КС образува дело по казуса с гражданството на Кирил Петков

Искането за това дойде от депутатите от ГЕРБ
Обновена: 16 авг 2021 14:29 | 16 авг 2021 14:26, Камелия Цветанова
320
КС образува дело по казуса с гражданството на Кирил Петков
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Конституционният съд образува дело по искане на 55 народни представители от ГЕРБ за кауза с гражданството на служебния министър Кирил Петков.

Още по темата


То е за установяване на противоконституционност на Указ № 129 на президента на Република България за назначаване на служебно правителство от 12 май 2021 г. в частта, с която за служебен министър на икономиката е назначен Кирил Петков.

Докладчик по делото е съдия Таня Райковска, съобщават от КС.

Тази сутрин депутати от ГЕРБ внесоха искане до КС по казуса с канадското гражданство на Петков. Той твърди, че още преди да бъде назначен е подал декларация, че се отказва от него, но процедурата не е довършена.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


320
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
265
0
 
1
 
! Отговори
И.Б преди 2 години
Моля злобарите по адрес на Кирил Петков да си намерят друго занимание.Човекът е на мястото си, вдъхва доверие, предприел е необходимото за отказ от канадско гражданство. Какво искате повече? Да го разпнете ли искате?
264
3
 
1
 
! Отговори
Хитър Кирил преди 2 години
Международен хитрец! Прекрасно е знаел какво прави, но понеже полуистината явно му е част от житейската философия, се е надявал обичайно пак да мине номера и да не се раздухва случая.
263
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Престъпните състави в НК започват с думичката "Който", а не "Български гражданин". Отказ от гражданство не спасява от наказателно преследване. Никой не може насила да бъде държан гражданин на дадена държава. това е нормалната човешка логика. Да не говорим, че наши депутати, не считат България за собствена родина.
262
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Смятам, че никак не е достатъчно сам да се откажеш от гражданство, както и не е достатъчно едностранен акт за да придобиеш такова. Гражданството дава права и създава задължения. За да те освободят от гражданство, смятам, че държавата трябва да прецени че нямаш някакви задължения към нея, не си подсъдим за престъпления и т.н. Иначе с една декларацийка и отговорността ми пада.
261
6
 
5
 
! Отговори
курнелна шамандурниц преди 2 години
винаги когато сме имали някакъв хипер неадекватум като този гледащият неадекватно хичерактивен наркоман тип било то Дянков, Велчев или други то България винаги е докарва на до щета за минимум 100 200 милиарда долара от такива. Разстрел застарчрските кпелдаци назначавани чуждо поклонници и дезертьори избягали от България сметосъбирачи и миячи на чинии.Арест и затвор за това канадско неадекватно муле.
260
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Човекът се е отказал с нотариална заверка. Това трябва да е достатъчно и следва да е логичното тълкуване на КС. Няма нужда от някакъв допълнителен документ. Оттук нататък това момче ще бъде следващ премиер, дай боже. Щом цялата мафия гракна срещу него и накрая изровиха този огромен проблем, това е верният човек.
259
2
 
3
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
Няма как да не са знаели,че не е законно,но се направили на ударени. ---///---- Аз пък мисля, че няма как да са знаели. Най-вероятно са се доверили на негова декларация, че няма друго гражданство. Те иначе няма как да проверяват всеки за 180 възможни гражданствя.
258
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този министър Слави не го ли кани да участва в неговото правителство? А сега като му отказа почна да го атакува. Слави ще се окаже едно гадно, злобно и отмъстително човече.
257
1
 
5
 
! Отговори
Оногур преди 2 години
Няма значение колко харесвате Петков. Законът си е закон! Прилага се винаги, а не избирателно, когато на някой му хареса!
256
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Накрая като се окаже, че едностранният акт за отказ е достатъчен, само ще направят Кирил Петков герой. Какво ли да очакваме от мафиоти и милиционери - поредната простотия
255
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Голям страх ги тресе от това момче. Разбраха, че ако направи партия ще ги отнесе и цялята мафия се обедини срещу него. Напред Петков, не се отказвай, с теб сме
254
7
 
8
 
! Отговори
Радеф в пандиза! преди 2 години
Поредната издънка на Резидента, неграмотния зелен чорап
253
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кирил Петков не може да бъде виновен за това, че е канадски гражданин. Щом не е гражданин на ИДИЛ, всичко е наред. Но е виновна администрацията на президенството, както и лично Румен Радев за това, че към момента на назначаването на служебното правителство е включил в състава човек, който не отговаря на изискванията по Конституция.
252
5
 
0
 
! Отговори
испански иконом преди 2 години
Моят господар ще се върне . Очаквайте го скоро.
251
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Национален предател. Заплаха за нашата партия. Агент на Австралия защитаващ правата само на аборигените и торбестите животни пред българските интереси. Да се разстреля за предателство.
250
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега всички актове на служебния кабинет стават криминални. Руската помия радеф ще бъде ли изправен на съд?
249
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЗАЩО ДУНЬО *** ЗАЕКВА ПРИ ИЗЯВЛЕНИЯТА СИ ПРЕД ЖУРНАЛИСТИТЕ. ОЧЕВАДНО Е, ЧЕ И САМИЯТ ТОЙ НЕ СИ ВЯРВА НА ГЛУПОСТИТЕ!!! НЯКОЙ ДА ПОДАДЯЛ НОТАРИАЛНО ЗАВЕРЕНА ДЕКЛАРАЦИЯ ... ЗА ДА ПОЛУЧИ КАНАДСКО ГРАЖДАНСТВО?!... ДАЖЕ НЕ Е РАЗБРАЛ, ЧЕ ПЕТКОВ СЕ ОТКАЗВА ОТ КАНАДСКО ГРАЖДАНСТВО С НОТАРИАЛНО ЗАВЕРЕНА ДЕКЛАРАЦИЯ - СЪГЛАСНО ИЗИСКВАНИЯТА НА КАНАДЦИТЕ.... ПОНЕ ДА БЕШЕ ПРОЧЕЛ УСЛОВИЯТА НА КАНАДСКОТО ЗАКОНОДАТЕЛСТВО ЗА ОТКАЗ ОТ ГРАЖДАНСТВО!!! АХ, ДУНЬО *** - МНОГО ЗЯН!...МНОГО ЗЯН!...
248
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Канадецът Кирил как само редеше сълзи и сополи и разсъждаваше кое как трябва да е в света. Ами не е както ти се иска. Има правила и закони навсякъде. Правото и законите не са въпрос на вкус и гледна точка.
247
3
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Значи казусът е много ***.Петков и сега е канадски гражаданин и все още чака официален документ от Канада,че е освободен от такова.Подадената молба и платената нотариална такса не те освобождават от гражданство,трябва да има акт на канадското правителство.Като подадеш молба за явяване на изпити в един университет и платиш за тях това не те прави студент.Бая греда удари Радев с този колежанин Харвардец.Няма как да не са знаели,че не е законно,но се направили на ударени.
246
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Имате си работа с криминален психопат - буквално , вижте му и речника на Бойко - "ще ги размажа, бих ги , пак ги бих, ще ги изгоря всичките" и т.н. , думите му "аз приятели нямам", "да вземем парите,изпускаме парите, да вземем" , "аз,аз,аз,аз" и други подобни, понеже е недосегаем и ненаказуем, се е помислил дори и за Бог, това криминален психопат и социопат, няма да има добро бъдеще България с него, разберете!