Схемата с фалшивите ТЕЛК-решения ощетила държавата с милиони

Разследването й е продължило повече от година
38
Схемата с фалшивите ТЕЛК-решения ощетила държавата с милиони
Снимка: БГНЕС

Схемата с фалшивите ТЕЛК решения е ощетила държавата с милиони левове, обяви главният секретар на МВР Петър Тодоров.

Още по темата
Разследването й е продължило повече от една година.

Трима председатели на ТЕЛК са арестувани при акция вчера, както и четирима посредници.

Акцията е проведена в София. Имало специална тарифа, която започвала от 1000 лева, като сумата, заплащана на комисията, съответствала на степента отпусканото увреждане.

Не е изключено разследването да продължи и с проверка на шефове на болници, каза директорът на ГДБОП Калин Стоянов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още по темата: МВРизмамаТЕЛК-решения
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Божее, за 12 години управление ГЕРБ ощети държавата с милиарди лв, а в нощното шкафче на ББ от прима виста тестетата с банкноти по 500 ? и кюлчетата злато са около 15 млн.лв. Джипитата и други лекари, които не бяха на първа линия, опропастиха държавата с десетки млн.лв
22
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Що фалшиви бря нали комисия решава ,отново нямафаискочи заека ,че ги освободят ,било добре да са им хвърлили един задавай бой на тия докторя
21
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Едва ли фалшивите ТЕЛК решения са повече от 1%. Въпреки това е добре да се преразгледат всички ТЕЛК решения за инвалидизация, защото има за поправяне и в двете посоки. Би трябвало да има и разпознаване на пациентите по пръстов отпечатък, а не някакъв наистина инвалид да ходи по прегледи и ТЕЛК вместо някой здрав човек.
20
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ГОЛЯМ АМА МЕК КОМИСИЯТА ЕДИНОДУШНА ПЕНСИЯ ДО ЖИВОТ
19
0
 
7
 
! Отговори
чичото преди 2 години
Туй за ТЕЛК-а се говори от много години ,но файда никаква!Кервана си върви , а кучетата са с ларингит и не могат да лаят.
18
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Арестувани, арестувани ама на бас, че никой няма да лежи и сда връща пари.
17
0
 
8
 
! Отговори
неВалиден преди 2 години
Спрете да си драскате глупотевини е да се навивате един друг, как скъп джип бил спрял на инвалидно място с инвалидна карта. Инвалидната карта е поименна, а автомобила трябва да отговаря на определени условия - до 2000 кубика и до 160 коня. То ще е доста мършав джип със 160 коня.
16
3
 
13
 
! Отговори
комитата преди 2 години
половината телкаджии са фалшиви лесно може да с е установят но явно някои не искат или не им пука
15
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лично съм виждал група от около 12 млади здрави мъже / не коментираме етнос/. Чакащи за ТЕЛК , а в ръцете им имаше абсолютно еднотипни папки , с еднаква подредба на документите вътре. Миналата година по тв показваха телкови комисии май от Пазарджик, чиито председатели бяха освидетелствали себе си и лефа на болницата. Не стана ясно как приключи случая.
14
3
 
11
 
! Отговори
4444 преди 2 години
Всички със телк да минат на ново през комисии да видим истински болни хора а не с коли за хиляди левове и с платени привилегии ония отгоре гледа
13
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тея схеми вървят от години. За момента май няма осъдени и лежащи в затвора, върнали всичко ощетило бюджета и с отнети до живот проф.права. ТЕЛК издават решения на документи от проведени прегледи от други. Съответно и тези издали документи с невярно съдържания също трябва да бъдат подведени под отговорност, а не да се пропускат. Ползвателите на авантата и те трябва да полежат в панделата. Конфискация на поне 50% от имуществото за всички по веригата. Цялата страна е пълна с фалшиви инвалиди!
12
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гешев, къде беше прокуратурата при тия измами?
11
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
жълти стотинки в сравнение с кражбите на гербавите депесари
10
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Фалшивите телкове са над 2/3 от всички ТЕЛК, тоест около 600 000, направете сметка колко милиарда потъват там. Абсолютно престъпна схема, абсолютно ОПГ и мафия.Има стотици хиляди военни и милиционери които не стига че са пенсионирани рано с големи пенсии и куп заплати, здрави като камък и са с ТЕЛК, отгоре на всичко имат собствени фирми и си работят най-спокойно. Тотална измама. Другите рекордьори са *** . Разбира се никой не смее да разрови по-здраво, само единични акции ПР.
9
3
 
18
 
! Отговори
Димитър преди 2 години
Анонимен написа:"През 2000г. България беше 8 милиона а хората получаващи пенсии за инвалидност бяха около 324 000. А сега България е 6.9 милион а инвалидни пенсии получават близо 880 000.Демокрация....кво да праш."Българин му кажи и повече не го обиждай.
8
0
 
19
 
! Отговори
Нафарфорий преди 2 години
И аз се чудя кви са теа инвалиди с джипове и коли за по над 250 хиляди лева по местата за инвалиди.Тека как ще им горят мазните месаа в аадаа не е истинаа.пийте сиромашкаа кръв утре като гушнете чемшира ще ви замирише на пръжки.
7
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
През 2000г. България беше 8 милиона а хората получаващи пенсии за инвалидност бяха около 324 000. А сега България е 6.9 милион а инвалидни пенсии получават близо 880 000.Демокрация....кво да праш.
6
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Над 80% от телковете на мaнгaсaряните са фалшиви, ако ги проверят тях що пара ще се спести бедна ви е фантазията
5
2
 
17
 
! Отговори
инвалид съм преди 2 години
Ако НЯКОЙ от полицията или правоохранитените органи чете коментари-проверете и РАЙОННИТЕ ТЕЛК ове.На първо място в 28 поликлиника.Последните години е кошмар.Изгониха Гергинска,Праматарова-те от БОЛНИТЕ не искаха пари за решение.Дойде Йордан Латинов-няма олен ,няма здрав-800 кинта.Полицията го хвана и изгони-назначиха кого????ЗАМЕСТНИКА му Ангелчо Дамянов.Тоя почва от 1200 лева...Законът на ББ от 2018,дето го отмени ВКС -Герб ПАК си го гласуа и си важи.И ТОЗИ закон даде яки лостове за корупция
4
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Баща ми е инвалид (с ампутация) и от него знам за другата група "инвалиди", тарифите, условията и т.н. Това се знаеше от години!! Докато ме започне рязането на глави, няма да спрат кражбите!!!