Строеж на канализация в Русенско - разбит път, кал, отходни води се вливат в р. Лом

Още сигнали от Helpbook - разрушени тротоари, счупени шахти, такси в зелени площи
26 окт 2021 18:00, Анисия Иванова
17

Снимка: Helpbook

Сред многобройните постъпили сигнали в платформата на Helpbook.info ще ви запознаем с такъв, касаещ изграждане на канализация в кв. Средна кула и Долапи, град Русе:

"Във връзка със строителната дейност по улиците на кв. "Средна кула" и "Долапите" преминаването на автомобили е силно затруднено и опасно. По ул. "Йордан Йовков" в кв. Средна кула след запълването на изкопите неравностите са толкова големи, че преминаването е силно затруднено. Същото е и по ул. "Сини вир" - дупки, големи неравности, незагладени насипи от камъни, необезопасени участъци. По същата улица на моста над река Лом, голяма дупка е покрита с...ламарина!!?? Това е обходен маршрут във връзка с изграждането на канализацията и оттам преминава целият трафик посока Русе и обратно - Басарбово, Иваново, Божичен - леки, товарни автомобили, автобуси вкл. и ученическия. Изключително висока запрашеност има, когато е сухо или безобразна кал, когато вали. Кой контролира дейността, кой следи обезопасяването на маршрута, спазването на мерките за безопасност? Трябва ли да има инциденти и нещастни случаи, за да се обърне внимание на маршрута? Като гражданин искам да минавам по улици с нормална пътна настилка, а не по строителни обекти. Защо не се работи по ул. "Басарбовска" и след като приключи ремонтът, тогава да се пусне за движение, за да започне ремонт по ул. "Сиви вир"? В момента и двата маршрута са недопустими за преминаване на превозни средства и нямаме алтернатива. Моля да се окаже адекватен контрол над фирмите, извършващи ремонтните дейности. Искам да попитам още защо тръбите за отходните води се вливат в река Лом?", завършва сигналът.

Нашият потребител е приложил няколко клипа, на които може нагледно да се види какво се случва.

Друг наш потребител ни сигнализира за окаяното положение, в което се намира тротоар в кв. "Бели брези". От изпратените снимки се виждат разрушени плочки, пропадания и издатини на настилката, по които е изключително опасно да се преминава. Майките с колички са принудени да слязат на пътното платно, където се налага да слаломират между преминаващите автомобили. „Във всяка фуга, дупка и процеп има боклуци. Прилагам снимки от около 30 сек .ходене по тротоар, преди да стигна до моята дестинация“, допълва авторът на сигнала.

В район „Овча Купел“ също дебнат опасности. Дълбока шахта е уж обезопасена с бетонни блокчета, които са разместени и има луфтове между тях. Молбата е за бърза реакция преди да се е случил инцидент и някой да пострада.

Завършваме днешния обзор със сигнал за изключителна наглост от шофьор на столична таксиметрова фирма, който регулярно паркира автомобила си в междублоковото пространство върху зелена общинска площ в квартал "Младост" 1А, в близост до заградената открита спортна площадка.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформатана Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
2
 
! Отговори
Русенец преди 2 години
Това е резултат от управлението на БСП любимеца Пенчо Милков. За половин мандат - 2 години, нищо не направи, освен разруха. С активната помощ в общинския съвет на ВМРО. Договорките са ясни на всички русенци. Вижда се и от гласуванията в общинския съвет. Всичко се приема с гласовете на БСП, ВМРО и няколко продажници от Демократична България, една бивша кметица и някакви неясни субекти от Атака. Единият от атакистите даже гласува увеличение на наемите на общинските имоти, да по-висока заплата.
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И нали при Радев вече нямаше да има такива работи?
6
0
 
1
 
! Отговори
бравос преди 2 години
Поредния тъпънар писал простотии..В река Русенски Лом ще се изливат дъждовни води умнико.
5
3
 
2
 
! Отговори
Смешници преди 2 години
До АсанСелянин е баща ти..Ти какъв си, се сещай ***.Долапите и Кулата са квартали от 1959 г.Едни от най-скъпите имоти са там.А населението е повече от 6000 човека.И върви да го духаш.Сега имотите ще станат още по-скъпи и привлекателни.Там трудно се намира имот.Голямо търсене и почти никакво предлагане.
4
8
 
2
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Що не си карат с к енефи на двора... За 200 селяни милиони кражба народна пара за канализация :)))
3
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Фирмата, правеща строежа, от ГЕРБ/ДПС ли е?
2
3
 
3
 
! Отговори
Менчо Пил-Микрофона преди 2 години
Ас като кмет на Руситу искам да ви кажа,че ние от бекапету продалжавами да рушиме както преди нас герберасто-депесаро-"путреотите"! Гласвайти пак за нази и ше ви осигорим още мизерии и крадене! Руситу ше стана бетер Завет! Венсеремус-Ашколсун-САМУГРОБ!!!
1
2
 
2
 
! Отговори
орнела преди 2 години
гения