзнанието, че шофира след употребата на наркотици, което е забранено от закона", подчерта Менков.
 
"Едва вчера дойде моментът да се приеме тройната експертиза, извършена от медици във ВМА, на базата на проби от кръв и урина, взети от подсъдимия два часа след катастрофата. Вчера стигнаха и до широката общественост. Заключението на тези експерти беше изключително впечатляващо, което практически разруши градената версия за това, че той не е знаел ,че в организма му има наркотици. Не може да не е знаел. При вчерашните характеристики, които вещите лица изложиха, а именно наличие на наркотиците амфетамин или метаамфетамин в концентрация 232 нанограма на милилитър. Това е изключително много", посочи Менков.
Още по темата
 
Експерти смятат, че такова наличие е възможно само при два варианта. Ако инцидентно Кристиан Николов е приел наведнъж голяма доза наркотици, което е необичайно, или ако продължително е приемал от дрогата. Адвокатът обясни, че при продължителна употреба се получава зависимост.
 
"Създаваше се едно впечатление от показанията на сестрата, на брата и на познат на подсъдимите, че по време на празненството преди катастрофата подсъдимият случайно е видял чаша с деджестив. Изпил я е, почувствал се зле и легнал да спи. Не е знаел какво е имало в чашата. Другата версия беше, че пиел успокоителен чай, защото се притеснявал преди изпити, въпреки, че такива тогава не е имало. Третото обстоятелство, което те твърдяха, е, че той е използвал успокоителна паста, с която е мажел устната си кухина. Тези версии бяха изключително нелепи и не можеха да бъдат погледнати сериозно", смята той.

67
Още от Темида
Втори ден от посещението на Лаура Кьовеши у нас
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 20 часа
Милен Цветков,не е случайна жертва,но не трябва и да се героизира.
42
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 22 часа
Хора, не забравяйте, пешеходците от видеозаписа които ако бяха минали буквално секунди по-късно можеха да бъдат убити на зелен светофар. По абсолютна случайност жертвата е само Милен Цветков. Можеше няколко души да загинат наведнъж. Същото важи и за приятелите на Кристиян. Късмет е при такъв удар пътниците в автомобила да останат непокътнати.
41
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 23 часа
Това са статии колкото да си почешате езиците! Искам да прочета статия, че са му лепнали 15 - 20 години, всички убийци и политици са в затвора, затворите са пълни и т. Н.
40
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 23 часа
Айде вече прибирайте го маминото синче и да се приключва. Значи младежите за 1 коз може да лежат, а за тоя убиец мамин златен какво?
39
0
 
1
 
! Отговори
Койчо преди 1 ден
Стана повече от година откакто бай Ставри чака млада и свежа кръв.Осъждайте го вече този наркоман и всичко да свършва
38
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
До Анонимен 29Пичага, Кристианчо е заспал на волана, пределно ясно е. Партито е пордължило дълго време, човекът шмъркал, тупал, пушил. Следващата сутрин, като вече са поизчезнали ефектите от дрогата, просто е изгубил съзнание. Нека да си понесе заслуженото и да лежи.
37
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Роденият с име на адвокат Менко Менков, щеше да твърди обратното, ако беше адвокат на Кристиян: Кристиян е пил Йегелмайстер и не е знаел какво Меркел му е сипала в сиропа.
36
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Ангелчо,спри и ти дрогата,чедо,че да не"изгърмиш"и ти или в най добрия случай да не пострадаш непоправимо и за цял живот.Не карайте дрогирани или нашльокани като казаци,ако искате да стигнете до където сте тръгнали.Не се качвайте на автомобила си а ползвайте градски транспорт.Защо "придружителите"на дрогирания Кристиян,не са го спрели,след като са видели,че не е в състояние да шофира,ако не е имало умисъл?.Отговори ми.
35
0
 
12
 
! Отговори
Бохо преди 1 ден
Незнам защо още го таркалят по съдилищата този убиец ...
34
0
 
4
 
! Отговори
Бохо преди 1 ден
До 22Ами ако беше твоят родител или дете ?
33
12
 
1
 
! Отговори
Ангел преди 1 ден
Колкато и да неви си иска това не е предумишлено убийство .Това все пак е катастрофа.Когато се друсаш и караш не искаш да убиваш.Несе друсаш със съзнанието да убиваш . Напишете Милен Цветков във youtube и ще ви излезнат безброй стари клипчета на които ще се забавлявате как усмиват журналиста.Беше редовен абонат на господарите .Преди го подигравахте ,сега го възхвалявате !
32
1
 
4
 
! Отговори
Саксофонов преди 1 ден
Професията "адвокат" изглежда се припокрива почти изцяло в тази на сценарист. Трябва да съшие правдоподобен преразказ по картинка.
31
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Умишлено се заблатачва разследването,около дрогата за да се избегне разследване за предумишлено убийство по"неизяснени причини"и уж без мотив,но всъщност прозира умишлено престъпление и целта е да се прикрият поръчителите.И адвоката на семейството на Милен не си е свършил работата до край,вероятно за да се постигне споразумение с Прокурора по делото и да се избегне най тежката присъда,доживотна.
30
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
За пияни и дрогирани убийци трябва да има смъртно наказание на стадиона пред 40 хиляди публика
29
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Има вероятност,катастрофата да е умишлено причинена,защото дрогирания Кристиан,вместо да намали скоростта преди светофара,забелязвайки колата на журналиста,вместо да смени платното за да избегне удар,дава пълна газ,секунди преди удара.Кой водач,съзнавайки,че е под действието на опиати или алкохол,няма да се опита да избегне произшествие а ще даде пълна газ за да предизвика катастрофа и то на кръстовище?Дали не е бил принуден да,предизвика катастрофата?
28
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
За нас трябва да има строги закони за всичко иначе ще се самоунищожим.Вече сме с 2 милиона по-малко за само 30 години.Това е спад от около 25%.
27
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Такива убийци трябва да влезнат в затвора за дълго.Има всеки ден подобни даже не-дрогирани и не -пияни убийци на пътищата.Ако не ги вкарат в затвора за поне 30 години,ние ще сме на първо място по загинали на пътя в Европа.
26
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Предполагам,че има и политически мотив,за причиняването на смърта на журналиста,който изразяваше открито отношението си към бившата властСмятам така,защото един от участниците и на купона и в катастрофата се е намирал в колата на убиеца на журналиста и е син на депутат в 44-то НС.Но както винаги,и сега ще стане така,че и синчето на депутата има имунитет като бащата и няма да бъде подсъдимА на всички е известно,че убиеца на журналиста е син на жена,която е свързана с фирмата на задържания Стайков
25
0
 
8
 
! Отговори
До 25 преди 1 ден
Не знам за Христос, но аз уважавам само един закон: "Око за око, зъб за зъб". Само този закон носи справедливост.
24
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
До 24: Христос ни учи да прощаваме