18-годишният, помел пешеходки, с две глоби за 4 месеца стаж

Прокуратурата в Пловдив взе досъдебното производство на специален надзор
25
18-годишният, помел пешеходки, с две глоби за 4 месеца стаж
Снимка: БГНЕС

Апелативна прокуратура-Пловдив взе на специален надзор досъдебно производство, по което е обвиняем 18-годишен за катастрофа с три ранени пешеходки в Стара Загора.

Н.М. е правоспособен водач от 26.05.2021 г. Той е наказван два пъти за нарушения на Закона за движение по пътищата, като са му налагани глоби.

Днес надзорният прокурор се запознава на място с материалите по делото и извършените до момента действия по разследването, съобщиха от държавното обвинение.

Изготвено е предложение от апелативният прокурор на Пловдив Тодор Деянов до главния прокурор досъдебното производство да бъде взето на специален надзор и от ВКП.

Още по темата
18-годишният Н. М. е привлечен като обвиняем от Районна прокуратура-Стара Загора за това, че на 1 октомври около 23.20 ч. в Стара Загора, по ул. „Христина Морфова“, при управление на лек автомобил, марка БМВ е нарушил правилата за движение и по непредпазливост е причинил телесни повреди на повече от едно лице.

Пострадали са 23-годишната Д.М. - с многостепенна тежка телесна повреда, изразяваща се в загуба на ляв крак и  23-годишната П.П. - средна телесна повреда, изразяваща се във фрактура на левия крак, причинила трайно затруднение в движението. За това престъпление се предвижда наказание лишаване от свобода за срок от 1 до 6 години и лишаване от право да управлява моторно превозно средство.

При пътнотранспортното произшествие е пострадала и 27-годишна жена, която е с причинена лека телесна повреда, установена от извършения медицински преглед.

Днес Районна прокуратура-Стара Загора внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържани под стража“ спрямо шофьора. На 3 октомври 2021 г. той е бил привлечен като обвиняем и задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.

И в момента продължава активната работа по случая, като са разпитани свидетели, извършени са огледи на местопроизшествието и на лекия автомобил, назначени и изготвени са три съдебномедицински експертизи, даващи заключение за характера на телесните увреждания. Лекият автомобил е иззет за нуждите на разследването.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
БМВ-тата са като влаковете и трамваите - винаги са с предимство.
20
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Я дайте името на инструктура му, на изпитващия от ДАИ и записите от камерите от изпита - нали се пазят една година? Да видим дали е минал както трябва изпита, щото силно ме съмнява.
19
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гражданино, Вие защо не избягахте от пътя на БМВ-то, когато го видяхте? ...............Не го видях.............Ами да сте внимавали........Пострадали сте поради невнимание.
18
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Човек види ли БМВ, трябва да бяга и да се крие..................БМВ-тата се купуват само за дрифтене. Никой не купува БМВ за недрифтене............Пострадалите са сами виновни и са самоубийци.
17
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
БМВ - Бягай, Мачкам Всички.....................МНЗ предупреждаваше.
16
0
 
8
 
! Отговори
Тиква преди 2 години
Ако бяхме патриоти и малко образовано Общество, нямаше да има такива Трагедии, веднага Всичките на улицата, стачки и наказания за Убийците на децата, Милен и другите хора, Тоя *** със гривната "Наказан", наркоман и ***, колко пъти нарушавал? Няма закони, има Мутри и Чалга.
15
2
 
11
 
! Отговори
Радослав преди 2 години
До мак, ти ако си ще приемеш ли закон с който да могат да осъдят теб или детето ти? Законите са такива, че наши хора са защитени от наказание,а другите попадат под тежките удари на закона. Както стана с Местан, вината била на другия водач, че Местан не е спрял на знак Стоп! Както стана и с убиеца на Милен Цветков, виновен е Цветков, че не е пропуснал колата с особен режим каквато се води джигитимобила! Направо да се закрива МРВ и КАТ и Съд и да ставаме като Дивия Запад.
14
0
 
18
 
! Отговори
мак преди 2 години
Докато наказанията са смехотворни, делата се влачат нарочно и ненужно дълго, докато се взима под внимание млада възраст или други смешни оправдания, такива трагедии ще се случват често. Още при 1-во нарушение трябва да се глобява яко, а не рецидивист на пътя да продължава да кара необезпокояван, докато не убие. Кой няма интерес да се увеличат наказанията?
13
2
 
8
 
! Отговори
Евроатлантик преди 2 години
Да се кандидатира за депутат,за да избегне панделата.
12
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В същото време моторист помете 3ма пешеходци . Единият е с опасност за живота. Но там никой не протестира и така леко се замита под прахта. До кога ще траем тея мотористи с адски скорости? Направете глобата 60,000 евро за града и са видим дали няма да карат с 50 ? Защо всички в тая държава казват само ... АМИ НЕМОГА , АМИ МОЖЕ , АМИ НЕСТАВА? Кое не става? Да гласувате адски глоби ли? За 1 седмица ще го направите! Защо 30г не го правите
11
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От хората на местния феодал на партията майка е.
10
2
 
27
 
! Отговори
Радослав преди 2 години
Какво е това наказание от 1 до 6 години? Да го осъдят доживот да изплаща всеки месец по една средна за държавата брутна работна заплата на всяка от пострадалите! Да е мислил като се е качвал! Щом ги оставя инвалиди ТОЙ да поеме издръжката им! По една заплата всеки месец + всички медицински разходи до живот по рехабилитация и всички проблеми произлизащи от деянието му! Ако не работи, държавата да го тока в уранова мина и да копае там до сетния си миг!
9
2
 
11
 
! Отговори
Бою Тиквочето преди 2 години
Съгласен съм с вас, но матряла не ще това , а иска свободия, и аз съм тук за да му я осигуря. Тези случаи са просто нещастни инциденти, никой не го искал нарочно, сега няма да подрязваме на навитаците крилата ,я? Прогреса по герпаджийски си е прогрес и затова толкоз много индивиди има дет гласуват за мен.
8
1
 
10
 
! Отговори
Фатмак КАТ преди 2 години
Това нема значение, язе си знам къде са хранилките, знам как да хакнем новите камери дет ни следат, и оборота на фирма "Ко праим сега" пак е вървежен, съвестта ми е чиста като на стара мома.
7
21
 
6
 
! Отговори
До родител преди 2 години
"хората" на жaлкия фигурант не ги показват
6
2
 
15
 
! Отговори
ДДРОнег преди 2 години
Явно трябва да се въведат закони за рискови шофьори с цел превенция !!!___Но ще трябва и да ги следят - който често нарушава правилата да му се отнема книжката овреме, че да не стават ей такива сакатлъци !!!
5
1
 
45
 
! Отговори
родител преди 2 години
Що го криете бе !! Дайте да видим кой е любящият му тати ,които му позволи да убие млади хора !!Ако си на мястото на бащата на моми4ето с ампутираният крак ,ще му отрежа и двете ръце !!
4
3
 
40
 
! Отговори
Един преди 2 години
Глоба, затвор, лишение да кара до живот, а ако го направи - нова присъда като рецидив. Преди това обаче да му отрежат единият крак, ей така, за да си спомня! КeLeш...
3
0
 
45
 
! Отговори
аз преди 2 години
Това са законите в България, на наушителите само глоба и то ако му я връчат. Да иде да се прави на интересен в Германия или в Англия, след второто нарушение ще трябва да си продаде БМВ-то за да си плати глобата и застраховката му ще е токлкова скъпа че поне 5 години ще ходи с автобуса
2
1
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пичове, в Англия караме с 12 точки. Първите две години имаш 6 точки. Взети точки се връщат след 3 (три) години (понякога чакаш 4 години)! За пример - една износена гума е 3 точки. Две износени гуми за шофьор под две години стаж и казваш чао на книжката... На този в Англия щеше да му е отнета книжката. После нови курсове и застраховката скача... Така е, ама в България се управлява с умствен капацитет от 1965-та година! За това младите бягат.