Избраха единодушно Валентина Маджарова за шеф на спецпрокуратурата

Тя получи в своя подкрепа 7 гласа, нямаше против
23 юни 2021 17:22, Красимир Ангелов
22

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Прокурорската колегия на ВСС избра единодушно Валентина Маджарова за административен ръководител на Специализираната прокуратура, съобщава БГНЕС.

Маджарова, която досега бе заместник на административния ръководител на Специализираната прокуратура, изпълняващ функциите "административен ръководител" на Специализираната прокуратура, беше и единствен кандидат за поста.

Тя получи в своя подкрепа 7 гласа, против назначението й нямаше гласове.

"Прокурорите и следователите от Специализирана прокуратура се подчиняват единствено и само на закона. Подчиняват се на този закон, на който се подчиняват всички останали магистрати в Република България", заяви Маджарова преди избора си.

Другото, което отбеляза е, че неоспоримият, по думите й факт, борбата с корупцията по високите етажи на властта безспорно е изключително важна, безспорно резултатите не са на това ниво, на което и на нас самите ни се иска да са, но не можем да подминем факта, че отговорността на Специализирана прокуратурата в това отношение е едва от 2018 г. Просто така е решил законодателят, коментира тя.

Маджарова поиска още ясно да се чуе, че успеваемостта в борбата с корупцията по високите етажи на властта зависи от две неща.

"Първото и важно нещо е нетърпимостта на обществото към тази корупция. Това вече е безспорен факт и е радващо, че е така. Второто обаче необходимо условие, за да бъде успехът на прокурора и на съдията впоследствие такъв, какъвто обществото заслужава е преди това органите по регистриране и разкриване на престъпността като цяло, в това число и на корупционните практики, е да си свършат работата", каза тя. Маджарова посочи, че тук визира Комисията за противозаконно отнемаме, всички структури на МВР, ДАНС, АДФИ и ред други контролни органи каквито в България има.

Пред ВСС днес, където Прокурорска колегия избираше Маджарова, имаше протест срещу главния прокурор Иван Гешев.

Кадри от избора вижте в репортажа на Димитър Кьосемарлиев


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
0
 
! Отговори
Посреща Изпраща преди 2 месеца
По дрехите - куклЕ,по ума - смешно куклЕ...или препасвайте пищовите или си плюйте на петите - с тия няма да стане мача
18
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До брей ,бре !?Бих го възприел като поредният факт, че българската прокуратура, разбирай спецпрокуратурата СпП, защото Боце и С.Цацаров си избраха "милиционер" за гл.прокурор и на изборите кандидатът беше ЕДИНСТВЕН и беше избран ЕДИНОДУШНО, все още се намира в ерата "Вишински". И въобще няма намерение да проумее, че не е 1930-1940 г, а сме вече 2021 г. Г-да от служебното правителство и дай-боже - първият кабинет след този на ББ, върнете тези самозабравили се обвинители в Министерството МП!
17
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Едно работно място - един кандидат - единодушен избор! Тези надминаха бившия социализъм!
16
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Много не разбирам от това правосъдие ,но се чудя как може да има един кандидат за тоя пост ,и го избират ,много е смешно
15
4
 
6
 
! Отговори
Крадци-ГЕРБ преди 2 месеца
Гербераст заоблен, служебното правителство е напълно легитимно и с правомощия да управлява държавата. Само да организира избори в интерес на крадците герберски е несъстоятелна манипулативна опорка.
14
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Жалко, че скачахме по площадите 90те. Преди поне от кумова срама на избори имаше някой въздържал се или гласувал за друг кандидат. Сега мутрите си ги назначават с 100% мнозинство.
13
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Прокуратурата е част от ГЕРБ.
12
4
 
5
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 месеца
ХМ!!!!!...Гожата била.."ИЗБРАНА"..?!?!?!...ИЗБРАНА от колко кандидати?!...Тия просто я НАЗНАЧИХА,но както и с гешеф,така и тая процедурата е една!..М/у другото,дори НЕ и назначена "С ЕДИНОДУШИЕ",защото с тая далавера са се СЪГЛАСИЛИ САМО 7 от 11-те,имащи право на глас!..Впрочем,така беше и при Тато:-На "изборите",на които беше ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да "гласуваш",Партията "спускаше" ЕДИН кандидат!..Та "избора" всъщност се свеждаше до ОДОБРЕНИЕ!..Но ИНЕРЦИЯТА от онова време е огромна!..А и явно се харесва
11
7
 
6
 
! Отговори
Кафяв гербер преди 2 месеца
И тая единствен кандидат за поста , също като Каскета-ЗАКРИВАЙТЕ смело тази пародия
10
0
 
6
 
! Отговори
питане ! преди 2 месеца
Какви приходи в хазната има от Спец-Прокуратурата , заедно с КПКОМПИ ?Заплатите на всичките на минус ли са от резултатната им дейност , до колкото се усеща ?
9
1
 
4
 
! Отговори
брей ,бре !? преди 2 месеца
"Единствен кандидат'' , И ,..... ''ЕДИНОДУШНО'' !Как бихте го възприели ???
8
5
 
5
 
! Отговори
Даа! преди 2 месеца
До ПЕХОТИНЕЦ... Ще се разбере след 11 юли -21г. , остана само Прокуратурата за прочистване !
7
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Демонтирането на ГЕРБ-ДПС няма да е лесно.Те все още държат Съдебната власт и медиите
6
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тя няма да се кандидадира ако не е сигурна, че ще я изберат в "конкурса". Нагласена далавера.
5
5
 
9
 
! Отговори
пак ли ? преди 2 месеца
Борисов назначи Цацаров , Пеевски назначи Гешев , а Гешев назначи Маджарова ..Резултат: От ГЕРБ и ДПС , няма да има преследвани !Мерси !
4
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Калинка на Гешев е .
3
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Отново единствен кандидат на мафията.Гешев #2
2
4
 
19
 
! Отговори
Гражданин преди 2 месеца
Като прочета ПРОКУРАТУРА-ЛОШО МИ СТАВА! 99% СА СЪС КУПЕНИ ДИПЛОМИ,КОРУМПИРАНИ,НЕКАДЪРНИ ТЪРТЕИ!! НАРОДА ИМ ПЛАЩА ЕКСТРИ,ОГРОМНИ ЗАПЛАТИ И ОСИГУРОВКИТЕ! СТАНАХА МИЛИОНЕРИ В ИМОТИ И ПАРИ...А ЕДИН ОСЪДЕН ПОЛИТИК НЯМА ЗА 32 ГОДИНИ.
1
20
 
12
 
! Отговори
ПЕХОТИНЕЦ преди 2 месеца
захващай се веднага с Румен Радев, доказано е че е пРЕЗИДЕНТ на Кремъл