Публикувани разговори, засечени със СРС-та - сред мотивите на Рашков за Гешев

Обвинител №1 бил извършил груби нарушения на закона
Обновена: 16 юли 2021 19:21 | 16 юли 2021 19:15, Камелия Цветанова
138
Публикувани разговори, засечени със СРС-та - сред мотивите на Рашков за Гешев
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Висшият съдебен съвет публикува доклада със сигналите от МВР срещу главния прокурор Иван Гешев. Документът беше изпратен до Министерството на правосъдието.

Според доклада, изпратен от силовия министър, Гешев е „извършил груби нарушения на закона и европейските стандарти в областта на наказателния процес”.

Още по темата

Освен това е уронил престижа на съдебната власт и на президента след встъпването си в длъжност със своите „недопустими публични действия и изяви”.
На сайта на МВР бяха публикувани и мотивите на служебния вътрешен министър Бойко Рашков.

В тях са посочени публикувани от прокуратурата СРС-та на разговор между президента и командващия ВВС ген. Стойков, разговорите на Васил Божков с бившия депутат Александър Паунов, както и разпространени данни от мобилния телефон на Пламен Узунов

Като основания за това са посочени още нахлуването на прокуратурата в президентството миналото лято, широко отразено в медиите (дадени са и линкове към публикации), отказа на Иван Гешев да бъде изслушан в европарламента.

"Иван Гешев е извършил действия, които накърняват престижа на съдебната власт и компрометират честта на професията „прокурор“. Обществото остава с впечатление, че като висш магистрат, той демонстрира самочувствие на недосегаемост, въпреки че е вярно обратното", мотивира се Бойко Рашков. Според него има впечатления за политическа ангажираност на Гешев.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


138
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
1
 
0
 
! Отговори
Рашко преди 2 години
Рашков е назначен за да действа по ретро ченгеджийски приоми в защита на президентския съветник, който вече беше разкрит като покровител а също и като получател на пакетчета в ресторанти докато води необезпокоявани разговори с отстранени лични телефони през две маси. Браво!!! Затова Гешев е виновен, да Рашков да прецеденте.
113
0
 
3
 
! Отговори
към к.126 преди 2 години
Тази информация не може да се публикува до завършване на досъдебното производство. Основното правило е , че човек е невинен до издаване на осъдителна присъда, а вие с вашите " публикации" настройвате общественото мнение негативно спрямо обвиняемите от СпП. И ги държите в ареста по 1,5-2 г., а те ви осъждат в ЕСПЧ, но глобите не ги плащате вие, а ние, хората на БГ.И друго: цели 110 години следствие, прокурори и съдии са били в МП. Това са години и на демокрация, и на соцобщество.Значи може и така
112
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен, к.114 Добре си решил да защитиш Каскета, защото освен 2000-те прокурори и следователи няма кой да го защити. Написал си две изречения, в тях 8 грешки, гусин прокурор... Вчера при Ризова гост беше шефът на асоциацията на прокурорите. От речта му запомних само кокоренето на очите и твърдението, че СпП могат да публикуват записаната със СРС информация, та хората да знаят с какви престъпници си имат работа спецпрокурорите на Каскета. Само че законът повелява тази информация да не с
111
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Имало ли е такива разговори ? Имало е. Възмутително е съдържанието на разговорите. Тези СРС-та ни дават възможност да разберем що за хора са Радев и Божков. И каква е ролята на Божков в летните протести. Гешев всъщност информира народа. А, че някой иска да остане в тайна подмолната му дейност си е негов проблем. На мен ми се отвориха очите. Благодаря Гешев! Иначе щях да подкрепя грешните хора.
110
1
 
4
 
! Отговори
Тигре тигре преди 2 години
Шефе търсят те по мобифонаПронто кои е бе - стига с тия пирамиди фараони даи да вьршим нещо да правим пачка
109
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Алкохолици и наркомани ну управляват. Какъв престиж имат , че някой да го уронва ?,,Не се уронва това,що го няма.,,,както е казал поетът
108
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Патриот И, ти ли си сталинист и мечтаеш да убиеш без съд и присъда всички мислещи различно от тебе, като твоя герой Рашков? Или просто обичаш водката като него?
107
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зления фигурант иска да сменя законно избран Главан прокурор защото се разбра от СРС-та, публикувани публично, че незаконно е назначил любовницата си на две работни места, със заплата плащана с нашите данъци, и е уредил същата да ползва апартамент с наем плащан пак от нашите данъци. Другите олигарси, престъпници и крадци, начело с БХК, Черепа и т.н. искат смяна на гл. прокурор за да отърват затвора, некадърния бойкикев, с отнети адв. права, иска поста на гл. прокурор, а я. стоилов очаква пост...
106
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да пожелаем на - гн Иван гешев по нататъчна успешна - адвокатска кариера
105
10
 
8
 
! Отговори
Патриот преди 2 години
Рашков трябва да остане да работи за България!Вече са рядкост такива принципни родолюбци!
104
6
 
6
 
! Отговори
Анонименз преди 2 години
Да им нахлува още 5 пъти да им извади доказателствата за измамите!
103
8
 
6
 
! Отговори
k.k преди 2 години
Каква осанка само , хубавец , чао каскет .
102
3
 
1
 
! Отговори
До116 преди 2 години
Ако научиш и българския правопис,неграмотнико,човек може и да ти ,,повярва"!
101
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да благодарим на - Иван гешев тои бе човека които осигори - падането на герб от власттаПоклон - гешев
100
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Който и да ни управлява ще е в пъти по-добре от ромския бидон от село Банкя! Хайде разкарайте си вече престъпните муцуни от публичното пространство! Къш! Къш!
99
8
 
18
 
! Отговори
БайХ преди 2 години
Народният съд се завръща! Уронване ба престижа е много удобно и мъгливо псевдо-обвинение което е изобретение на социализъма и комунизъма. Когато бях ченге го използваха да освободят всички неудобни без да се потят много с доказване на фактическа вина. Не е трудно човек да се досети че този артефакт Рашков ще продължи традицията комунизъма се завръща
98
6
 
13
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
До дамаджан ЧАШКОВ === 19 апартамента има дрогаря комунисто-фашист Рошков
97
7
 
13
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
Ужасно много им се иска на червените дрогаре да има една централизирана власт и един дрогар да командва всичко, като по времето на социализЪма и другаря селяk бае Тоше. Само че сега да е или Фигуранта или фашиста Рошков. Да, ама няма как да стане. Смениха в реваншизма си всички и сложиха мандраджии фигурантчета и умират от злоба, че не могат и Главния Прокурор Гешев да го докоснат :)))
96
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мой друг уехал в Магадан,снемету шляпу, снимите шляпу,уехал сам, уехал сам . не по этапу, не по этапу.Не то, чтоб другу не везло,не чтоб кому-нибуд назлоне для молви, что мол, чудак,а просто так..........В. Висоцки, 1976България, Кремълско-кратунчовски преврат 2021 г.
95
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Диана 98 "Разбира се, жалки и смешни "престъпления", достойни за уволнение в очите на жалка и смешна партия като БСП." Домашните трольовци на Днес-а няма как да вдянат, че ВСИЧКИ "нови-новенички" ***-партийчета са уродливи БеКаПенца, дори баба ви Корнинова не може да се мери с тях по болшевизъм. Цял живот сме ви яли комунистическата попара с купоните, банките и фалитите, сега вие сте наред - с разкрачен Юмручко, кухи кратуни и огромни устища - бух в Северна Корея!