100 хил. евро за бъбрек: Трима отиват на съд за търговия с органи

Намирали "купувачи" и желаещи да продадат, но им плащали далеч по-малко
Обновена: 23 сеп 2021 15:34 | 23 сеп 2021 15:11, Веселина Йорданова
25
100 хил. евро за бъбрек: Трима отиват на съд за търговия с органи
Снимка: БГНЕС

Специализираната прокуратура e предала на съд трима обвиняеми за ръководене и участие в организирана престъпна група за трафик на хора.

Целта е била те да бъдат използвани за търговия с телесни органи – бъбреци.  

Доказателствата по досъдебното производство сочат, че престъпната група е действала в периода от януари 2017 г. до 10.09.2019 г. на територията на България и Турция. Дейността й се състои в това да намери лица, които са съгласни да продадат бъбрек, както и други, които имат нужда от трансплантация и са готови да платят, съобщиха от държавното обвинение.

Предлаганата цена за трансплантация на бъбрек е възлизала на 100 000 евро. Малка част от парите е била давана на тези, които продавали органите си - около 10 000 евро.

Хората, които продавали бъбреците си, били снабдявани с неистински документи за самоличност, за да се докаже родствена връзка с реципиентите, след което били превозвани до съответно болнично заведение в Република Турция.

Тримата обвиняеми са предадени на съд за ръководство и участие в организирана престъпна група, както и за осигуряване и транспортиране на хора с цел продажба на телесни органи.

Предстои Специализираният наказателен съд да насрочи разпоредително заседание по делото.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
0
 
! Отговори
IQ 2.28 преди 2 години
войната явно е хората дето карат реципиенти в пакистан срещу хората, каращи реципиенти за турция. факта, че "акцията" съвпадна с връщането на проф. Паскалев на бял кон в Александровска, е случаен
22
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Предимно млади украинци са били, нали едното момче-украинче почина след трансплантацията, съвсем младо, документите са били фалшифицирани, ако съм на близките му на момчето , ще ги съдя, това е нечовешко!
21
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Още при първата вълна бежанци, се заговори за търговия на органи през и в Турция, в да не започнат и в ромските махали да изчезват роми?
20
2
 
5
 
! Отговори
От чужбина преди 2 години
До Анонимен 2. ГЕРБ са ти виновни.Я прочети малко повече за тази международна ,,здравна " мафия по цял свят.Аман от такива ,като тебе. Пишат без да разбират,че това е бич по цялата планета.
19
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 13 - Ем да умреш, ако те лъжа. ... И не - Джбс отказа конеционалното лечение, при това чака 9 месеца, преди да го направи и с години се оптиваха, да правят какво ли не, с надеждата, че ще се появи някакъв лек. Работта е, че ДНЕС, ако бяха му открили рак, като през 2004-а, и имаше още 7 години, може би щяйа да му помогнат.
18
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Христо Христов - Какво, ако ти кажа, че не са достатъчни?
17
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До IBM Fake NEWS - На теб няма какво да ти се разправя. Бих те посъветвал, да се нагълташ с белина, ама няма да го направя.
16
1
 
0
 
! Отговори
IBM Fake NEWS преди 2 години
това за джобс и чайчетата го разказвай в youtube и си лайквай в фейсбук.
15
3
 
7
 
! Отговори
папата разкри израел преди 2 години
взимайте им IP адреси и ги разследвайте 200 години тия отдолу. истината я знаем и е намесена правителства болница. кой беше главния там? Евреин! Кои бяха пациентите? От Израел. Всяка седмица изчезваха млади жени. Да горите в ада ГРОБАДЖИИ. Бай Ставри Ви чака и тримата в затвора - Доган, Пеевски и Бойко Борисов. Горете!!! ***! Св. Папа Францинск ще Ви разкаже играта. Той има повече пари и власт от Вас+Брюксел+Израел. Христос Ви чака. Ще коленичете скоро пред Него. Плач и скърцане на зъби ще и
14
5
 
6
 
! Отговори
папата-надежда после преди 2 години
шефът на болницата е уволнен.той е евреин.болните пациенти плащали милиони.всяка седмица от софийските улици изчезваха млади жени и момичета.това продължи близо 10 год. под покровителството на ГРОБ.полицаи знаеха и не можеха да спят. не знаеха към кого да се обърнат. страхуваха се. знаеха, че ще ги убият ако кажат. те изпратиха тайно писмо на папата. разказаха за бойко борисов, доган, пеевски, мосад, ромска мафия завладяла българия. така си купиха защита и цяла българия.купиха брюксел.
13
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 11 Лъжеш ми се струва.
12
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И защо да е нелегално, ако всички са съгласни? Един си спасява живот, друг ще има пари, да се оправи с дългове, мълго, ще изучи децата, а у, едно друго и така ...
11
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 8 - Обратното - Джобс изчака половин година, след което отказа всякакви ооперации и конвенционални лечения, за да се самолекува с билки и почина седем години по-късно. Реално 8 години си е лекувал рака с ... чайчета.Ако беше поне пробвал, може би още щеше да е жив.
10
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Абе 6 - ОК, да речем че имам дете, което е болно и ми трябват 200 000 евро за операци и знам, че ти ги имаш, но ако ти ги взема, ще ме гониш. Ако те убия и ти ги взема, извиняваш ли ме?
9
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 7 Абе 6 Какво очакваш от държавата? Да убие наякой друг, да му вземе бъбрека и да ти го даде на тебе ли? Айде да го ду-хаш.
8
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стив Джобс, основателят на Епъл, кво ли не си присади и пак пукна на 56.
7
10
 
7
 
! Отговори
Абе 6 преди 2 години
Ти ако знаеш, че ще умреш до два месеца и имаш донор ще ти пука ли дали е легален или не? А защо нашата държава не се е погрижила. Ами докато на нашата държава не й пука, ще има търговия с органи.
6
1
 
11
 
! Отговори
ddq преди 2 години
Значи някой измамник бизнесмен закъсал и оп ромчетата си продават живота !
5
4
 
12
 
! Отговори
Всъщност преди 2 години
Ясно е, че продавачи са бедни българи от всякакъв етнически произход, а операциите са се извършвали в ТУРЦИЯ. Сега като премахнат СПЕЦ. ПРОКУРАТУРА - ЕДВА ЛИ ЩЕ СЕ ДОВЪРШАТ ТИЯ ДЕЛА...
4
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до 2 та какво били откраднали ГЕЕБ? Техноимпекс ли? Жилище на любовницата Деса ли? 14 клозета ли?