Прокуратурата протестира пускането на Кристиан Николов от ареста

Решението беше взето вчера от състав на Софийски градски съд
2 сеп 2021 14:36,
62
Прокуратурата протестира пускането на Кристиан Николов от ареста
Снимка: БГНЕС

Софийската градска прокуратура протестира пускането под домашен арест на обвиняемия за катастрофата с Милен Цветков – Кристиан Николов.

Той беше освободен вчера от състав на Софийски градски съд.

"Извършеното от него престъпление е квалифицирано по чл. 342, ал. 3, б. „в“, пр.2, вр. ал.1, пр. 3 от НК - умишлено предизвикано тежко пътнотранспортно произшествие с причиняване на смърт. СГП не споделя изводите на съда, че продължителността на задържането на подсъдимия за период от около една година и четири месеца е довела до намаляване опасността той да извърши ново престъпление и за липса на реална опасност той да се укрие.

Прокуратурата счита, че срокът на задържането на Кристиян Николов до настоящия момент не е прекомерен, с оглед тежестта на извършеното от него престъпление и необходимите за изясняване на обективната истина действия по разследването.

От събраните доказателства се установява съпричастността на подсъдимия към тежкия пътен инцидент, съзнателната употреба на наркотични вещества от него и предприемането на управление на автомобил след употребата на различни видове наркотици.

Налице е наличието на пряка и непосредствена връзка между произшествието и смъртта на пострадалия, създаването на реална опасност за здравето и живота на голям брой други участници в движението.

В хода на делото са събрани доказателства и за други противозаконни деяния, извършвани от подсъдимия, свързани с придобиване и употреба на наркотични вещества и изградени трайни навици за същото”, пишат от държавното обвинение.

Още по темата
"С оглед на това Софийска градска прокуратура счита, че доказателствата по делото сочат за съществуването на реална опасност Кристиян Николов да извърши престъпление.

Налице е и другата предпоставка за налагане на мярката за неотклонение „задържане под стража“ спрямо подсъдимия, свързана с опасността той да се укрие.
Същият трайно е живял в чужбина и разполага с възможности да организира укриването си с цел избягване на реализирането на наказателна отговорност.

Софийска градска прокуратура счита, че единствената мярка за неотклонение спрямо подсъдимият продължава да бъде "задържане под стража". Изменението й в "домашен арест" е неправилно и незаконосъобразно и като такова следва да бъде изменено", поясняват от там.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако беше прегазил Винетка или Рафаелчо,дали щеше да е тъй?
8
2
 
21
 
! Отговори
До Анонимен 2 преди 2 години
Според мен е въпрос на време на някой да му падне пердето и да почне да ги очиства такива, които си мислят че са големи тарикати и са надхитрили системата и живота като цяло.
7
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А орден за добре свършена работ кога ще му бъде връчен!
6
2
 
25
 
! Отговори
пича преди 2 години
Ако майка му нямаше капела,той отдавна щеше да е в пандела!
5
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За милони ( приватизирани) няма закони При братя Галеви
4
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ама този още ли не е осъден. Обвиняем бил. Ако беше в Турция отдавна щеше да е любимец вече на съкилийниците си
3
21
 
22
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 2 години
Беэ Борисов беээаконието е налице
2
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
само в бг наркоман-убиец може да бъде пуснат, щом е дете на някого от кръга им
1
8
 
21
 
! Отговори
анонимен келеш преди 2 години
Лозан Панов вече взе парите и ще го пуснат този малад наркоман на свобода.