Гешев: От закриването на Бюрото за защита печели мафията

Службата била изключително ефикасна и ефективна
123
Гешев: От закриването на Бюрото за защита печели мафията
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Главният прокурор Иван Гешев дойде в парламентарната комисия по конституционни и правни въпроси, за да представи доклад за дейността на Бюрото за защита, предаде БТА.

Още по темата

Той каза, че днес сутринта е получил покана да се яви, за да представи доклада.

Според него подготвяното от народните представители връщане на Бюрото от прокуратурата в Министерството на правосъдието ще доведе до "проблеми в борбата с престъпността". По думите му се готви унищожаване на Бюрото и професионалния му капацитет, ще бъдат застрашени защитавани и охранявани лица, а полза ще имат "мафията и организираната престъпност".

Главният прокурор каза още, че знае, че Бюрото охранява един защитен свидетел по делото срещу обвиняемия и укриващ се в чужбина бизнесмен Васил Божков. За миналата година са били охранявани 20 души, като някои лица са отказали охрана.

"Тази служба е изключително ефикасна и ефективна", каза главният прокурор по повод работата на Бюрото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Каскета ще го лишат от преторианската му гвардия която му пази д..то и арестува посочените от него неудобни.
22
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лично е избрал да представи доклада си. Онзи ден Гешев направи за смях Хаджигенов и други измислени адвокатчета.Сега слушам на живо. Ще съжаляват, че са го викали понеже са много боси в материята. :D Сега цитира Марк Твен: Една лъжа може да обиколи половината свят, докато Истината си обува обувките!"
21
1
 
5
 
! Отговори
За Военен режим сме! преди 2 години
Племе от крадци и предатели...разбойници...
20
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мафията се бори с мафията хахах.
19
6
 
15
 
! Отговори
анализатор преди 2 години
Ха-ха-ха-а-а,ти вярваш ли си на тези приказки?Аз съм бивш МВР-служител,и сега съм с поглед в правораздаването.Това бюро,направено по американски образец,но побългарено,за нищо не става.Въоръжи ги до зъби,използваш ти като лични разачи,170 човека на брой,и им придадохте дори полицейски функции.Веднага закриване,уволнение на тези бивши военни,и по едно мотика на полето.Затова стават.
18
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя плешивия защо не взема под внимание показанията на Божков? Защо Влади и Бойко не са в ареста, като обвинями за корупция в огромни размери? Двете страни да съдят още повече, че Влади и Бойко сами са поискали парички от Черепа и той си е плащал за да си спаси бизнесите и антиките.
17
5
 
6
 
! Отговори
Въпрос преди 2 години
Коя е мафията, защото аз избягах от Перник в Белград за да не ме убие Пернишката мафия от главорези, дори ми рязаха ръката!?
16
8
 
7
 
! Отговори
Койчо преди 2 години
Въх мари майко кой го казва това
15
8
 
14
 
! Отговори
Данко Харсъзина преди 2 години
Нали това е целта на Радев и пржтидтърските партии, всички свидетели срещу Божков и олигарсите да останат без защита и да се откажат от показанията си. Слгувоъкш на олигархията всички те разбиват провосъдната система и държавата.
14
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В България сигурно има 1милион охранители.Ние сме най охраняваната нация.
13
11
 
13
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
СЕДЕМ години след като се заточи "делото КТБ",под надзора и НАПЪНИТЕ на въпросния "гешев",са разпитани едва ДВАМА свидетели!...Възниква въпроса:-Колко "защитени свидетели" тоя крие в ръкава си,за какво са му,като не ги разпитва и..ДОКОГА ще бъдат "под закрила"?..-Може би до Края на Света?
12
13
 
10
 
! Отговори
До нормалния преди 2 години
Добре че нормалните останахте малко за да може Боко и Гешефта да си отидат там където им е мястото - в затвора.
11
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Той себе си ли има предвид под свидетел, защото това бюро му е личната охрана и нищо повече.
10
13
 
13
 
! Отговори
Баче Кико преди 2 години
Айде през ден Гешефта в паркамента да дава обяснения - кеееф.
9
17
 
15
 
! Отговори
Нормален човек преди 2 години
И аз така мисля г-н Главен прокурор, но комунистите, метежниците и превратаджиите не мислят така! Те искат да спасят мутрите, крадците, измамниците и грабителите на България (които се явяват и техни спонсори), поради което като начало махат тяхната държавна закрила, после разгласяват публично кои са защитените свидетели (подобно на МВР). Закоравелите мародери (ДБ, БСП, ИБГНИ) ползват наивността и липсата на опит на ИТН и се опитват да извършат преврата, ама на Слави хората не са токова прости
8
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега кой ще ги пази от хакерите на пръскачки ??
7
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ау, трябва да си плащаш преторианските главорези сам, тъпо беше ние да им плащаме, да те пазят от нас
6
9
 
10
 
! Отговори
Аве тва... преди 2 години
...бюро не пазеше ли теб точно? Аха, сега разбрах защо нещеш да го закрият т'ва паравоенно формирование ;) . А, после НСО дали ще те пази? А дано...
5
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Губи Каскет, губи, иначе що ревеш
4
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Глупости. Това бюро за защита е охранявало само такива които и без друго никой не ги преследва. Т.е. едни батки работещи там и взимащи колосално големи заплати, просто в момента са изревали, че ще трябва да си търсят другаде работа. Предвид, че така или иначе са там до момента с връзки, не виждам особен проблем... така или иначе щом са с връзки, пак ще си намерят работа. Да му мислят хората без връзки.