Гешев готов да участва в дискусия за съдебна реформа

Закриване на спецправосъдието - опасност за основни демократични ценности
68
Гешев готов да участва в дискусия за съдебна реформа
Снимка: БГНЕС

Главният прокурор Иван Гешев заяви, че се прави опит за пробив в правото и законността и че идеите за закриване на спецправосъдието създават реална опасност за основни демократични ценности.

Той откри в резиденция Бояна международната конференция "Съдебна реформа. Специализирано правосъдие" на фона на планове на преговарящите за ново правителство за закриване на специализирания съд и прокуратурата.

В конференцията участват и депутати, включително от БСП, която също иска реформа в спецправосъдието, предаде БНР.

Гешев изрази днес готовността на държавното обвинение да участва във всяка дискусия, свързана с такава съдебна реформа, която да отговори на обществените очаквания за повече справедливост.

Според него днес трябва да си отговорим на въпроса искаме ли да има правила за всички, искаме ли революционни промени, които да заличат постигнатото дотук и да облагодетелстват хора, които са нарушили закона.

Гешев се обяви за реформа в съдебната система, но и в МВР, спецслужбите и контролните органи.

Той заяви, че планира да пита Конституционния съд по отношение на своите правомощия, както би се съгласил и на частична възможност за обжалване на откази на прокуратурата от разследване.

В конференцията взе участие и правосъдният министър Иван Демерджиев, който заяви, че специализираното правосъдие не е отговорило на очакванията и призова участниците във форума да дискутират тази реформа, отчитайки тази обществена оценка.

От своя страна представители на международни организации изразиха мнения в защита на спецправосъдието.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още по темата: прокуратураИван Гешев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Министърът на правосъдието Иван Демерджиев предложи да се образува дисциплинарно производство срещу Иван Гешев главен прокурор Република България за допуснати дисциплинарни нарушения по чл. 307, ал. 3, т. 3 и т. 4 ЗСВ. Писмото с предложението е изпратено до членовете на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет.
38
5
 
10
 
! Отговори
Любомир Иванов преди 2 години
Е, това вече е супер нагло- Гешев да участва в дискусия за съдебна реформа! Този, ако имаше поне маааеаалко морал и достойнство, отдавна трябваше да си е подал оставката!
37
5
 
13
 
! Отговори
Мутак Гешев преди 2 години
Мутрета Гешев ще говори за демократични ценности !Малко срам поне да има.Затваряше си очите за престъпления на герб ,затвяряше ги и когато биеха хора срещу власта...такъв прокурор не биха търпели никъде в демократичният свят !
36
2
 
15
 
! Отговори
Иванов преди 2 години
Хората мечтаят да видят него и доста около него с райрани пижами, той за "мохабет" бил готов...! Как да Не го обиди човек...! Толкова сравнения, епитети, народни изрази, издевателства върху личността са се насъбрали в останалото население по тези земи!
35
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кураж Гешев. Демокрацията и правата на българските граждани са в опасност. Само прокуратурата стои на пътя на пълното беззаконие.
34
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Що не е присъствал и Боко,нали написа на коляно за една нощ нова конституция?
33
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гешеф, минутите ти изтичат, скоро ще си обвиняем, ще смениш каскета с райран!
32
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И къде е отчетът какво е свършило тъй необходимото спец.правосъдие, каскет? Никога няма да е готов, нали. Няма никаква дейност, ама ни е страшно необходимо. Не на нас, обаче.
31
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Аз обичам да се правим на луд, ама Вие, г-н премиер, се правите много успешно." :):):)
30
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А Баце готов ли е?Чакам дискусия за кюлчета и евра в чекмедже!
29
4
 
12
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА! преди 2 години
Абе вие знаете ли, че и Хайнрих Химлер в края на войната е спасявал евреи? Не е виц, наистина тази акция е известна като акцията с белите автобуси на международния червен кръст! И всичко това го е правил с надеждата да отърве въжето. Събирал е евреи от концлагерите и ги е качвал на автобуси които са заминавали за Швеция, която тогава е била неутрална.Когато е научил това, Адолф Хитлер го е разжалвал и му е издал задочна смъртна присъда.Та... и Гешев сега така май.
28
4
 
16
 
! Отговори
ля ля преди 2 години
Вижте госин Гешев - Вие като цяло не съм чул няколко дена подред да работите от както се в мандат! всички престъпници знаят че Вие сте зад тях и това Ви е работата!!!! нищо повече!
27
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 13 Оставка и да се извини на всички нас, че малко неприятности им причини и не на всички олигарси, гербав.
26
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А Пеевски за какво е готов?Може на дискусията Гешев да го доведе за консултант!Хахахаха!Еййй нагли до мозъка на костите ей!
25
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чета готов и очаквам,че оставка ще дава,а той видите ли,за дискусия бил се подговил?!
24
2
 
16
 
! Отговори
Anonimen преди 2 години
Мутри вън!
23
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Г-н Борисов не знаел коя е Мата Хари? Ще му помогнем да си спомни много неща. Това се закани служебният вътрешен министър Бойко Рашков. .... А Гешев не си мръдна пръста, поне от кумова срама да беше имитирал някаква дейност.
22
2
 
16
 
! Отговори
Изненадан преди 2 години
Те в селото не го искат а той пита за къщата на кмета. А колкото до демократичните ценности за които се притесняваш господин Гешев лично аз им се наситих вече 31 години и мерси не ми пука за тях.
21
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ха-ха-ха, че кой го кани :) Той, ако искаше да има реформа, досега да я е направил. Нали затова го гоним - защото брани соц.прокуратурата, тип Вишински. Или каскет, или реформа. Ние избираме реформа.
20
2
 
8
 
! Отговори
НЕ Г-Н ГЕШЕВ! преди 2 години
Още е рано за реформи г-н Гешев. Истинските реформи ще бъдат направени догодина, при Новия световен ред, когато от политическата сцена ще изчезнат враговете на Евро-атлантическа България, ЕС и НАТО. Необходимо е търпение! бг.европеец