Спецправосъдието било политически въпрос, а не юридически

Редица сигнали от България вече са постъпили в Европейската прокуратура
44
Спецправосъдието било политически въпрос, а не юридически
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Посещението на европейския главен прокурор Лаура Кьовеши в България беше изцяло работно. Темите, които обсъдихме, не са обхващали въпроси извън проблематиката, засягаща нейната дейност. Най-важният резултат от тази визита беше, че ще стартира бързо попълването на останалите места - 6 от 10, на българските европрокурори. Това заяви служебният министър на правосъдието Янаки Стоилов пред Нова телевизия.

Още по темата

„Добре е, че се засегнаха и някои други теми, които засягат правната система на България. Например за специализираното правосъдие, което става ясно, че е повече политически, отколкото юридически въпрос. Това е в компетенцията на българските власти", каза още той.

По думите му констатация на Лаура Кьовеши е, че специализираното правосъдие е излишно и че дали ще го има, зависи повече от предложението на министъра на правосъдието, на правителството и на парламента.

"Тя изрично заяви, че се преследват определени престъпления. Няма списък от хора, които трябва да понесат отговорност, но трябва да се знае, че е необходимо да има проверки и разследване по високите етажи на властта и те трябва да приключват бързо и с ясен резултат", посочи Стоилов.

"От България има постъпили редица сигнали към Европейската прокуратура, но може би тепърва ще стават ясни тези, които заслужават по-голямо внимание", допълни още той.

„Това, което тя очаква, е да има сътрудничество както с Прокуратурата, така и с други органи в България, включително и с такива от системата на МВР. Според мен това е правилно, защото колкото епо-задълбочено е това сътрудничество, толкова по-добре”, коментира служебният министър на правосъдието.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Един сбръчкан и пъпчив комунист ви казва, че няма за какво да разследваме Баневи, Арабаджиеви и Божков, много било бавно следствието пък и те така и така са откраднали от народа, защо сега да им се взема откраднатото?
12
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 6. Анонимен ~~~~~~~~ Този да ходи да си оправи брадавиците по лицето, че е заприличал на вамп.~~~~~~~ когато опростелия няма аргументи се започва с външноста, брадавици, увиснали циции и т.н. Нямам думи да опиша простотията българите от България! Извинете ме, но немога! Поздрав от извън България!
11
2
 
12
 
! Отговори
Питащ преди 2 години
Правосъден дувгарю,а какво прави приятеля, кмет изнасилвач на Стрелча,когото закриляше?
10
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чичо Джо ще ви даде на вас едно спецправосъдие! Ще ви санкционира всички по закона Булшитски.
9
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нали тъ-панарите разбирате, че на вас никой няма да ви даде пари?В България работят болниците-ще ги купят американци. Работят и някои хранително-вкусови фабрики като Градус-тези също ще ги купят американци. За вас ***-оти -ч-е-п!Упс, след 2030г ще ви управляват роми и турци, защото дечицата ви ще са наркомани или икономически емигранти-някъде. Гордите 50-60 годишни българи ще просите по улиците
8
2
 
8
 
! Отговори
aa1830 преди 2 години
Колкото е по-задълбочено това сътрудничество, драги ми Янаки, толкова по-зле, т.к. всичко ще се замете при нас, независимо кой е на власт понеже ние си знаем колко си можем. И друго, което някак си остана между редовете - европейската прокуратура може да повдигне обвинение, но делото ще се гледа в български съд. Така че стига с празните надежди....
7
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ама то се очакваше, всичко е политика а не юрисдикция. Всички замесени се стремят към политически дивиденти. И онази от ЕС и нашите *** тук. казах че за властта всеки е способен на всичко и не се лъжа, както винаги. Не знам какво ще се случи но ако ви кажа че се чувствам много зле от нещата които виждам ще кажа истината. Никак не ми харесва.И сериозно съм загрижена за бъдещето на моята страна. Политическият *** ще я загроби като едното нищо. Много жалко.
6
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този да ходи да си оправи брадавиците по лицето, че е заприличал на вамп.
5
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Таке! Народен съд 2021-а! Айдяяяяя! Юбряяяяяяяя!
4
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е как така като преди точно 2 дена ни уверяваха, че НЕ можем да очакваме всичко, защото й е било първа визита?
3
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е как така като преди точно 2 дена ни уверяваха, че можем да очакваме всичко, защото й е било първа визита?
2
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Напомни ли ви Кьовеши че ЕС следи нещата и няма да мине номера на фигуранта и другите руски кукли.
1
6
 
5
 
! Отговори
Габи преди 2 години
Шопари,домузи, каскети,пилета ,кокошки ,кюлчета .