Стоилов поиска главата на Гешев заради уронване на престижа

Внася предложение до ВСС за освобождаването на главния прокурор
Обновена: 16 юли 2021 16:49 | 16 юли 2021 15:38, Камелия Цветанова
428

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Правосъдният министър проф. Янаки Стоилов внася предложение до Висшия съдебен съвет (ВСС) да започне процедура за освобождаването на главния прокурор Иван Гешев. Основният аргумент е уронване на престижа на съдебната власт.

Неговото предложение е въз основа на получен доклад от вътрешния министър Бойко Рашков в обем над 100 страници.

„Смятам, че има действия и бездействия, които накърняват престижа на съдебната власт”, обясни правосъдният министър.

Това е станало на 14 юли.

След като се  запознал с него, Стоилов е преценил, че има основания да сезира Висшия съдебен съвет. Той не разкри подробности за данните в доклада, като каза само, че в него има както медийни публикации, така и информация за огласени данни, събрани със СРС-та, както и факти, от които може да се направи извод, че Гешев е нарушил Етичния кодекс.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


428
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
299
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ех, много им пречи Гешев да си правят мюшенгиите. Какви ли записи имат в прокуратурата? Само наесен ще разберем. Радев да си дава имунитета и да почват обвиненията най-накрая.
298
16
 
10
 
! Отговори
ББ преди 2 години
на 3-ти март...вместо да си с Народа си на Шипка...молиш султана за помощ...Радев бе на Шипка с Народа ни...показателно...правят ви на луди...и ви наричат ...матрял...матрял ли сте...вие може...но децата ви са страхотни...и тях продавате...по сделата...е казано в Библията...не по тв-та от ограбващи ви и промиващи мозъците ви...вменяващи ви...че сте "матрял"
297
18
 
4
 
! Отговори
ББ преди 2 години
До Слуги на Радев"слугата" на Русия бе обучаван във ВВА в Алабама САЩ,български военен Ас спечелил уважението на САЩ пилотите,не е носил кучанца на путин...не е стоял на миндера на султано...унизен...беше на Шипка...и всеки с гънка може да ги провери...не е безгрешен...но е Син на Народа ни,бойко ви биеше за маджо...той унизително ...за его и власт строи руски потоци с нашите пари,той стоеше като роб на миндера на султано...за "подкрепа" от султано...срещу Народа ни...всеки може да го провери
296
13
 
8
 
! Отговори
ББ преди 2 години
До червения алкохоликза какви шамари ни говориш бре неа.дертал.е...пиши ми да се видим... и да си ги премерим...заплахи ли отправяш гроб копел.н.е?Смела и Достойна позиция г-н Стоилов!...гроб само заплахи, шамари и кражби!
295
10
 
6
 
! Отговори
ББ преди 2 години
Поздравления г-н Стоилов,смела и достойна...Конституцията и Законите на Републиката са пред заблудилите се и ограбващи ни ...ние винаги можем да излезем и да си върнем Свободата...със всички средства...не са чели Историята на Народа ни безбожниците...бедни..имащи само пари!!!не са ценност,Чиста и Свята ни завеща Апостола...каквото и да ни струва!!!
294
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прокурорчето на Мафията тепърва много има да се поти.Ще стопи голяма част от сланините си.
293
3
 
14
 
! Отговори
Случаен минувач преди 2 години
А Радев си остава комунист - сталинист. От твърдолинейните. С такова удоволствие би подписвал смъртни присъди и би пращал хора по лагери и затвори... ама няма как...не сме 20 век, 21 век сме.
292
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гешев е влязъл по собствено желание в комунистическото милиционерско училище на бай Тошо, с искреното желание да стане въоръжен защитник на социалистическия строй. Баща му, бай Стоимен, също е бил комунистически милицай. Наследствена обремененост.
291
6
 
11
 
! Отговори
Случаен минувач преди 2 години
Този стар онанист знае, че вече власт няма да види. Затова докато може - дай да се натегнем, че да ни запомнят. Само че Радев може и са не успее да го направи конституционен съдия, ако това му е мечтата.
290
4
 
11
 
! Отговори
червения алкохолик преди 2 години
по доре да си гледа дамаджаните с рашков а не да се навира между шамарите
289
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не е заради никакво уронване на престижа! Всичко е заради обитателя на Дондуков,който ако не бъде преизбран,ще бъде подведен под отговорност по толкова правни точки от конституцията, че свят ще му се завие.И тогава никакъв юмрук няма да му помогне срещу Гешев! Това е интригата!
288
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Явно всичко е наред в съдебната система, щом единствения и проблем е престижа.
287
6
 
16
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 2 години
Тайно се надявам Радев да бъде осъден и лежи ефективно за държавна ИЗМЯНА и НАСАЖДАНЕ НА ОМРАЗА!!!!!!!
286
5
 
17
 
! Отговори
Продажник преди 2 години
Янаки, янаки и ти ли се продаде , бе? Ти поне създаваше впечатление за добър юрист, а се оказа, че се продаде на Радев. Какво ти обеща той- да си конституционен съдия ли? Чакай той Радев може да влезе в затвора преди да участва в изборите. Той явно за това ви избра всички, да олюете ГЕРБ и Гешев, за да отърве кожата Радев. Няма да я бъде. Радев е държавен изменник, работи в интерес на Русия и ще бъде в затвора, а неговата кикимора ще му ходи на свиждане.
285
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пълна подкрепа за Иван Гешев!
284
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ама ха ха ха ха ха ха ха ха. Махнах те ли Токвоча? На ви КАМАНИСТИ. А аха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха
283
5
 
11
 
! Отговори
Слуги на Радев преди 2 години
Рашков и Стоилов са маши на Радев. А Радев е предател работещ в полза на Русия. Отдавна трябваше да бъде отстранен от власт. Сега всичко това се прави за да не може Гешев да обвини Радев в държавна измяна. Ще видим на кого сметките ще излязат верни. Радев е готов да вкара България в гражданска война за да не го вкарат в затвора за предателство. Това е целта на двамата му слуги, да разбуни народа и да тръгнат да защитават Радев. Младенов ни заплашваше с танкове, а Радев ще ни докара война
282
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Беше страшно, кой ще излезе да бие БРАТ И СЕСТРА и ни държаха под тревога три дни !!!
281
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И между другото танкове нямаше! БТР и те бяха на Цариградско строени и войниците само чакаха заповед,да излезнат срещу българския народ!!
280
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако ги оставим да вършеят после само с кръв ще ги свалим!!!!! Справка: тука по добре танковете да дойдат!!! Само си правете изводите!!!!