Обвиненият в шпионаж Малинов: Никога не съм имал секретна информация

Нямало никакви факти срещу него
52
Обвиненият в шпионаж Малинов: Никога не съм имал секретна информация
Снимка: Pixabay

„Щом ще играем на карти, добре. Ще видим на какво ще заложат. Всичко, което имат, са едни голи обвинения, без нито един факт. Аз никога през живота си не съм имал достъп до секретна информация, за да мога да я получа отнякъде и някому да я предам. Моите позиции винаги са били публични. Пред всички медии, след като излязох от затвора, заявиха, че ще продължа да правя това, което правя. И съм категоричен, че това е правилно за България", коментира председателят на движение „Русофили" Николай Малинов  пред Нова телевизия.

Още по темата

Той е в Москва, за да проведе редица срещи.

„Протекциите и защитите в съдебната зала опират само до адвоката. Днес ще имам редица срещи. В момента съм в хотела си в центъра в Москва. Ще се видя с ръководителя на четвърти отдел във Външно министерство и отговаря за Балканите, както и със сенатор Климов. С него ще обсъдим нашето партийно сътрудничество. След това ще се видя с директора на департамента „Външна политика” към Кремъл. Вечерта ще вечерям с Гавраилов и Бабурин”, обясни лидерът на „Русофили”.

Той подчерта, че "Двуглав орел" е неправителствена организация и в световното право би се създало прецедент.
"Да шпионираш в ползва на неправителствена организация - такова дело ще има за пръв път в света. В България е имало подобно дело през далечната 1978 година и не е успяло. Институтът за стратегически изследвание на Владимир Путин се занимава официално с анализи на обстановката по цял свят. Аз се радвам, че влизам в съда", заяви лидерът на "Русофили".

След две години разследването срещу Малинов влиза в съда. Той ще бъде съден за това, че се е "поставил в услуга на чужда организация, за да й служи като шпионин", с цел да издаде държавна тайна. Шпионската сага започва през 2019 година , когато Малинов беше обвинен в шпионаж и го арестуваха. По-късно беше освободен под гаранция. Точно тогава избухна следващ скандал, защото се появиха кадри с Малинов и руския президент Владимир Путин. Оказа се, че тогавашния председател на сдружение "Русофили" е получил разрешение да напуска страната и така е отишъл в Русия, където Путин му връчи орден.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
1
 
0
 
! Отговори
gosho преди 2 години
toya otide v rusiya da se krie ot suda
37
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Всичко, което имат, са едни голи обвинения, без нито един факт." Моля ! Може би иска да каже доказателства.
36
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Американските шпиони са хванали руски шпиони. Къде е България? Даде ли ни САЩ Западна Тракия и Македония? Не.
35
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Венци Стефанов беше шеф на Боко Тиквата в СИК.Поинтересувай се по темата, още имаживи свидетели.Последният беше шофьор на Маргините, които също бяха на подчинение на Бате Венци и на Бай Миле, лека му пръст.Прочети също кой и защо уби Георги Стоев пред хотел Плиска
34
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
подривна работа може да се върши и без допуск до класифицирана информация
33
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Айде стига сте ти занимавари с тоя национален предател
32
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен, k.37Ти освен че си ***, нямаш никакво понятие от историята на Русия. Цар Петър I, а той е чистокръвен руснак, не е хохол, е завзел Азовско море и Черноморието. Кажи сега къде е било по това време Украинско царство? Имало ли е такова, ***? Пък прочети името Украина - то означава област, намираща се "в края" - на руски "у края". Другото наименование на украинците е "малоруси", както има област Белорусия с население белоруси. След 1918 тези области са ССР на бившия Съветски съюз..
31
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами те мутрите на Борисов по всяко време могат да инфарктират някоя жертва като Мишо Бирата и Ало Ваньо, казват му Скаларно оръжие и се поръчва от генерал майор Васил Василев!
30
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да служиш на най-пропаднлия режим в света след Северна Корея-пРосия-нима това не е падение екзистенциално. При соца имаше два /действителни /случая. Един българин преплувал Дунава и избягал в Румъния-румънците го върнали и нашите органи го вкарали в затвора. друг българин избягал в СССР и като ни го върнали другарите го вкарали в лудницата.....
29
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
37, Северният Морски път е супермагистрала построена от руснаците с цената на огромни сили, средства, лишения и жертви. Руснаците нямат намерение да ти забранят да ползваш Северния Морски път за търговски цели, но ще трябва да си платиш, както плащаш за преминаване през Суецкия и Панамския канали.
28
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ква провокация+ Само рублажии могат да приказват тия глупосни. Цивилизованият свят никога не е признавал Крим за руски, водити там са си украински. Наглите руснаци вече ще забранят на хората и да дишат около Крим. Сега, като Путин обяви и Арктика за руска, сигурно и там ще забранят да се ползва северния морски път. Луда държава и президент.
27
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Що така оглушително мълчите за вчерашната наглосаксонска провокация във водите на Крим? Наглосаксонските властимащи гопници се опитаха да излъжат на управленческо ниво, но кореспондентът на BCC, който се е намирал на борда на Дефендър, ги издаде генерално. Опитите за нагла лъжа и прикриване на провокации ли се наричат секретна информация?
26
7
 
9
 
! Отговори
АЗ ЗНАМ преди 2 години
за 4000 българи - мирни хора - деца жени, старци загинали под американските бомби. Знам за подвига на поручик Списаревски. Знам за паметника на американските литци в София, пускали тази бомби... Знам за предателите като Доган, който занесе списък с българските агенти в УСА посолството. Знам за ПАСИТО, който изрече "майната му на православието" и иска ядрено оръжие на българска територия...Така, че МАЛИНОВ, ако е руски агент - това е наистина ДОСТОЙНО за уважение
25
5
 
7
 
! Отговори
ВСЕКИ ДЕН преди 2 години
Гешевите хора се мъчат да мътят водата, та дано им се размине възмездието.
24
9
 
9
 
! Отговори
ДОСТОЕН БЪЛГАРИН преди 2 години
е Малинов като всички, които се борят с американската окупация на България. Дано скоро видим краварските под....ги да си заминат с краварите от нашите земи
23
11
 
12
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Ами , Малинов, защо ходиш постоянно в Москва и какво по-точно работиш ? Хайде стига с тези пози на невинен ! Ти си от родоотстъпниците , които трябва да са в каторга като в Русия !!! Аман от руски шпиони!
22
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Говорит Москва: - Георги Димитров, пардон, Николай Малинов не е шпионин. Неговата задача е да свали правителството и да промени посоката към брацка Евразия !
21
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това че Малинов не е "имал секретна информация" не го оневинява, че е вербуван като шпионин !
20
7
 
8
 
! Отговори
Totenkopf преди 2 години
Със сигурност е предател и трябва да бъде съден за Измяната си към Отечеството! Не крие, че властниците в Кремъл са му господари, толкова се е самозабравил!
19
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
18, веднага я е предавал на Москва. Предавал е секретна информация за чушкопека.