Стоилов: Закриваме спецсъда и спецпрокуратурата, запазваме добрите неща

МП внася предложение за премахване на инвестиционното гражданство
30 юли 2021 13:08, Анисия Иванова
138
Стоилов: Закриваме спецсъда и спецпрокуратурата, запазваме добрите неща
Снимка: БГНЕС

Министерството на правосъдието предлага закриване на Специализирания съд и Специализираната прокуратура. Това обяви правосъдният министър Янаки Стоилов.

"Предлагаме да се запазят добрите страни на специализираното наказателно правосъдие, без това да изисква продължаване на дейността на двете институции. За целта могат да се създадат специализирани отдели в седалищата на апелативните райони, които са пет в страната. Последна инстанция ще бъде Върховният касационен съд. Целта е те да се занимават с престъпленията, които ще попадат в обхвата на специализираното правосъдие. Така ще се предотврати и възможността за местно влияние върху магистратите", поясни правосъдният министър.

Също така Министерството на правосъдието внася в Народното събрание промени в Закона за българското гражданство, с които да се премахнат т. нар. "инвестиционно гражданство", съобщи Bulgaria ON AIR.

"Във връзка с това е изпратено и искане до ДАНС да направи проверка за последните няколко години за гражданствата, придобити на това основание", добави Стоилов.

Съществува изискване инвестициите, които са заявени, да бъдат поддържани през определен период. Законът дори дава възможност за отменяне на гражданство, ако са нарушени изискванията, обяви той.

От думите му стана ясно, че другата промяна е свързана със запазването на работата на държавното предприятие Фонд „Затворено дело“.

"Съгласно приети вече промени то се превръща в административна структура към ГД „Изпълнение на наказанията“. Стремежът ни е неговата дейност да бъде запазена и развита, за да бъде дадена заетост на лишените от свобода, да се подобряват битовите условия в затворите и да се подобрява качеството на храна и да се намалява нейната цена.

Ще има възможност и това е съгласувано с Министерство на финансите, да се открие специална сметка и при добро управление на тази дейност тя да има значителен социален и икономически ефект“, посочи той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


138
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
1
 
1
 
! Отговори
к.99 преди 2 години
Братята Бобокови бяха обвинени не за внос на отровни отпадъци, а за заравяне на отпадъци от оловни акумулатори. Но впоследствие се оказа, че друга фирма вместо да утилизира отровните *** и остатъци от електродите, ги е заравяла. Съмнението е, че други бизнесмени са искали да авземат печелившото производство на братята.
89
3
 
1
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 2 години
Не!!! Закриете ли ги, закривайте България.После ще дойда за вас!
88
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Адмирации за служебният кабинет
87
5
 
8
 
! Отговори
Петърчо преди 2 години
Бат Васо Божков пак ще жъне млад по Софийските заведения :D :D ...Че и после ще му платим като минат делата в Страсбург :D :D
86
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички чухме инструкциите на ЧЕРЕПА да направят ГЕШЕВ ФИГУРАНТ КАТО ПРЕЗИДЕНТА! Закривайте!Такива са желанията на Фигуранта за да е спокойна руската агентура!
85
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така правят комунистите.. Поне, докато са живи... гaдoвете.
84
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Закривайте ги янаки! Закривайте ги! така най-после ще може да се накрадете на спокойствие и бесепето ти и мутрите и чалгарите и психодесните! Само Гешев дето не сте махнали още. Махнете го и пътят ви към евросредствата е разчистен! Да ви се затъкнат дано!
83
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе не знам дали "герберастите реват", но скоро ще реве целия български народ в резултат на некадърното управление на янакевци, рашковци, радевции, кацаровции цчлата тази гмеж!
82
4
 
18
 
! Отговори
Димитър Георгиев преди 2 години
Ще ги закрият и още как.После и Гешев ще уволнят.Аз не помня някой прокурор с пръст да е пипнал престъпните олигарси.Всички знаем че парите на ветковците не са от туризъм,а от крадене на ДДС.Карнобатския тарикат освен ддс краде деситилетия акциз и европейски фондове.Баневците окрадоха десетки "приватизирани" заводи.Бобоковците "внесоха" хиляди тонове токсични отпадъци у нас.За черепа да не говорим...И точно тези симпатяги окаушени от прокуратурата финансираха революцията на протестърите.
81
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 97 "Щом герберастите реват, значи Янаки Стоилов е на прав път." Когато ТИ заревеш, комунистите така ще ти кажат: "млъквай герберасссТ". П.С. ЩЕ РЕВЕШ :)
80
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоз да си прегледа щитовидната жлеза, с този поглед прилича на хипертиреоидизъм.
79
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Законите са създадени клиентелски съвсем НЕ без участието на БСП, сгрозил грозен!
78
9
 
15
 
! Отговори
Я преди 2 години
Закривате ги, значи се готвите за грандиозно крадене ! Тези спец структури са създадени по изискване на ЕС , но това не ви интересува, нали !? Важното е какво иска Москва ...
77
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В затвора попадат хора нарушили закона. ГЕРБ не са нарушавали законите.
76
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щом герберастите реват, значи Янаки Стоилов е на прав път.
75
5
 
11
 
! Отговори
Бе преди 2 години
Я най-добре вземете, че се закрийте !
74
12
 
10
 
! Отговори
анонимна преди 2 години
До иван Няма такава възможност Герб вън от властта Министрите вътре в затвора Такива са българските традиции От най горе- бух най долу. Няма друго. Епохата ГЕРБ свърши.
73
13
 
7
 
! Отговори
иван преди 2 години
чегърт чегърт.. приятен за ухото звук. ей много простотия вкара герб в управлението, ама нормално, като гледам коментарите *** народ - слаба държава...
72
9
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кога ще е тържественото посрещане на Божков на летището?....... Янаки Стоилов ще носи хляб и сол на Божков на посрещането........... Коалицията ИТН, "Изправи се. Добре дошли, мутри!", "Демонична България" ще посрещнат скъпия репресиран борец срещу Гешев и специализирания съд................
71
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
К0мунистическата бърза да си спаси олигарсите. Очаквам скоро Черепа да бъде компенсиран с няколко милиарда от държавата задето го изгониха в Дубай. Безочието и наглостта на к0мунистите е надминато само от тяхната омраза срещу България.