Гешев писал до евроинституции за натиск върху съдебната система

Правосъдният министър: Запозната съм!
Обновена: 8 яну 2022 21:19 | 8 яну 2022 21:18, Веселина Йорданова
349

В писмо от 32 страници главният прокурор Иван Гешев се е оплакал пред Европа от недопустим политически натиск от страна на настоящи и бивши управляващи върху независимата съдебна система.

Той е изпратил документа до няколко международни институции на 21 декември миналата година. Писмото беше разпространено от "Ние идваме" на адвокат Николай Хаджигенов и Арман Бабикян.

В него главният прокурор описва опитите да бъде освободен от поста. Изразява недоволството си от действията на премиера Кирил Петков, който поиска оставката му, тъй като се нарушавало разделението на властите. В писмото се споменават и вътрешният министър Бойко Рашков, и правосъдният Надежда Йорданова, предаде Bulgaria ON AIR.

"Запозната съм с това писмо. Считам, че поведението както моето, така и на управляващата коалиция, в което се настоява главният прокурор да носи своята отговорност за изпълнението на закона, не е политически натиск", коментира правосъдният министър.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


349
Още по темата: Иван Гешев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
283
0
 
0
 
! Отговори
само питам преди 2 години
Наистина кой е виновен,че делото на Милен Цветков се точи 3та година,а съдиите се гуцат,финтирани от богати,безкруполни адвокати,които са пълни бездарници в юридически план,но много умело придвижват куфърчета с много повече пачки и кюлчета от подхвърлените в чекмеджана на Борисов!След като беше блъснат човек и убит посред бял ден,записан от видеокамери,видян от 100 човека и 3 години няма присъда?!Кой е виновен?Гешев или продажните съдии и адвокати?!Какво повече да направи прокурор в този случай?
282
0
 
0
 
! Отговори
само питам преди 2 години
Всички плюете по Гешев,а всъщност проблемът е в съда?!Платените,откраднали изборите с мадуровки,бивши и настоящи болшевики са загрижени само и единствено да обезглавят обвинението,като направят Цацаров и Гешев фигуранти като Грипена,според плановете на Черепа!И както виждаме цялата глутница вие,джавка и скимти,че Гешев трябвало сам да си окачи въжето и сам да си ритне бурето,щото другарете нямали вече търпение да си дочакат милионните на гради от Черепа,Мустака и Прокопиев,снесени по сметките им
281
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добре е направил! Сега ще се види кой за къде е тръгнал!
280
0
 
2
 
! Отговори
Теди преди 2 години
Другите хора ПОДЧЕРТАВАТ ХОРА НЕКА УМИРАТ ДОКАТО И ГИ ИЗКАРАТ ТЕЗИ 200 ЛЕВА НА АЛЧНАТА *** МАР ТИНА АТАНАСИНСКИ ДА НЕ ХОДИ ТЯ ДА СЕ ТРЕПЕ ЗА НЕЩО ТЯ ЕДНА ЧАША НЕ Е ИЗМИЛА И НЕ СЕ Е МРЪДНАЛА ВСЯКА МОЯ ДУМА МОЖЕ ДА БЪДЕ ПРОВЕРЕНА ДА ВИДИМ ПЪК ДАЛИ НЕ Е ТАКА А ДА СВЪРШИ НЕЩО НАЛИ И СЛУГУВАТ И РОБУВАТ ДРУГИТЕ - 100% Е ВЯРНО ВСИЧКО НАЛИ АКО ТЕ ВИДЯ НЯКОГА МАР ТИНА АТАНАСИНСКИ ЩЕ ТЕ РАЗПОЗНАВАМ КАТО СВОДНИЦА ВЕЧНО И ЗАВИНАГИ
279
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Неудобен ви е Гешев, знам. Но каквото ви очаква до месец ... Гешев ще ви се стори захарен памук!
278
1
 
2
 
! Отговори
Теди преди 2 години
ЕМИЛИЯ МИЛЧЕВА ЩЕ ПРОВЕРИ ЛИ ПАРИТЕ НА МАР ТИНА АТАНАСИНСКИ ОТКЪДЕ СА - ВСЯКА БАНКНОТА ПООТДЕЛНО
277
0
 
2
 
! Отговори
Теди преди 2 години
Журналистката на DW ЕМИЛИЯ МИЛЧЕВА БИ ЛИ ПРОВЕЛА ИНТЕРВЮ С МАР ТИНА АТАНАСИНСКИ - КОЯ Е , СКАКВО СЕ ЗАНИМАВА,КОЙ ИСКА ДА УБИВА , КОЕ Е ПРЕБИТОТО МОМИЧЕ , Митко полицая какъв е .
276
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зла участ го чака всеки, който гони слугите на зеления чорап.
275
0
 
1
 
! Отговори
Теди преди 2 години
Всяка моя дума може да бъде щателно проверена на 100%
274
0
 
1
 
! Отговори
Теди преди 2 години
Има две деца - после така ли стимулирате раждаемостта да се раждат българчета , а как ще се издържат след като се родят и родителите как ще си издържат семействата и как ще живеят добър и достоен живот - тя Мар Тина Атанасински е алчна сводница 200 лева ги *** със скоростта на светлината , другите хора докато изкарат 200 лева що зор виждат
273
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гавра е статията за Гешев да бъде цапната в листинга под наслов КРИМИ, след като и дума за Крим не се обелва. Тази преднамереност показва че елита на днешните.бг тотално са обърнали гръб на ГЕРБ. Да ама Гешев е институция. Наша. Българска. Къде по света с прав или грешен Прокурор се отнасят както в днесните.бг?
272
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Когато с най-добрия от от двете страни на барикадата, работещ за свалените от власт, се постъпва по този обиждащ, пълен с ирония и сарказъм начин губят и двете страни. Едни губят най силният си мозък а другите най-силния си противник което в пверспектива може да ги превърне в слабаци. Както няма смисъл да се ругае по Джокович а после да му лижат маратонките, така и Иван трябва да се пази защото юридическите спорове с него най-добре ще зачистят слабостите в законотворчеството и законодателството
271
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трябвало е да добави няколко страници за злоупотребата на алкохол от страна на някои милиционерски фактори!
270
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво на Гешев!
269
17
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Каскета е последната крепост на ДС. Малко му остава. Нали знаете, че като обвинител Гешо няма нито един осъден престъпник в цялата си кариера?
268
13
 
12
 
! Отговори
Кафяв гербер преди 2 години
Европейската прокуратура само поиска сигналите към нея да заобикалят Каскета , това е показателно , каква отценка имат Европа за българската прокуратура
267
15
 
11
 
! Отговори
Герберски СмЪрдел преди 2 години
Европа също иска Гешев да бъде сменен , а той им се оплаква .Смех Другаре
266
11
 
17
 
! Отговори
K.Коцев преди 2 години
Браво,г-н Гешев! Много са мераклиите да ви свалят - явно на много хора пречите и,за да може по-лесно да се справят с вас фабрикуват лъжи от всякакъв род и характер,само и само да не сте вие,тъй като след вас радева България ще " цъфне и върже " ха-ха-ха-ха!
265
5
 
13
 
! Отговори
Отговор преди 2 години
До Магнитски! Явно имаш предвид как осъдиха Васил Божков, защото точно той финансираше метежа, и преврата срещу Борисов! Като изключим агитките, над които Радев размахваше юмрук, в един момент ,и всички медии запяха за "велики народни възстания", като бесилките, ковчезите и чувалите спряха да им правят впечатлени !Браво на американците!
264
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво на Гешев, разбърка кошера на Радевата мафия. Нека се знае в цял свят какви ги върши Дамаджаната по съвместимост министър на МВР . Новата мафия е по зла и нагла от старата.