Рашков: Прокуратурата не позволява да се развие нито един процес, касаещ ГЕРБ

Главният прокурор бил абсолютно безконтролен
373
Рашков: Прокуратурата не позволява да се развие нито един процес, касаещ ГЕРБ
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"В цивилизованите страни няма безконтролни длъжностни лица като в нашата страна", това заяви пред БНР Бойко Рашков, вицепремиер и министър на вътрешните работи.

Според него в България главният прокурор е абсолютно безконтролен.

"Когато той е избран от една политическа партия и продължава, дори и без това правителство, да го брани по всякакъв начин. Това е сериозен въпрос, който най-напред трябва да занимае нас - като държава, като народ. Виждаме как ръководената от Иван Гешев прокуратура не позволява да се развие нито един процес, който касае бившите управляващи", каза министърът. 

Още по темата

Рашков заяви, че не знае да има досъдебно производство по сигналите за нарушения, разкрити от служебното правителство.

"Всички тези дела се забавят максимално и няма никакъв резултат. Това не може и не бива да ни спира да работим. Аз много се надявам, че в един момент в нашата страна ще настъпят такива промени, които ще позволят разследванията да продължат, а това са престъпления, на които скоро давността няма да изтече", коментира той.

Министърът на вътрешните работи беше категоричен, чеще бъдат разследвани докрай всички строежи, които са започнати от Бойко Борисов, най-вече магистралите, където се констатират още от самото начало десетки нарушения.

„Дори не знам дали има действие по строителството на магистрала "Хемус", което да е в съответствие със закона", каза той.

Бойко Рашков подчерта, че всичко, което е установено като нарушения по строителството на "Хемус", ще бъде предоставено на прокуратурата.

"Ще публикуваме всичко, обществото трябва да знае. Ще очакваме прокуратурата да свърши нейната работа и да видим дали ще си свърши работата", посочи Рашков.

Според него прокуратурата е можела да предприеме разследване в момента, "когато е започната магистрала "Хемус" и е било публична тайна, че там се извършват нарушения на закона", каза той.

"Угоднически ли прокуратурата е мълчала, когато е започнало едно строителство без каквито и да било строителни книжа? Българската прокуратура не е ли знаела това, МВР, ръководено от Христо Терзийски и Младен Маринов, не е ли знаело това, ДАНС не е ли знаела това?", риторично попита министърът.

"Правозащитните органи не могат да останат безучастни към онова, което се случва у нас сега, по спекулативен начин да бъдат вдигани цените така, че те да станат непосилни за обикновения български гражданин", заяви министър Рашков във връзка с акцията на ДАНС и МВР в КЕВР. Той посочи, че към момента не може да съобщи информация от тези проверки.

По думите му тези проверки нямат връзка с предизборната ситуация в страната и подчерта, че "тези действия ще бъдат ежедневие оттук нататък".

"От момента, в който действа служебното правителство, сигналите и жалбите в МВР са се увеличили много пъти. Това означава, че до преди месеци хората не са имали доверие на този държавен орган и не са намирали за необходимо въобще да търсят закрила в МВР. Министерството сега обръща внимание на всеки сигнал на български гражданин", заяви министърът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


373
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
310
0
 
1
 
! Отговори
4epa преди 2 години
БЕЛИЯ ДРАКОН ДА ГО ЗАПО4ВА ЦАЦАРОВ ВЕДНАГА !!!!!!!!!!!!!!!
309
1
 
0
 
! Отговори
Ганди преди 2 години
А тебе кога ще ти разследват 19 имота,като само единият от тях е за 600 хил.на твойта възраст съм и заплатата ми беше 185 лева,твойта като на комунист да е била 350
308
1
 
0
 
! Отговори
Бг преди 2 години
Тоя пак е закусил с поне 200мл. И една бира.
307
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сред многото простъпки на ББ, "плачещи' за нак.отговорност, е тази за назначавене на бивш възпитаник на висшата милиционерска школа ВМШ за гл.прокурор при толкова кандидати завършили ЮФ на СУ! В тая акция участваха за съжаление и професори от ЮФ. ЗАщо не отидат сега при посл.Х.Мустафа и да я убеждават, че ИГ,единствен кандидат и пишман юрист е избран правилно? Ако г-жа Мустафа ги запита какво беше това нахлуване в Президентството и този тормоз на арестанти по 1,5-2 г. в СпП какво ще отговорят?
306
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще, ще г-н Рашков, като го напече Мустафата, Милиционерът-прокурор ще напусне доброволно поста. Иначе като погнат Боце, Цацата и башпрокурора как стана така, че кандидатът за гл.прокурор беше само един и двата полка прокурори гласуваха само за бившия курсант 2 години от факултета 'Държавна сигурност' и сетне още 2 г. факултет "'Нац.полиция", а го направиха ЮриЗД, БГ ще стане за смях по цял свят. А Цацаров тръбеше по медиите ,че ако за ИГ има второ гласуване, той ще гласува С ДВЕТЕ РЪЦЕ!
305
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Време е Бойко Чашков ака Дон Дамаджани да спре с алкохола, че вече е заприличал на пиян хипопотам!
304
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще станеш клиент ти на прокуратурата съвсем скоро, плашиш и репресираш, но същите тези хора ще се изправят заедно срещу теб.
303
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този е в постоянен делириум, бълнува ли, бълнува.
302
11
 
16
 
! Отговори
наблюдател от ООН преди 2 години
Абе спрете му пиенето на този...
301
7
 
14
 
! Отговори
Рашкова рапсодия преди 2 години
искам контрол върху дамаджанитееее....
300
7
 
15
 
! Отговори
Рашкови лакардии... преди 2 години
БЛЯ...бля...бля...а доказателстав НИКС!!!
299
3
 
11
 
! Отговори
РашкоПрашков преди 2 години
Каскета ми пречи...!!!
298
5
 
14
 
! Отговори
отговор на: преди 2 години
Прокуратурата.....На крива ракета/Рашко Прашко/ и Космоса и пречи...!!!!
297
4
 
7
 
! Отговори
Странно, преди 2 години
Циклят ли циклят щатните плювачи, и все до една снимка стигат...тази, на която една доказана *** стои зад кадър! Всеки с глава на раменете му е ясно ,че това е ченгеджийска постановка, но стигне ли се до компромати, превратаджиите и техните *** все до нея опират! Нито една доказана кражба, а само някакви внушения за "крадене"! Единствената доказана кражба засега е , как служебните задигнаха парите за Хемус, и ги похарчиха за изборите!
296
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Във връзка със срещата с главния прокурор, не мисля, че получихме всички отговори, които търсехме. Повечето въпроси, които му зададохме, бяха за инерцията при знакови производства и забавеното правосъдие. Зададохме въпрос за конкретен случай - за снимката на предишния премиер, но главният прокурор не знае на каква фаза е разследването, а това не е нормално. Изразихме притеснение във връзка с правото на главния прокурор да прекратява производства, това е свръхправомощие. София ин'т Велд
295
4
 
8
 
! Отговори
Стига преди 2 години
п и я н к а
294
3
 
14
 
! Отговори
Рашков преди 2 години
Ако не беше Прокуратурата, досега щях да имам 29 имота...
293
9
 
6
 
! Отговори
до 317 преди 2 години
Ха ха *** като гербераст. Цвъчко, да не си ти. За Банкянския знаем, че не е толкова грамотен да пише.
292
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ГЕРБ,БСП,ВМРО и прокуратурата са унищожителите а Българския народ.
291
6
 
14
 
! Отговори
Ха-ха преди 2 години
Значи на некадърника пРашков , каскета му бил виновен? Всички му верваме! Че той ако имаше и едно доказателство,нали досега да са оревали медиите ,Бе! Да си чувал случайно ,че който не подаде сигнал за престъпление, също е престъпник!