Убиецът от Сотиря може един ден да излезе на свобода

ВКС премахна частта " без право на замяна" от доживотната му присъда
12 авг 2021 11:58,
11
Убиецът от Сотиря може един ден да излезе на свобода
Снимка: Pixabay

Мартин Трифонов, който е осъден за убийството на 6-годишната Кристин от Сотиря, може да се размине с доживотната присъда. Причината – ВКС взе ново решение, с което премахва от доживотната му присъда частта "без право на замяна".

Случката потресе цялата преди 2 години. Кристин беше убита по особено жесток начин, след като отишла да си купи сладолед от магазина, който е близо до дома й.

Тя е била нападната от Трифонов и подложена на гаври и мъчения, след което е удряна с камък. Момиченцето почина на път за болницата вследствие на тежки черепно-мозъчни травми.

Ден по-късно извършителят е задържан. След оказана съпротива той е прострелян. След тежкото криминално деяние започнаха множество протести с искане за най-тежкото наказание. 21-годишният мъж получи общо три обвинения - за убийство по особено мъчителен за жертвата начин, за изнасилване и за блудство.

Още по темата
Точно две години след убийството, от присъдата на Мартин е премахната частта „без право на замяна”. Решението е окончателно. Това означава, че осъденият за убийството може и да не излежи доживотната си присъда, при добро поведение.

"Искам срещата с министерството на правосъдието и да се отговори какво се случва с българското правосъдие. Защо се понижават присъдите на убийците, защо не се прилага максималния срок на присъда за убийство? Докога ще сме свидетели на помилване на убийците? Моето Криси беше убито на 6 години, не можа да пристъпи училищния праг, а не е само тя", каза бабата на Кристин  - Милка Георгиева, цитирана от Нова тв.

Почерненото семейство поиска среща с министъра на правосъдието. В събота ще бъде извършен помен в памет на малкото момиченце.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
2
 
2
 
! Отговори
НикогаВечеСДС-Чума преди 2 години
А СДС-Шайката,която изкорми държавицата ни и я умъртви в агония изобщо не е влизала в затвора,дори не е и разследвана.
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 8 Знаеш го кой е, знаеш го как изглежда, значеш колко са корумпирани надчиратели ипрочие - намери си пачка, събери смелост и действай!
7
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако беше времето на бай Тошо този из.верг отдавна щеше да гние в гробищата. Но във времето на Меките Китки може да излезне от затвора и да продължава да убива и насилва. Но има един проблем за него ако го пуснат. Бащат на детенцето ще му свети маслото. Така щее по добре за данъкоплатците че няма да хранят един ез-верг и ще се предотвратят други убииства и инасилвания.
6
0
 
8
 
! Отговори
1234 преди 2 години
- за убийство по особено мъчителен за жертвата начин, за изнасилване и за блудство ,на дете !! Ако и за това доживотния затвор е много като наказание ,какво ли е престъплението за което ще го наложат тия "съдии" ?
5
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Съдебната система е на ГЕРБ включително и прокуратурата. Какво друго да очакваме от тях....
4
1
 
33
 
! Отговори
светъл пример преди 2 години
Тоя в Щатите отдавна да е изпържен!!!
3
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Що за правосъдие?! Трябва такива изверги да се осъждат на същото наказание, с което са убили жертвите си, а не да им се намалява. Подкрепям коментар 2.
2
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо с министъра на правосъдието искат да говорят? Да се съберат пред домовете на съдиите, загрижени за съдбата на убиеца.
1
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
щом е Трифонов още утре излиза