Адв. Менков: Кристиан е употребил дрога и е знаел какво може са стане

Според адвоката на Милен Цветкова версиите на защитата са били нелепи
11 юни 2021 10:08, Ния Христова
68
Адв. Менков: Кристиан е употребил дрога и е знаел какво може са стане
Снимка: БГНЕС

"Кристиан Николов е употребил наркотици и е осъзнавал ясно, че е възможно да се случи нещо подобно", каза в ефира на Нова тв Менко Менков, адвокат на семейството на Милен Цветков.

"Обвинението, което се поддържа, е за наличие на евентуален умисъл. Нашата теза е, че деецът е допускал, че е възможно да се случи нещо подобно. Николов е имал ясното съзнание за употреба на наркотични вещества, защото освен метаамфетамин, е установено наличие на кокаин и марихуана. Той е бил със съзнанието, че шофира след употребата на наркотици, което е забранено от закона", подчерта Менков.
 
"Едва вчера дойде моментът да се приеме тройната експертиза, извършена от медици във ВМА, на базата на проби от кръв и урина, взети от подсъдимия два часа след катастрофата. Вчера стигнаха и до широката общественост. Заключението на тези експерти беше изключително впечатляващо, което практически разруши градената версия за това, че той не е знаел ,че в организма му има наркотици. Не може да не е знаел. При вчерашните характеристики, които вещите лица изложиха, а именно наличие на наркотиците амфетамин или метаамфетамин в концентрация 232 нанограма на милилитър. Това е изключително много", посочи Менков.
Още по темата
 
Експерти смятат, че такова наличие е възможно само при два варианта. Ако инцидентно Кристиан Николов е приел наведнъж голяма доза наркотици, което е необичайно, или ако продължително е приемал от дрогата. Адвокатът обясни, че при продължителна употреба се получава зависимост.
 
"Създаваше се едно впечатление от показанията на сестрата, на брата и на познат на подсъдимите, че по време на празненството преди катастрофата подсъдимият случайно е видял чаша с деджестив. Изпил я е, почувствал се зле и легнал да спи. Не е знаел какво е имало в чашата. Другата версия беше, че пиел успокоителен чай, защото се притеснявал преди изпити, въпреки, че такива тогава не е имало. Третото обстоятелство, което те твърдяха, е, че той е използвал успокоителна паста, с която е мажел устната си кухина. Тези версии бяха изключително нелепи и не можеха да бъдат погледнати сериозно", смята той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Милен Цветков,не е случайна жертва,но не трябва и да се героизира.
34
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хора, не забравяйте, пешеходците от видеозаписа които ако бяха минали буквално секунди по-късно можеха да бъдат убити на зелен светофар. По абсолютна случайност жертвата е само Милен Цветков. Можеше няколко души да загинат наведнъж. Същото важи и за приятелите на Кристиян. Късмет е при такъв удар пътниците в автомобила да останат непокътнати.
33
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това са статии колкото да си почешате езиците! Искам да прочета статия, че са му лепнали 15 - 20 години, всички убийци и политици са в затвора, затворите са пълни и т. Н.
32
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Айде вече прибирайте го маминото синче и да се приключва. Значи младежите за 1 коз може да лежат, а за тоя убиец мамин златен какво?
31
0
 
4
 
! Отговори
Койчо преди 2 години
Стана повече от година откакто бай Ставри чака млада и свежа кръв.Осъждайте го вече този наркоман и всичко да свършва
30
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 29Пичага, Кристианчо е заспал на волана, пределно ясно е. Партито е пордължило дълго време, човекът шмъркал, тупал, пушил. Следващата сутрин, като вече са поизчезнали ефектите от дрогата, просто е изгубил съзнание. Нека да си понесе заслуженото и да лежи.
29
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Роденият с име на адвокат Менко Менков, щеше да твърди обратното, ако беше адвокат на Кристиян: Кристиян е пил Йегелмайстер и не е знаел какво Меркел му е сипала в сиропа.
28
0
 
15
 
! Отговори
Бохо преди 2 години
Незнам защо още го таркалят по съдилищата този убиец ...
27
0
 
6
 
! Отговори
Бохо преди 2 години
До 22Ами ако беше твоят родител или дете ?
26
1
 
5
 
! Отговори
Саксофонов преди 2 години
Професията "адвокат" изглежда се припокрива почти изцяло в тази на сценарист. Трябва да съшие правдоподобен преразказ по картинка.
25
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За пияни и дрогирани убийци трябва да има смъртно наказание на стадиона пред 40 хиляди публика
24
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За нас трябва да има строги закони за всичко иначе ще се самоунищожим.Вече сме с 2 милиона по-малко за само 30 години.Това е спад от около 25%.
23
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Такива убийци трябва да влезнат в затвора за дълго.Има всеки ден подобни даже не-дрогирани и не -пияни убийци на пътищата.Ако не ги вкарат в затвора за поне 30 години,ние ще сме на първо място по загинали на пътя в Европа.
22
0
 
10
 
! Отговори
До 25 преди 2 години
Не знам за Христос, но аз уважавам само един закон: "Око за око, зъб за зъб". Само този закон носи справедливост.
21
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 24: Христос ни учи да прощаваме
20
0
 
10
 
! Отговори
Бай Ставри преди 2 години
Кога ще ми го пуснете вече този минзухар,от кога му се точа..
19
15
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не разбирам защо обществото е толкова строго към едно мнадо момче. Нека да си изживее живота свободно, вече е направил най сериозното!
18
0
 
16
 
! Отговори
Ганьо Ганев преди 2 години
Накрая ще излезне Милен Цветков, че е спрял пред него!
17
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен Майката на убиеца на Милен Цветков е видна БСП-арка, баща му също. Но, за лъжливите троловете на Черепа, Маджо и останалите олигарси и чегъртачи, за всичко е виновен Борисов...
16
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чайче пил, щото се притеснявал от изпитите. Само дето изпити няма. Или паста за зъби .... ВъТъФъъъ народе! Държавата ни не е никаква държава, това е истината, пародия на такава е! Какво вече казаха по-долу, пускайте го да си ходи и да има хепи енд по български. Няма никога да се оправят нещата. Щото при нас нещата са си така, няма какво да се оправя.