Рашков: Прокуратурата не позволява да се развие нито един процес, касаещ ГЕРБ

Главният прокурор бил абсолютно безконтролен
373
Рашков: Прокуратурата не позволява да се развие нито един процес, касаещ ГЕРБ
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"В цивилизованите страни няма безконтролни длъжностни лица като в нашата страна", това заяви пред БНР Бойко Рашков, вицепремиер и министър на вътрешните работи.

Според него в България главният прокурор е абсолютно безконтролен.

"Когато той е избран от една политическа партия и продължава, дори и без това правителство, да го брани по всякакъв начин. Това е сериозен въпрос, който най-напред трябва да занимае нас - като държава, като народ. Виждаме как ръководената от Иван Гешев прокуратура не позволява да се развие нито един процес, който касае бившите управляващи", каза министърът. 

Още по темата

Рашков заяви, че не знае да има досъдебно производство по сигналите за нарушения, разкрити от служебното правителство.

"Всички тези дела се забавят максимално и няма никакъв резултат. Това не може и не бива да ни спира да работим. Аз много се надявам, че в един момент в нашата страна ще настъпят такива промени, които ще позволят разследванията да продължат, а това са престъпления, на които скоро давността няма да изтече", коментира той.

Министърът на вътрешните работи беше категоричен, чеще бъдат разследвани докрай всички строежи, които са започнати от Бойко Борисов, най-вече магистралите, където се констатират още от самото начало десетки нарушения.

„Дори не знам дали има действие по строителството на магистрала "Хемус", което да е в съответствие със закона", каза той.

Бойко Рашков подчерта, че всичко, което е установено като нарушения по строителството на "Хемус", ще бъде предоставено на прокуратурата.

"Ще публикуваме всичко, обществото трябва да знае. Ще очакваме прокуратурата да свърши нейната работа и да видим дали ще си свърши работата", посочи Рашков.

Според него прокуратурата е можела да предприеме разследване в момента, "когато е започната магистрала "Хемус" и е било публична тайна, че там се извършват нарушения на закона", каза той.

"Угоднически ли прокуратурата е мълчала, когато е започнало едно строителство без каквито и да било строителни книжа? Българската прокуратура не е ли знаела това, МВР, ръководено от Христо Терзийски и Младен Маринов, не е ли знаело това, ДАНС не е ли знаела това?", риторично попита министърът.

"Правозащитните органи не могат да останат безучастни към онова, което се случва у нас сега, по спекулативен начин да бъдат вдигани цените така, че те да станат непосилни за обикновения български гражданин", заяви министър Рашков във връзка с акцията на ДАНС и МВР в КЕВР. Той посочи, че към момента не може да съобщи информация от тези проверки.

По думите му тези проверки нямат връзка с предизборната ситуация в страната и подчерта, че "тези действия ще бъдат ежедневие оттук нататък".

"От момента, в който действа служебното правителство, сигналите и жалбите в МВР са се увеличили много пъти. Това означава, че до преди месеци хората не са имали доверие на този държавен орган и не са намирали за необходимо въобще да търсят закрила в МВР. Министерството сега обръща внимание на всеки сигнал на български гражданин", заяви министърът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


373
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
250
6
 
17
 
! Отговори
Алооууу, преди 2 години
Троловете на РезиЛдента и дървото пРашков,...Д-О-К-А-З-А-Т-Е-Л-С-Т-В-А ?
249
17
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Народът иска да види гешевите и герберите в затвора. След толкова много престъпления, убийства и провокации, мястото им е единствено в затвора
248
4
 
19
 
! Отговори
ПРОТЕСТЪРИТЕ... преди 2 години
СА КОМУНИСТИ... ВИЖТЕ ИМ ВОДАЧИТЕ-РАДЕВ, МАНОЛОВА, РАШКОВ, ТРИФОНОВ, БОЙКИКЕВ, КИРО ПЕТКОВ, НИНОВА, ЧЕРЕПА, БОБОКОВИ, БАНЕВИ............ КОМУНИСТИ ДО ЕДИН
247
18
 
7
 
! Отговори
ПРОСТИ-ГЕРБ преди 2 години
Заради вашата простотия, че подкрепяхте едино тъпо същество което със своята ОПГ ГЕРБ изтегли 60 милиарда заеми които всички ще връщаме но и ги направихте милиардери и милионери. Да ви е честита простотията която сътворихте и която продължавате да вършите.
246
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Едва ли дъртият милиционер Рашков може ще събуди у някой огромно ДОВЕРИЕ.Като интересна причина за това положение се посочва доказателната тежест.Хиляди преписки за закононарушители събират прахоляци в прокуратурата.При искове основани на неизпълнение на задълженията на дознанието в повечето от случаите са недоказани и вината пада на ответника поради което ищеца има големи шансове да спечели делото със споразумение с прокуратурата.
245
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трябва всеки, докоснал се до престъпниците пеевски и Божков да знае, че бъдещето му е в затвора. Има имена, има време, давността е дълга, няма да има по малка присъда от 14 години и то само за Сийка
244
3
 
13
 
! Отговори
Отговор преди 2 години
До "***"..изчакай само да дойде зимата, и ще видиш кой е "***"! Не знам кой кого "защитава", но знам кой кого обвинява, без никакви доказателства! Колко месеца вече чакаме ментето Рашков, ама той ей-сега, щял да ги покаже! Странното е , че човекът който отговаря за изборите, отново калташки се е вторачил в ГЕРБ! А всички уж чакаме "честни" избори!
243
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не се притеснявай Рашков, до един ще влязат в затвора, въпрос на още малко време.
242
11
 
3
 
! Отговори
сокол преди 2 години
Борисов пак ли спи гол с парите и златото народни до главата? Продаде всичко,Бг стана за смях в ЕС с този дебелак...Азербаджански мацки не можа да ограби,*** мазен,те са го разбрали,че е крадец от класа..Колко бандити се укриват в топлите страни благодарение на Гешев и Бойко? Плащаш си такса-и си свободен...Рашков да е жив и здрав!
241
6
 
15
 
! Отговори
ПРОТЕСТЪРИ-КОМУНИСТИ преди 2 години
YMИPAЙTE ОТ СТУД, ГЛАД И ЗАВИСТ.......РАДЕВ И РАШКОВ ВИ ОБИЧАТ-НАПРАВИХТЕ ГИ МИЛИОНЕРИ....
240
16
 
10
 
! Отговори
Бойко Българоубиец преди 2 години
Заповядвам на всички мои *** да започвате да ме защитавате без почивен ден на три работни смени и да плюете по генерал Румен Радев, защото рейтингът му е 70% а моят е 16%! Преминаваме на 24 часово работно време. Така ще е до изборите, свиквайте! Пари за заплати нема! Да се използват опорките "фигурант", "чалгар" и "радефф".
239
10
 
16
 
! Отговори
СТАНКО ИДВА.... преди 2 години
РАШКОВ СЪЗДАДЕ МУТРИТЕ...... МУТРИТЕ МУ ДАДОХА 19 АПАРТАМЕНТА....... СЕГА ГО Е СТРАХ ОТ ГЕШЕВ....
238
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бойко Болгароубиецът ще отговаря пред новия главен прокурор и ще изгние в Белене!
237
4
 
18
 
! Отговори
asd преди 2 години
Рашков пак го активираха 2 месеца преди изборите. Пак ще го слушам която и радиостанция да превключа. Рашков, вместо да отвличаш вниманието кажи кога ще ни правите пак милионери и ще има дискотека всеки ден, както по времето на БСП? Че натам тръгнаха нещата пак с тая инфлация и тоя ток.
236
7
 
25
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 2 години
Споко другарю чашкоФ, прокуратурата ще си свърши работата и ти скоро ще убедиш в това, както по отношение на придобиването апартаментите и имуществото ти, така и по отношение на служебните правомощия които са ти вменени в ущърб на закона и българската Конституция ... Всяко нещо по редът си, времето на Народния съд и неговите глашатаи и палачи остана назад в историята, но има хора които още не са се поучили от него и затова скоро ще отговарят за престъпленията си ... !!!
235
11
 
9
 
! Отговори
Рашков преди 2 години
Бойко Борисов, ако има малко срам, и ако му е останала грам съвест, следващия път като излезе по телевизията ще каже: Скъпи сънародници, простете ми, че дванадесет години ви крадох, но съм фрост и друго не мога, не знам как да направя образованието отново да прославя българските деца, не знам как да подобря здравеопазването, не знам как да направя електронно правителство, а и не ми оттърва, защото знам най-добре да крада, а то ще ми пречи. Та, 12г крадох от асфалт и тротоари, защото е най-лесно
234
10
 
8
 
! Отговори
Бойко Българоубиец преди 2 години
Рашков е диктатор! Пречи ми да си купувам гласовете!
233
4
 
4
 
! Отговори
1 преди 2 години
До Само питам,питай си тиквата.
232
10
 
7
 
! Отговори
1 преди 2 години
До Калеко Алеко,кой ще ти повярва,бе калеко,че каскета е независим,нали тиквата го назначи,имаше един кандидат за гл.прокурор други не бяха допуснати до конкурса,и той беше каскета,има една народна поговорка цитирам "С един кон кушия не се прави",така че твоя независим каскет е зависим,от банкянския индивид.
231
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами нормално - комунистите от ГЕРБ и БСП навсякъде имат пипала!