Сийка Милева: Сигналът на Рашков е поредна политатака

НСлС няма право да образува досъдебно производство, уточни тя
Обновена: 27 юли 2021 17:48 | 27 юли 2021 17:15, Красимир Ангелов
139
Сийка Милева: Сигналът на Рашков е поредна политатака
Снимка: БГНЕС

Постъпилият днес сигнал от служебния министър на вътрешните работи Бойко Рашков с твърдения за извършени противоправни деяния от главния прокурор Иван Гешев е поредната политическа атака на изпълнителната власт срещу прокуратурата на Република България. Това заяви говорителят на главния прокурор Сийка Милева, цитирана от БГНЕС.

Още по темата
"Сигналът е адресиран лично до Борислав Сарафов, който е директор на Националната следствена служба. Авторът на сигнала, притежаващ научна степен в сферата на наказателния процес доц. Бойко Рашков би следвало да знае, че разследването на магистрати съгласно процесуалния закон е от компетентността на Софийска градска прокуратура или на специализираната прокуратура в зависимост от твърдените факти и обстоятелства", заяви Милева и обясни, че НСлС няма право да образува досъдебно производство.

Поради това постъпилият днес сигнал е изпратен на специализираната прокуратура, която е единственият компетентен орган в случая, поясни Милева.

Тя допълни, че преценката за наличието на основание за образуване на досъдебно производство е единствено и само от компетентността на прокурор. Според Милева отново сме свидетели на поредния политически акт, без каквато и да било правна аргументация, който цели да урони престижа на съдебната власт.

Още вижте в следващото видео на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


139
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари