Стоилов поиска главата на Гешев заради уронване на престижа

Внася предложение до ВСС за освобождаването на главния прокурор
Обновена: 16 юли 2021 16:49 | 16 юли 2021 15:38, Камелия Цветанова
428

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Правосъдният министър проф. Янаки Стоилов внася предложение до Висшия съдебен съвет (ВСС) да започне процедура за освобождаването на главния прокурор Иван Гешев. Основният аргумент е уронване на престижа на съдебната власт.

Неговото предложение е въз основа на получен доклад от вътрешния министър Бойко Рашков в обем над 100 страници.

„Смятам, че има действия и бездействия, които накърняват престижа на съдебната власт”, обясни правосъдният министър.

Това е станало на 14 юли.

След като се  запознал с него, Стоилов е преценил, че има основания да сезира Висшия съдебен съвет. Той не разкри подробности за данните в доклада, като каза само, че в него има както медийни публикации, така и информация за огласени данни, събрани със СРС-та, както и факти, от които може да се направи извод, че Гешев е нарушил Етичния кодекс.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


428
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
319
14
 
6
 
! Отговори
Сат Н преди 2 години
Не знам какъв е бил Атанасов, но той не се явява главен прокурор и не нанася вреди колкото Гешев. Така че не ми влияе. Даже не се забелязва на общия фон, за разлика от Каскета, който унищожава концепцията за правосъдие.
318
8
 
8
 
! Отговори
Сат Н преди 2 години
Ами има градация на нещата. Дъното е милиционер. Все пак офицер от армията е доста по-високо стъпало. Бойко Рашков пък е юрист от Софийски университет. Друго какво искаш да ти кажа? Ако не виждат тоталитарния манталитет у Гешев, а те топли това, че вкарал някого в затвора и му разбил бизнеса, самият ти си комунист.
317
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Сат Н Аз няма да те наричам наглец, въпреки че реално си надминал смисъла на тази дума в това отношение, но ще питам ако Гешев е " комунист", " милиционер" и т.н то шефа на Дсб- Атанасов на КОИ служби е о.з генерал и чий " прокурор" е бил до 89 г??? ЗА КОЯ КОМУНИСТИЧЕСКА ЩЕРКА Е БИЛ ЖЕНЕН ГНОМА???Ами шефа на Да България другаря Бойкикев ( сега незнайно защо Иванов) от какво болшевишко семейство произлиза???
316
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Сат НА какво ще кажеш за образованието и семействата на сегашните управляващи? Те комунисти ли са според тебе!КОЙ Е Начко Стоилов, ами Бойко Рашков, ами Р .Радев - делегат на последния ГРАНДИОЗЕН конгрес на БКП 1988 г. , ами то повече от 2/ 3 от служ.кабинет са все фуражки от бившата Нрб...те какви са " демократи" ли?
315
3
 
12
 
! Отговори
Пян Гъ преди 2 години
Мафията иска главата на Гешев, защото подгони червените олигарси и удари руската резидентура. Това е. Най-гласовитите "уволнителни" на Гешев са най-свързани с подземния свят. Сетихте кои са, нали? Едни "демократи"... Обикновените хора НЯМАТ работа с Гешев.
314
5
 
5
 
! Отговори
Сат Н преди 2 години
за всеки бг гражданин над 45 г възраст може да се каже, че видите ли той е комунист учил в комунистическата Нрб, това му се казва- лични нападки -----/////------ Не всеки е учил доброволно в училище за комунистически милицаи, наглецо. Да станеш доброволно копой на комунистите и враг на свободата, се иска особен ген и нагласа. И мене са ме облъчвали да сложа фуражка - хайде бе, цел живот лежачка и на 45 се пенсионираш и ти дават една шапка пари....
313
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
381 руснаците са шпиони, защото събират секретна информация за Бг армията и за нашите СЪЮЗНИЦИ от НАТО!!! Американците какво да шпионират тука, ние сме в един отбранителен съюз с тях!!! Точно тия руски шпиони ги излови Гешев, излови и камара крадливи олигарси ( всички им знаете имената и ПРЯКОРИТЕ!) , та с това " уронва" престижа на прокуратурата и България!!! Резил по болшевишки е реално картинката с Начко Стоилов...
312
9
 
0
 
! Отговори
Сат Н преди 2 години
Гешев преди всичко покани на гости главния прокурор на Путин, с официална формулировка "обмяна на опит"... Понеже много мрази руските шпиони и е голям демократ. Всъщност е станал курсист-милицай още при бай Тошо и е закърмен с идеите на тоталитарната държава още от най-ранна децка възраст.
311
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Сат Нза всеки бг гражданин над 45 г възраст може да се каже, че видите ли той е комунист учил в комунистическата Нрб, това му се казва- лични нападки! Но да разгледаме казуса в обвинението срещу Гешев, това е пълен абсурд, по донос, задкулисно скалъпени слухове и всичко наподобява " процесите " на " народния съд" след 9.9.44 г! Ако това " обвинение" бъде изпратено в ЕК и Европейската прокуратура, те какво ще кажат по въпроса? А да, тогава ще го обърнете на " патриотизъм" да не се бъркат...
310
5
 
1
 
! Отговори
1 преди 2 години
До Анонимен-378,какви шпиони,какви 5 лева,те подгониха сутринта рано ,рано,защо каскета не излови хамериканските,или те са акредетирани,и не се броят за шпиони.
309
10
 
2
 
! Отговори
Сат Н преди 2 години
Гешев е влязъл по собствено желание в комунистическото милиционерско училище на бай Тошо, с искреното желание да стане въоръжен защитник на социалистическия строй. Баща му, бай Стоимен, също е бил комунистически милицай. Наследствена обремененост.
308
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гешев " уронва" престижа на бг прокуратурата, като хваща руски шпиони в президентството, това е уникално нагла формулировка на ситуацията около Радев! Нещо подобно беше и обвинението срещу Ненчев, че " уронвал" престижа на руския РСК Миг, изобщо всичката престъпност и корупция у нас се върти все около пустата русия и нейните интереси! Жалка васална на москва България
307
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
БГ МАФИЯ ПЛАТИЛА ЛЕТНИТЕ ПРОТЕСТИ СИ ИСКА МИЛИОНИТЕ И РАБОТАТА СТАНА МНОГО ИЗНЕРВЕНА- ДАЖЕ СИ ВНЕСОХМЕ МАДУРКИ, ПАРДОН МАШИНИ ЗА ГЛАСУВАНЕ ОТ НАЙ ДЕМОКРАТИЧНАТА ДЪРЖАВА ВЕНЕЦУЕЛА- НИЕ СТАНАХМЕ ЧАСТ ОТ ВЕНЕЦУЕЛА, А ПРЕЗИДЕНТ НИ Е МАДУРО РАДЕВ....
306
4
 
17
 
! Отговори
Майора преди 2 години
Абе Стоилов ти си умен мъж и преподавател по право , защо се хващаш на акъла на имотния крал Рашков ? Защо ти не подадеш сигнал срещу него да се види как с една заплата има толкова имоти? Но явно и ти изпълняваш указанията на Фигуранта като много добре знаеш че с изрезки от вестници и думи от рода тоя чул обя казал на ченгето Рашков нищо няма да стане!
305
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ГЕШЕВ Е ЕДИНСТВЕНИЯТ ПРОКУРОР, КОЙТО ПОСОЧИ С ПРЪСТ ГРАБИТЕЛИТЕ НА БГ И ГИ ПРИБРА В КИЛИИТЕ, А КОИ СА МАФИОТИТЕ- ЦЯЛ СВЯТ ГИ ЗНАЕ- ТЕ ПЛАТИХА ЩЕДРО ЛЕТНИТЕ ПРОТЕСТИ, КАТО МИСЛЕХА, ЧЕ КАКТО ДРУГ ПЪТ ББ ЩЕ ПОДАДЕ БЪРЗО ОСТАВКА, Е ДА ДЕ АМА НЕ ТА СЕГА МАФИЯТА СИ ИСКА МИЛИОНИТЕ, А ОТ ЕВРОПА ИДВАТ 7 МИЛИАРДА ГРАНТОВЕ, АКО ПОДАДАТ В ЕК ПЛАНЪТ ЗА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ И РАЗВИТИЕ НА БГ ОБАЧЕ ИТН СА ТОЛКОВА ЕЛЕМЕНТАРНО ГЛУПОВАТИ, ЧЕ ВСИЧКИ РАЗБРАХМЕ ЗАЩО НЕ СЕ ПОЯВЯВАТ ПУБЛИЧНО ОТВОРЯТ СИ УСТАТА И ПОТИЧА БЪЛВОЧ
304
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво уронване на престижа на Бг, че Радев се обидил хахах. Много чувстилен, направи куп магарии след това и неудобство на стотижи софиянци с тия протести. Кой знае какво крие и се пази да не му излязат керливите ризи и измами.
303
8
 
6
 
! Отговори
напред другари преди 2 години
Комунистите Родината изграждат, комсомолците след тях строят.
302
5
 
16
 
! Отговори
Случаен минувач преди 2 години
Старият онанист гледа като ударен. По принцип хора като него така гледат. Но той все пак познава добре законите и Конституцията. И много добре знае, че главен прокурор се сменя много трудно. Въпросът е обаче да се натегне на шефчето, да покаже, че не си е губил времето. Само че шефът му може да стане много бързо клиент на прокуратурата! Само да загуби имунитет!
301
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
България се превърна в република на троловете. Докладът срещу Гешев е 100 страници мнения на *** под новинарски сайтове. Това е абсурдно.
300
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев и лъжливото му правителство да се махат.