Адв. Менков: Кристиан е употребил дрога и е знаел какво може са стане

Според адвоката на Милен Цветкова версиите на защитата са били нелепи
11 юни 2021 10:08, Ния Христова
68
Адв. Менков: Кристиан е употребил дрога и е знаел какво може са стане
Снимка: БГНЕС

"Кристиан Николов е употребил наркотици и е осъзнавал ясно, че е възможно да се случи нещо подобно", каза в ефира на Нова тв Менко Менков, адвокат на семейството на Милен Цветков.

"Обвинението, което се поддържа, е за наличие на евентуален умисъл. Нашата теза е, че деецът е допускал, че е възможно да се случи нещо подобно. Николов е имал ясното съзнание за употреба на наркотични вещества, защото освен метаамфетамин, е установено наличие на кокаин и марихуана. Той е бил със съзнанието, че шофира след употребата на наркотици, което е забранено от закона", подчерта Менков.
 
"Едва вчера дойде моментът да се приеме тройната експертиза, извършена от медици във ВМА, на базата на проби от кръв и урина, взети от подсъдимия два часа след катастрофата. Вчера стигнаха и до широката общественост. Заключението на тези експерти беше изключително впечатляващо, което практически разруши градената версия за това, че той не е знаел ,че в организма му има наркотици. Не може да не е знаел. При вчерашните характеристики, които вещите лица изложиха, а именно наличие на наркотиците амфетамин или метаамфетамин в концентрация 232 нанограма на милилитър. Това е изключително много", посочи Менков.
Още по темата
 
Експерти смятат, че такова наличие е възможно само при два варианта. Ако инцидентно Кристиан Николов е приел наведнъж голяма доза наркотици, което е необичайно, или ако продължително е приемал от дрогата. Адвокатът обясни, че при продължителна употреба се получава зависимост.
 
"Създаваше се едно впечатление от показанията на сестрата, на брата и на познат на подсъдимите, че по време на празненството преди катастрофата подсъдимият случайно е видял чаша с деджестив. Изпил я е, почувствал се зле и легнал да спи. Не е знаел какво е имало в чашата. Другата версия беше, че пиел успокоителен чай, защото се притеснявал преди изпити, въпреки, че такива тогава не е имало. Третото обстоятелство, което те твърдяха, е, че той е използвал успокоителна паста, с която е мажел устната си кухина. Тези версии бяха изключително нелепи и не можеха да бъдат погледнати сериозно", смята той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вярно е това, което казва адвокат Менков, но дали щеше да е толкова искрен, ако беше защитник на убиеца на Милен Цветков? Или, тогава друга песен щеше да пее???
14
0
 
17
 
! Отговори
Театър Сълза и Смях преди 2 години
Случайно видял чаша с някаква течност и я изпил, без да го интересува каква всъщност е течността!А можеше тази течност да е магарешка урина или белина.......
13
4
 
16
 
! Отговори
изпечен демократ преди 2 години
сега разбрахте ли защо в соц страни такива ги екзекутират с куршум в тила?там парите не помагат
12
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Искаме разследване и наказателно преследване на свидетелите. Лъжесвидетелстването е престъпление и това не може да се игнорира. Ако това момче е употребявало трева и кока, няма как това да е останало незабелязано от обкръжението му. Особено тревата мирише от километър.
11
3
 
12
 
! Отговори
Прост и глупав преди 2 години
"Едва вчера дойде моментът да се приеме тройната експертиза, извършена от медици във ВМА, на базата на проби от кръв и урина, взети от подсъдимия два часа след катастрофата.Ко???*АСИ и правосъдието*АСИ и държавата.Година и три месеци вадят едни проби????Господ,Алах и Буда да са ти на помощ,ако ти се случи нещо и трябва да се съдиш с някого.Айде пускайте го да си ходи и не се излагайте повече.
10
0
 
20
 
! Отговори
vlady преди 2 години
Наркоманът трябва да получи дълга почивка в ол инклузив Кремиковци Хилтън с чудесни гледки към планината на север, остатъците от комбината на юг, кариерата на запад и промишлени сгради на изток през мрежите и загражденията от бодлива тел. Там е пълно с истински левскари.
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 7Абе хубуу, ама то важи и в обратна посока.
8
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
хаха Всички знаем как се пука по купони аре стига. Взел си е линиите и после го е домързяло да се прибира с такси и да ходи на следващия ден да си взима колата.. Ясна е ситуацията, като бял ден
7
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ем ся направено биломомчето ... то га си направен, ни знайш кос тава ...
6
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пиянките казват, че са прекалили с водата за уста, а тоя с успокоителната паста...
5
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не бях чувал за успокояваща паста за зъби, хаха.Това е явно някаква нова глупост, измислена да оправдава наркоманите
4
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Долу ръцете от помотомствения гербер,майка му е целувала ръка на Боко тиквата!!
3
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ясно е, че е наркоман, но е по-интересно как лъжат свидетелите.
2
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя Кристиан, най-добре да сведе глава и да си излежи наказанието, стига са носили вода от 9 планини, та в десетата. Кви ли не лъжи пропаднаха. Време е да покаже мъжество и да продължи напред!
1
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Toчно по бългърски и това дело го омазахме и ще потъне. АкО и да е следено толкова изкъсо от медии и обществеността. Това е абсолютен пример, че и най тежките престъпления, заснети на камера нямат абсолютно никакво значение. А сега опитайте да си представите в задкулисието за какво става дума