Сийка Милева: Сигналът на Рашков е поредна политатака

НСлС няма право да образува досъдебно производство, уточни тя
Обновена: 27 юли 2021 17:48 | 27 юли 2021 17:15, Красимир Ангелов
139
Сийка Милева: Сигналът на Рашков е поредна политатака
Снимка: БГНЕС

Постъпилият днес сигнал от служебния министър на вътрешните работи Бойко Рашков с твърдения за извършени противоправни деяния от главния прокурор Иван Гешев е поредната политическа атака на изпълнителната власт срещу прокуратурата на Република България. Това заяви говорителят на главния прокурор Сийка Милева, цитирана от БГНЕС.

Още по темата
"Сигналът е адресиран лично до Борислав Сарафов, който е директор на Националната следствена служба. Авторът на сигнала, притежаващ научна степен в сферата на наказателния процес доц. Бойко Рашков би следвало да знае, че разследването на магистрати съгласно процесуалния закон е от компетентността на Софийска градска прокуратура или на специализираната прокуратура в зависимост от твърдените факти и обстоятелства", заяви Милева и обясни, че НСлС няма право да образува досъдебно производство.

Поради това постъпилият днес сигнал е изпратен на специализираната прокуратура, която е единственият компетентен орган в случая, поясни Милева.

Тя допълни, че преценката за наличието на основание за образуване на досъдебно производство е единствено и само от компетентността на прокурор. Според Милева отново сме свидетели на поредния политически акт, без каквато и да било правна аргументация, който цели да урони престижа на съдебната власт.

Още вижте в следващото видео на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


139
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
8
 
11
 
! Отговори
Абе... преди 2 години
Без работеща съдебна система няма излизане от батака на корупцията и далаверите по високите места, няма развитие за България. Колкото от вас могат да си сложат ръка на сърцето и да кажат, че съдебната ни система работи добре като съди престъпниците справедливо, нека ми натисне червено палче надолу! Ще го преживея. А съдебната реформа трябва да започне от високо - ВСС, Главен прокурор, Върховни съдилища и да върви надолу. Инак няма оправия. Рибата се е вмирисала откъм главата и то отдавна.
85
11
 
10
 
! Отговори
А ПОСЛЕ! преди 2 години
Чегъртачите на Радев, за да имат такова поведение и такива изказвания, означава, че тези хора не си дават сметка какво ще се случи с тях след изчезването на примитивна Рус от картата на света и установяването на Новия световен ред. И това няма да се случи в резултат на действията на някаква политическа партия или коалиция, това ще бъде едно събитие, което ще промени световната история.
84
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стига елементарни внушения. ВСС е изборен орган от правната гилдия. Някой са по скоро политически кандидатури, 1/3, други са от следователи и съдии. Обаче всички са магистрати и с опит и жизнен път в правото. Все едно от математик да очакваш 2+2 да приеме, че е 5.Има граници, които се преминават трудно. И дори и да има всред тях готови на всичко за пари, в колективен орган, да купиш всички не е реално. За това да се подчинят на изпълнителната власт, при записана в конституцията независимост, не
83
10
 
14
 
! Отговори
помнещ преди 2 години
Това "маце" вечер как спи не знам! Но съм убеден,че Гешев вече има кошмари вечер! -:))) Тази групичка там " красавци" наричаща се ВСС.Си интерпретират "законите" според това,как им отърва ?! Хеййй,събудете се вече! Рашков ще си тръгне! Той е за кратко тук,но имаше топки,да даде ясен сигнал,че вие ГРУПИЧКАТА ТАМ СТЕ ЛИЦЕМЕРИ! Тръгвайки си Рашков,с вас ще се заеме НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ! Играта до сега,сте и я , и играете,именно от неговите РЕШЕНИЯ! ВИЕ СЕ ПРИСМИВАТЕ НА БЪЛГАРИЯ В МОМЕНТА!-:((
82
13
 
14
 
! Отговори
Народа пита преди 2 години
А Бойко Рашков кога ще го разследват за престъпленията?
81
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мой човек, правосъдието ни е пълен резил, защото бъдещите кадри ги обучават според насоките на закоравялия комунист Борисов, който по съвместителство е и закоравял бандит (член на СИК) и носител на ред други почтителни титли от подземния свят.
80
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Оплакванията от престъпници - прокурори, да се дават за оценка на същите прокурори! ВСС ще ги закриля, ако все пак ги хванат на тясно. Е, това е "правосъдие"!!! Затова наблюдаваме *** като Цацата и Каскета и приближените им, да си правят каквото им скимне. (примерно Франтишек и златото на "излъганата камила" от осемте джуджета)
79
5
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Луд(в случая Рашков) умора няма.Иначе като помисля защо правосъдната ни система е токлова зле,ами защото на бъдещите юристи им преподават такива не-кадър-ници като Рашков.На какво може да ги научи този закоровял комунист използващ похватите на Лаврентий Берия?!
78
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Просото,Твоята представа за началници е на база шеф, от който си зависим. В правосъдната система има разлики.ВСС не е зависима от прокуратурата като институция. В МВР до определено ниво може да се разследва сигнал, под наблюдение на прокурор, в който да се появи участие и на главния прокурор. При определени наработки, същия този обикновен прокурор, много добре знае, как да отработи натрупаните данни.Главен прокурор не е позиция за която и други нямат претенции. Просто се искат реални данни.
77
3
 
4
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
и въпроса изобщо НЕ опира до някакви ИЗМИСЛЕНИ обвинения в "политиканстване"!!..Просто СЕ СЛЕДВАТ ПРОЦЕДУРИТЕ,които "блюстителите на реда" СА ДЛЪЖНИ ДА СПАЗВАТ!!..Нищо друго,нищо "лично"!
76
6
 
2
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
Е,просто е ТРАГИЧА ДИВОТИЯТА ВИ!!!!...НЕ САМО Рашков,ВСЕКИ БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИН е в ПРАВОТО СИ да подава сигнали в "прокуратурата",СТИГА ДА НЕ ГО ПРАВИ АНОНИМНО!..ВСЕКИ!.И "прокуратурата" Е ДЛЪЖНА да провери сигнала и ако има основания,да възбуди производство!..Е,НслС Е ЧАСТ от съдебната система и част от "прокуратурата"!!..И на кого "би трябвало да подаде сигнала" срещу НАЧАЛНИКА на "прокуратурата" според вас?..-"На самия началник"?..Щяхте да сте смешни,ако не бяхте ТРАГИЧНИ..Но сте ТРАГИЧНИ..
75
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 33 номер. Пишете по-често. Краткият ви коментар е ясен, точен, верен и подходящ за стартиране на Свинекомплекса в Гьол Белене.
74
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чудя се, до кога ще слушаме хора с юридическо на всичкото отгоре висше образование да се учат тепърва да четат и сричат...хм по скоро изглежда, като за друга позиция тази жена.
73
4
 
10
 
! Отговори
Payak преди 2 години
Пак зрелища за простолюдието. А този явно или некомпетентен или изплискал вече легена дъртак става смешен. При това е доцент. Срам и позор. Аз мисля че е време някой да се занимае с научната му дейност. ВАК отдавна няма инъче бих писал до там. Не може юрист, който обучава бъдещи юристи да създава правни абсурди. Не знам дали си заслужава титлата. И като му гледам морала са не се окаже плагиат.
72
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
НСлС не е Институция а част от Прокуратурата която е и Институцията.Всеки Български гражданин, освен право да подава Сигнали е и задължен, при съмнение за наличие на престъпление да го прави. Иначе носи правна отговорност за укриване на данни. Сигнала се проверява за достоверност и наличие на престъпление и прокурор или завежда дело и НСлС продължава разследването, или се прекратява поради липса на състав на престъпление. Но за измислени данни, подаващия сигнала носи правна отговорност.
71
1
 
4
 
! Отговори
Tawq преди 2 години
Хубава работа, дано да се разплетат нещата.
70
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да сте подавали сеигнал когато му е било времето, сега само някакви напъни.Ей Рапшков, пробвай да разследваш кмета Борисов, главния секретар Борисов, току виж там излезне някоя и друга далавера, не се отказвай и продължавай да копаеш дъното. Сигурен съм ще откриеш нещо с което ще си опрадваш надницата пред Божков.Браво на Гешев след като го обвиняваш за куп олигарски и червения дундьо - новия Бай *** от Виена, правиш му ПР.
69
7
 
12
 
! Отговори
Хахах преди 2 години
Рашков е човек на Доган и задкулисието. Само кухорозите не го вдяват това. Сърдете се само и единствено на себе си. Никой не ви е виновен, че сте вдлъбнати парчета.
68
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 87 Простото, Рашков е (поне на хартия) юрист: това предполага, че знае, кои са компетентите да разгледат определен сигнал. Милева НЕ оспорва правото за подаване на сигнали, а обръщавнимание върху действията на Рашков, които, както вече беше обяснено, показват абсолютна некомпетентност, и тъй като Рашков не е ТОЛКОВА глупав, става ясно, че подаването на сигнала до орган, на който това не е по компетенциите цели МЕДИЕН ШУМ, а НЕ целесъобразно и законосъобразно отношение!
67
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 83 "Това не го прави, щото няма данни за престъпление.Но пред медии става" Ето ТОВА е ключа от палатката. Рашков знае, че "сигнала" няма да издържи! Това означава, че цялата операция (поредната от този тип) е за дискредитиране и очерняне, чрез фалшиви "сигнали". Старите методи на ДС, за компроментиране на неудобните на "партията". Рашков прави това от ден първи на поста. Не, че може да се очаква друго от кадър на комунистическото ДС, и уволняван за злоупотреба със СРС!