Сийка Милева: Сигналът на Рашков е поредна политатака

НСлС няма право да образува досъдебно производство, уточни тя
Обновена: 27 юли 2021 17:48 | 27 юли 2021 17:15, Красимир Ангелов
139
Сийка Милева: Сигналът на Рашков е поредна политатака
Снимка: БГНЕС

Постъпилият днес сигнал от служебния министър на вътрешните работи Бойко Рашков с твърдения за извършени противоправни деяния от главния прокурор Иван Гешев е поредната политическа атака на изпълнителната власт срещу прокуратурата на Република България. Това заяви говорителят на главния прокурор Сийка Милева, цитирана от БГНЕС.

Още по темата
"Сигналът е адресиран лично до Борислав Сарафов, който е директор на Националната следствена служба. Авторът на сигнала, притежаващ научна степен в сферата на наказателния процес доц. Бойко Рашков би следвало да знае, че разследването на магистрати съгласно процесуалния закон е от компетентността на Софийска градска прокуратура или на специализираната прокуратура в зависимост от твърдените факти и обстоятелства", заяви Милева и обясни, че НСлС няма право да образува досъдебно производство.

Поради това постъпилият днес сигнал е изпратен на специализираната прокуратура, която е единственият компетентен орган в случая, поясни Милева.

Тя допълни, че преценката за наличието на основание за образуване на досъдебно производство е единствено и само от компетентността на прокурор. Според Милева отново сме свидетели на поредния политически акт, без каквато и да било правна аргументация, който цели да урони престижа на съдебната власт.

Още вижте в следващото видео на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


139
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
4
 
! Отговори
магистралка преди 2 години
Как' Сийка, колежката така ли казА. Въййййййй. У холивуд-а къв филм само биха направИли. Шепа герои се борят срещу корумпираната държава, управлявана от сатрапа Борисов. И действието ще се води около борбата на нашите герои с малкия сатрап Гешев, окупирал прокуратурата. Малки герои срещу държавната машина. Точно по холивудски.
45
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
50- Е ХАЙДЕ ДЕ ВСИЧКИ ВИДЯХМЕ КОЙ Е ЧЕ ГЕ ВАРА С ЮМРУЧЕТО И ВИДЯХМЕ КАК СКОКНА ЧЕРВЕНАТА ОЛИГАРХИЯ, А ТИ СИ ДРА/И/СКАЙ...ЗАЩО НЕ ИМ ХАРЕСВА ДИПЛОМАТА НА ГЛАВНИЯТ ПРОКУРОР- ЗАЩОТО ТРЪГНА ДА ПРИБИРА КРАДЦИТЕ НА ПРЕХОДА, КОИТО ХЕМ ОБРАХА НАРОДА СИ, ХЕМ РАЗСИПАХА ОТКРАДНАТОТО.
44
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кога ще разследват на Рашков имотите????? КОГАААААААААААА!!!!! Затова ли е тоя зор да го махнат Гешев????????
43
1
 
4
 
! Отговори
Костадинов преди 2 години
Тази св..я гешеф не бъде ли изметен от прокуратурата България не я очаква светло бъдеще до края на мандата на това ***.
42
3
 
4
 
! Отговори
aa1830 преди 2 години
Оохххх Сииййкееее!
41
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много ми е интересно, какъв е тоя зор срещу Гешев? Явно много им пречи на политическите престъпници, искат поредния фигурант като предишните, които нищо не правеха.
40
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЗАКРИВАЙТЕ ПСИХОПРОКУРАТУРАТА И ТОВА . ОЧАКВАНИЯТА НА ОБЩЕСТВОТО ЗА СПРАВЕДЛИВ ПРОЦЕС СА НЕПОКРИТИ. СЪС СТАРИ МУТРИ ПРОМЯНА НЯМА ДА ИМА
39
5
 
1
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
ох Боже!..Кака ви Сийка да са върне на Околовръстното и да престане да се излага!..Ето:..-"Националната следствена служба (НСлС) е държавна институция в България, част от съдебната власт, подчинена на Прокуратурата. Ръководи се от директор, който е заместник на главния прокурор, и се занимава с разследване на престъпления с голяма сложност или извършени извън страната.".."ЗАНИМАВА СЕ С РАЗСЛЕДВАНИЯ НА ПРЕСТЪПЛЕНИЯ С ГОЛЯМА СЛОЖНОСТ"!!!!..ТОВА е имал предвид Рашков!..Защото "казуса Гешев" е наист
38
5
 
6
 
! Отговори
СЛУЧАЯТ "ТИТЯНО преди 2 години
СЛЕДОВАТЕЛ-БОЙКО РАШКОВ......... УУБИЕЦ ОТ РАННА ДЕТСКА ВЪЗРАСТ....
37
5
 
6
 
! Отговори
До 36 преди 2 години
Абе, чичак...или лельо герберке...ти не разбра ли, че герб са комунисти в червата. Начело с най големия комунист..банкялийската мутра.За какви комунисти говориш, че щяли да дойдат на власт.Бойко е най големия комунист...излъгал десните рибки...че ще бори комунистите...а те му вярват.
36
4
 
8
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Единственото спасение е закриване на прокуратурата, освобождаване на всички и след структурни промени нови прокурори.
35
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Каква полит атака ???ЕЙ ГЛАВНАТА ПСИХИАТРИЯ ИМА ИЗВЪРШЕНИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ ЗА ЛИЧНА САМОРАЗПРАВА ! ИНСТИТУЦИИТЕ НЕ СА ВИ БАЩИНИЯ !! ПАНИМАШЕ ?
34
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сийка..ама тя мирише на хамсийка...Тя и цялата прокуратура.
33
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ай стига "с тез имоти на Рашков. Набийте си в циментовите глави, че жена му е една от много търсените нотариуси. Изкарват по 10 000 дневно.На година най- малко 120 000 печели. Туй не сте го виждали и на картинка. На палатка ли да живее?!" Отчайващи усилия на руските *** да оправдаят имотното състояние на Рашков. И това от хора, които без никакъв проблем говорят по цял ден за "барЦелона", "кюлчета" и "пачки", без НИКАКВИ доказателства. Жаллллки продажници сте.
32
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ко да каже Сийчето, отлита Гешефф отлита и тя милата хубавица
31
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сийка ДС Милева.
30
6
 
12
 
! Отговори
До 20 преди 2 години
Нищо не е прекратила испанската полиция! Прочети внимателно, гербав лъжецо!
29
3
 
10
 
! Отговори
анализатор преди 2 години
Боже-е-е,боже,ПУЦ до ПУЦ,йористо до йорист,и най нече с дипломи от ЮЗУ-то,БТУ,Бур.своб.у-т,и подобни.Много е лошо да си тежко провинциален адвокат,и след това да се изявяваш като магистрат
28
6
 
3
 
! Отговори
До 37 преди 2 години
Ами ще дойде тук да ***, като ви гледам колко сте активни, сигурно ще заработи повече от досегашнат и заплата
27
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тая е като развалена плоча повтаря си опорките, а не е лошо да си помисли къде ще работи, че и за писар няма да я вземат.