29-годишен работник загина на строителен обект в София

Прокуратурата образува досъдебно производство по случая
8
29-годишен работник загина на строителен обект в София
Снимка: БГНЕС

29-годишен работник е загинал на строителен обект в София вчера, става ясно от съобщение на прокуратурата.

Следствен отдел към Софийската градска прокуратура е образувал досъдебно производство за извършено престъпление от общ характер - причинена смърт по време на работа, престъпление по чл. 123, ал. 1 от НК.

Около 14.30 ч. на 17 юни в ж.к. "Люлин -Център" на строителен обект е причинена смъртта на 29-годишния Б.Г. поради незнание или немарливо изпълнение на занятие или друга дейност, представляваща източник на повишена опасност, посочват от държавното обвинение.

Извършен е оглед на местопроизшествието, разпитани са свидетели, назначена е съдебномедицинска експертиза. Предстои извършване на други следствени действия за изясняване на случая.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: загинал работник
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Работил съм на строителни обекти в Англия, там контролиращите са повече от работниците, безопасността е на първо място, там си пазят хората, защото знаят че един работещ човек, дава много за благото на всички. България скоро ще изчезне.
4
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Герберастка фирма пак си избива работниците за еднократно ползване!
3
3
 
0
 
! Отговори
ответен удар преди 2 години
До коментар 1. Анонимен - там някъде , в този списък е . Само смъртта след фугу_ интоксикация не е още в ресторанта , след часове е ....... Но попада в обхвата на описанието за ситуацията ,уви!
2
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Някой може ли да ми покаже къде се намират строителните техникуми в които учехме през недоносения социализъм. В тези техникуми се изучаваха всички видове строитество. От тези техникуми излизаха специалисти. Как си мислите са построени всички обекти в цялата страна. С хванати от улиците и кръстовищата ли. Не. Не бяха хваните от улиците бяха завършили тези техникуми. Като отидеха на обекта знаеха кое за какво служи и как се работи. Знаеха и как да се пазят от злополуки. А сега куче влачи рейс.
1
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В България строителните рабитници гинат като в държава от третия свят, защото нито те спазват мерки, нито някой им налага да ги спазват (например работодател или възложител), нито държавата контролира, дали се спазват. Те са над обезопасителни средства, мерки и пр., защото същите са "измишльотина на гнусните европейци и амерканци, за да се взимат повече пари"! Цивилизацияте е далеч от нас и очевидно още дълго ще я отбягваме.