Заради липсващи мантинели "Тракия" не била безопасна

Институтът за пътна безопасност сезира прокуратурата
17
Заради липсващи мантинели "Тракия" не била безопасна
Снимка: БГНЕС

Институтът за пътна безопасност подаде сигнал до прокуратурата, защото участъци от магистрала „Тракия“ са опасни.

Експерти на Института за пътна безопасност са констатирали, че автомагистрала “Тракия” не се поддържа в безопасност. От началото на месец май 2021 г. до 30 септември 2021 г. станаха стотици пътнотранспортни произшествия, в следствие на които са повредени пътни обезопасителни системи  - мантинелите.

При извършено обследване на ИПБ са установени 122 места по АМ “Тракия” с повредени мантинели, които не са сигнализирани и обезопасени, съобщиха от организацията.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова многократно в свои изявления е съобщавала, че липсата на средства в АПИ е причина да не бъдат извършвани ремонти и поддръжка на пътища в България. Всяка една повреда по пътната инфраструктура, резултат от пътнотранспортно произшествие, може да бъде покрита от гражданската отговорност на моторното превозно средство, което е виновно за причинени имуществени щети на трети лица, допълват от ИПБ.

Експертите от Института за пътна безопасност считат, че с бездействието да поискат и получат дължимите обезщетения от застрахователните компании Комитова и Ивайло Денчев не само са нанесли имуществени щети на АПИ/ МРРБ, но и със средствата от несъбраните обезщетения са могли да  извършат ремонти на пътната инфраструктура, които да предотвратят нови пътнотранспортни произшествия и да бъде опазен живота и здравето на лицата, които преминават по АМ “Тракия”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
3
 
! Отговори
Българин в САЩ преди 2 години
Това на снимката при нас е междуселски път. Много е назад България. Много *** хора останаха. Пълна деградация. Загива си нацията. След още 30 години ще има само рецидивисти.
14
0
 
6
 
! Отговори
факт преди 2 години
не е до мантинелите . в България няма безопасни магистрали , пътища и улици . тук има едни дето мислят че са безсмъртни , и такива дето смятат че не трябва да спазват закона за движение по пътищата .
13
6
 
6
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 2 години
До връщаме си бойко... Не стотици, милиарди км. строеше, както сам се изтъкна.
12
13
 
2
 
! Отговори
връщаме си бойко преди 2 години
смятайте докъде докара нещата Радев, няма пари да смени мантинелата??? Оня строеше стотици километри пътища, тия не могат да сменят мантинелата?
11
0
 
9
 
! Отговори
we преди 2 години
В щатите магистралите имат мантинели само на мостове и дерета. 99% е без мантинели. Много по-безопасно е да излизиш в полето, отколкото да се удариш в мантинелата и да се върнеш въртейки се.
10
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В една нормална държава при ПТП, първо се описват повредите по инфраструктурата, едва след това по МПСтата. Изплащането на премиите е в същия ред. Тук обаче описване на повредите по инфраструктурата липсва, затова се и чака за пари. А пари немааа
9
0
 
0
 
! Отговори
Александър преди 2 години
Снимката е от Е79 край Благоевград. справка : street view - юли 2018 google maps
8
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Протестиращите магистралки да отидат да си възстановят мантинелите!
7
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е наследството от 12 годишното управление на оня, който се хвалеше "какви магистрали съм Ви построил"
6
1
 
8
 
! Отговори
dakotabg преди 2 години
Няма ,,пътища-убийци'',има камикадзета!Летят ниско над асфалта,не гледат в огледалата,не са чували нищо за аквапланинг,докато му изсърбат попарата,ама късно е,либе за китка!Само днес,София-Пловдив и обратно,ще видите по новините...
5
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо са ви магистрали. При комунизЪма нямаше магистрали!
4
1
 
2
 
! Отговори
Ивза преди 2 години
Виновни винаги ще се намерят,но никой не търси вината в хората с малко ум/краткото название е ***,това което ще бъде изтрито/ които с безразсъдното управление на МПС предизвикват тежки ПТП.За такива мярката е само една-да се качват в МПС само като пътници.
3
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кога ще я затворят? Опасна магистрала, трябва да се затвори.
2
2
 
10
 
! Отговори
Метеоролог преди 2 години
Само един опасен участък има таз магистрала - отсечката между София и Бугргас
1
0
 
7
 
! Отговори
зер преди 2 години
абе не знам дали са липсващите мантинели които "принуждават" черни автомобили да карат с 200+км/ч