От прокуратурата: Сигналът срещу Гешев е политически пиар

Сийка Милева: Предложението на Стоилов е без аргументи
Обновена: 16 юли 2021 16:18 | 16 юли 2021 16:17, Веселина Йорданова
98
От прокуратурата: Сигналът срещу Гешев е политически пиар
Снимка: БГНЕС

Прокуратурата не е учудена, че служебният министър на правосъдието, изпълнявайки волята на служебния министър на МВР - Бойко Рашков, внася такова предложение във ВСС.

Това каза говорителят на главния прокурор Сийка Милева за БТА по повод на предложението на Янаки Стоилов във ВСС главният прокурор Иван Гешев да бъде освободен предсрочно заради нарушения.

Още по темата
Учудени сме от това, защо Стоилов внася сигнала срещу Гешев едва сега - дни преди да изтече мандатът на служебното правителство, коментира Милева и определи ситуацията като политически акт, целящ само политически дивиденти и пиар.

Според нея в предложението се съдържат само политически, но не и юридически аргументи, и то е без никаква конкретика.

По-рано днес правосъдният министър Янаки Стоилов заяви, че свиква ВСС заради сигнал срещу Иван Гешев. Пред журналисти той обясни, че преди два дни при него постъпила информация от министъра на вътрешните работи Бойко Рашков за допуснати нарушения от страна на главния прокурор, които накърняват престижа на съдебната власт.

Затова и Стоилов предлага на съдебния съвет да започне процедура по освобождаване на Гешев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лельо Сийке, при съдиите независимостта се обяснява с осигуряване на условия за по-безпристрастно провеждане на съдебния процес. При прокурорите тази независимост вероятно се обяснява с цел осигуряване на условия за по-прецизни обвинения? Бихте ли обяснили как в продължение на 64 г. - от 1880 до 1944 г. тази независимост не е осигурена, сетне до 1990г - цели 46 г. пак не е осигурена и дойде демокрацията, та станахте "независими"? Ще се лъжем ли или ще ни правите на наивници? Поздрави за СпП!
60
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Червените шушуминги имат комплекси от името ГЕШЕВ .
59
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е много ясно ме така ще кажат. Те са яли пили на вдна маса, раздавали да си бонуси монуси, и сега просто няма начин как да кажат друго. Гарван гарвана око не вади. Даже ще го изкарат чист като росна капка. Трябва Жана Дарк да се появи, да се сложи една голотина на площада и да Е започнат един след друг. Няма да има отърваване от тези, трябва нещо по силно но от робски народ едва ли.
58
0
 
3
 
! Отговори
Тигре тигре преди 2 години
Шефе търсят те по мобифона
57
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Смятаи какви хора са се окопали в прокуратурата - страшно е
56
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сиика е секси
55
6
 
2
 
! Отговори
Ники преди 2 години
Разбира се, жалко за янаки стоилов, за един пост на конституционен съдия си плю върху дългогодишната си кариера и името на добър юрист. Не може основание за смяна на гл. прокурор да са изрески от вестниците на прокопиев, жалба на антибългарския БХК, жалба на адвокатите на мафията и жалба на съдиите от политическия кръжок на л. панов. Срамно е, че това се случва в 21 век. Защо ли? Защото радев се чувства обиден, че се разбра как е назначил незаконно деса на две места и иска това да се прикрие.
54
3
 
4
 
! Отговори
Qanon преди 2 години
Сийка напрао я виждам на Дунав мост. :D
53
3
 
5
 
! Отговори
Каскетът преди 2 години
Наредих на всички прокурори,пиарки,тролчета....на амбразурата. Трябва да ме направите..умен,честен,компетентен.Мисия невъзможна,...
52
6
 
3
 
! Отговори
Юрист преди 2 години
Разбрах защо Янаки Стоилов си плю на репутацията на юрист. Р. Радев му обещал място като конституционен съдия. Стоилов, как спиш? Горд ли си, че внесе във ВСС жалба срещу Главния Прокурор знаейки, че вместо доказателства в жалбата има клюки, от типа една жена каза, публикации от клозетната преса, а основание за жалбата е сигнал от анти-българския БКХ? Да си съсипеш професионалното достойнство, градено години, за един пост? Или вярваше, че ще остане тайна? Да, ама не! Вече си клозетен юрист!
51
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен това, че ти, и още няколко кресливи протетъри, не искате Гешев да е Главен Прокурор, за да стане такъв некадърника бойкикев, няма никакво значение. Има Закон, съгласно който Гешев има мандат, единствено ВСС при тежки закононарушения, подкрепени с достатъчно доказателства, може да му прекрати мандата. С жалба на БХК, адвокати на мафията и съдии от Дай България на сорос няма как да стане. Жал ми е за Я. Стоилов, той е добър юрист. Как го принудиха РР и БР да внесе тази глупост във ВСС?
50
7
 
6
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Ако някой ми кажеше преди години, че в българските затвори могат да попаднат милионери и милиардери, щяха да се изсмея! Но това беше до появяването на Гешев! По-любопитното е друго, кои от ВСС ще подкрепят доноса на Яначко и Рашков! Засега се сещам само за Лозан, Калпазанчиев, бившия с прякора "Китката", и още една! Любопитството е кои други ще клекнат, и ще се навеждат на превратаджиите! Ще блеснат някои зависимости...
49
6
 
13
 
! Отговори
oz преди 2 години
Има ли един БГ- мафиот или олигарх в затвора ???Прокурорите защо вземат толкова високи заплати????
48
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гешев да се маха..............никой не го иска!!
47
12
 
1
 
! Отговори
Хмм преди 2 години
Тази я каня вкъщи и хвърлям ключа през прозореца. Да се спасява :Д
46
8
 
3
 
! Отговори
Гешеффф преди 2 години
най-добрият покровител на съветско-българската дружба (точене на пари, тровене с Лукойл, неплащане на данъци, сараи) брау ГЕшеф!
45
8
 
3
 
! Отговори
Сарая преди 2 години
Брау Гешефффф, сарая може ли да го пази и полицията не само ДС?
44
8
 
10
 
! Отговори
ПЪТ КЪМ ЕВРАЗИЯ! преди 2 години
Русо-робите от форума имат голяма надежда, че с отстраняването на Гешев, пътят им към Евразия ще бъде открит, но забравят,че тази фалшификация няма да се реализира, благодарение на нашите партньори от Брюксел и Белия дом. И това е защото селските чалгари още не са разбрали че САЩ е най-могъщата икономическа и военно-космическа сила в света. На кого ли разчитат ***..мотниците. А иначе, главният прокурор Гешев е велик българин. читател
43
5
 
8
 
! Отговори
маус преди 2 години
Тази винаги дъвче една и съща дъвка.Всичко било политическа намеса и подобни....
42
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
сийка на лоша господарка мяза... как ли е катерила кариерната сълбичка милата. какви ли неща е преживяла, какъв ли опит е събрала, колко ли каймак е издоила и изяла. гешевци, шмевеци, сийки кайсийки,цялата пасмина трябва да бъде провесена с тиквочите надоле. от директор на училище на горе, всичките. и челядта им. и ще тръгнем нагоре.