Затвор и 10 000 лева глоба за мъж, нарушил карантината си

Решението е на съда в Търговище
Обновена: 17 ное 2021 15:51 | 17 ное 2021 15:33,
42
Затвор и 10 000 лева глоба за мъж, нарушил карантината си
Снимка: БГНЕС

36-годишен мъж мъж ще лежи в затвора една година заради нарушаване на карантината, реши съдът в Търговище. Подсъдимият ще трябва да плати и 10 000 лева глоба, съобщиха от прокуратурата.

Той се върнал от Германия през ГКПП „Дунав мост“ на 6 юни и бил поставен под изолация от РЗИ – Русе. По силата на заповедта за карантиниране мъжът трябвало да остане на адрес в Търговище за период от 10 дни.

Още по темата
Подсъдимият собственоръчно подписал предписанието към него.

Въпреки че бил поставен под задължителна карантина, мъжът нарушил противоепидемичните мерки. Три пъти той бил засичан от полицейски служители в нарушение и бил предупреждаван.

По случая е образувано досъдебно производство под ръководството и надзора на прокуратурата. Мъжът е предаден на съд и осъден ефективно. Определението на съда, с което е одобрено постигнатото споразумение между прокуратурата и 36-годишния мъж, е окончателно.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Шашка, ами хващай и го изолирай тоя вирус щом наградата още стои.
38
0
 
4
 
! Отговори
Шаши преди 2 години
Само защото, частната СЗО е казала нещо. Не означава, че е така. И че трябва да е така. Наградата за този, който изолира вируса още стои. Няма ли желаещи да я вземат? Май няма, а?
37
1
 
3
 
! Отговори
? преди 2 години
А каква е глобата за РЗИ , че не си вършат рсботата и бият червени слушалки , човек не може да получи информация никаква !
36
3
 
2
 
! Отговори
Hah преди 2 години
Антиваксърите да се изходят по темата моля, сега.
35
9
 
4
 
! Отговори
Кефя се преди 2 години
Дано е истина. Една година с едно тарикатче по-малко!
34
3
 
12
 
! Отговори
noFreeman преди 2 години
фейк новинка... плашат гаргите... тоя на ривера табела ли е имал, че е на карантина... пълна измислица ама веке никой не се плаши...
33
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само така. Трябва да се научим да спазваме законите.
32
10
 
13
 
! Отговори
Бay преди 2 години
Три пъти предупреден и се прави на луд... Заслужено ще лежи.
31
9
 
21
 
! Отговори
Виво преди 2 години
Значи глоба 10 000 рв. + една година затвор за нарушена карантина, а за нарушение на Конституцията, чл. 313 от НК и Изборния закон следва поощрение и премиерски пост???? Това е възможно само в България при управлението на Румен Радев. Дори при Тодор Живковата тоталитарна държава ДС агентите не посмяха да назначат углавен престъпник за премиер.... Следва клякането пред лъжите и кражбите на РСП, приемане на Ист. конвенция и триморието, с което при война София става първа цел за бомбене. Горко ни!
30
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Малко му е на този.
29
3
 
28
 
! Отговори
VD преди 2 години
ПОЗОР!!! Тия ***, дето крадат и правят каквото си поискат показно и нагло - съдебната власт мълчи, но за обикновения човек - ЗАТВОР!!! ПОЗОР!!!!!!!!!!
28
2
 
7
 
! Отговори
Дедо преди 2 години
До 29. Дай ми закон и алинея !!!
27
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ДедоМалоумник, законите са за да се спазват. То и готвача не сгази никой, ама кара пиян. И него ли да не осъдят. Утре някой може да стреля с пистолет по теб, ама ако не те уцели, не е престъпление. Аман от профани из социалните мрежи. Куцо, кьораво и сакато готово да си изкаже "компетентното" мнение по всички въпроси.
26
9
 
25
 
! Отговори
Дедо преди 2 години
От кога , да заразиш някой с грип е криминално престъпление !? А кого е заразил , къде е " ПРЕСТЪПЛЕНИЕТО " , имаме ли жертва на престъпление !? Кво става с тъз " държава " бе ???
25
2
 
19
 
! Отговори
Fenb преди 2 години
Чак пък затвор, глоба - ДА!Защото убийците на пътя - пияни, дрогирани и т.н, ами че те получават даже по-малка глоба БЕЗ затвор?!?! А те са убили все пак други хора!
24
8
 
22
 
! Отговори
Архиваря преди 2 години
Фашизъм отвсякъде! Това че се е върнал от чужбина, не означава че е бил заразен! А ако не е бил заразен, в момента го вкарват в затвора абсолютно за НИЩО!
23
4
 
31
 
! Отговори
Ето затова хората преди 2 години
не се ваксинират и не вярват, че ковид е заболяване, а са убедени, че е политическа конспирация - защото наказанието за нарушаване на карантина е ПО ГОЛЯМО ОТ НАКАЗАНИЕТО ЗА НАРУШАВАНЕ НА КОНСТИТУЦИЯ.
22
0
 
14
 
! Отговори
Зайо Байо преди 2 години
Ами има си ЗаКон и за кон и за Лъв. Тоя се е случило да е кон.
21
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
После се чудете защо си боледуват тихомълком без да се тестват и защо си вадят фалшиви сертификати.
20
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е пряка заплаха от държавата. Не им се плашете на тия смешници и нищо не признавайте.