Двама нападнали лекар в кабинета му в Русенско

БЛС сезира Прокуратурата, настоява за незабавна реакция
Обновена: 17 яну 2022 21:12 | 17 яну 2022 21:11, Веселина Йорданова
142
Двама нападнали лекар в кабинета му в Русенско
Снимка: БГНЕС

Български лекарски съюз сезира Прокуратурата и настоява за незабавни действия заради упражнена вербална и физическа агресия срещу д-р Ивайло Иванов в кабинета му в с. Ново село, Русенско.  

От клипове, публикувани в социални мрежи, се вижда как двама души влизат в кабинета на общопрактикуващия лекар, започват да го снимат, задавайки му въпроси и в присъствието на медицинската сестра се стига до физическа агресия, придружена от непрекъсната  вербална атака и отказ да се напусне кабинета, посочват от БЛС.

От съсловната организация настояват законът да бъде приложен с цялата му строгост и посочват, че пороят от обидни думи, придружени със закани за убийство и затвор, размяната на юмруци и опита за душене на медицинско лице са недопустими.

БЛС се ангажира с юридическата защита на д-р Ивайло Иванов, както и на всеки друг лекар, който е подложен на насилие. Цялата организация, с всички налични ресурси, ще направи необходимото, за да бъдат подведени под отговорност  виновните.

На телефон 02/ 9 07 07 07 могат да бъдат подавани сигнали за упражнена агресия над лекари и специалисти по здравни грижи. Те ще бъдат незабавно предавани до главния прокурор, съгласно подписаното споразумение между БЛС, МЗ и Прокуратура на Република България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още по темата: агресияБЛС
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
7
 
2
 
! Отговори
Лекар преди 2 години
Специално ковид ваксинацията май е все още доброволна
61
0
 
14
 
! Отговори
Хайде де преди 2 години
Да съдят Файзер, ама не могат.
60
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До "как е могъл да управлява МПС"Че нали затова му слагат пейсмейкър - да е кажи речи почти пълноценен човек. Всички , които познавам с пейсмейкъри си карат автомобилите (4ма на възраст м/у 55 и 67 години)
59
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
очевидно за тези хора ваксинацията най-вероятно е точно толкова рискова, колкото и самата болест.......С това съм абсолютно съгласен, риск пичели или губи! Самият човек, Бог да го прости, е бил крайно уязвим и в двата случая!!!
58
0
 
11
 
! Отговори
До БЛС преди 2 години
Къде могат да бъдат подавани сигнали за агресия срещу пациенти? На същия номер ли? Бяха връзвали баща ми за по лесно. Беше в количка и почти неподвижен.
57
2
 
7
 
! Отговори
До 52 преди 2 години
Като сте наясно, защо тогава подкрепяте ваксинацията на всяка цена, дори с предимство точно за такива, уж изложени на по-голям риск от тежко протичане? След като очевидно за тези хора ваксинацията най-вероятно е точно толкова рискова, колкото и самата болест, а не е ясно дали всъщност ще се срещнат с болестта.
56
4
 
2
 
! Отговори
Лекар преди 2 години
С сега тези смешници ще плащат до девето коляно
55
1
 
6
 
! Отговори
Лекар преди 2 години
До Лекар, верно си, всички сте си смешници
54
0
 
6
 
! Отговори
До 47 преди 2 години
Така е, и на двата полюса има такива. На другия пък има такива, които отричат съществуването на вируса. Две религии станаха - Ковидарство и Антиковидарство. А каква е истинската цел? Разединение. Затова и по новините няма да видите конструктивни дискусии, а само спорове на подкупни фигури.
53
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Човек с пет сърдечни операции и пейсмейкър как е могъл да управлява МПС в този случай трактор при това в Германия????????????????????????Теорията хич не се връзва!!!!
52
2
 
5
 
! Отговори
До Лекар преди 2 години
Виждаме, че само такива смешници ти влизат. Все с краката напред ги изкарвате.
51
2
 
14
 
! Отговори
койчо преди 2 години
Вижте БНТ, доктора е счупил носа на човека, спора е заради умрял 49 годишен след ваксина!!!
50
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
просто сте от онези, които сляпо са повярвали, че ваксината носи само ползи, но никога не нанася вреди....От онези сме които са на ясно какво точно означава да си с пет сърдечни операции и пейсмейкър!
49
10
 
3
 
! Отговори
Лекар преди 2 години
Мретемизерници, такива смешници да ми влезат, с краката напред ще излязат
48
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ние сме първи по смъртност от двайсе години...Ами това е основно заради интелекта на повечето български граждани обитаващи Чалгаленд! Починалият как е стигнал до 5 сърдечни операции и даже пейсмейкър????? Ако доктор Грую може да си отговори на този въпрос......
47
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Турили са му вакса и тоя е дал фира
46
4
 
18
 
! Отговори
До 12 преди 2 години
Дори и черно на бяло да ви покажат, че е бил ваксиниран и дори и лекар да ви каже, че е било от ваксината, пак няма да повярвате...просто сте от онези, които сляпо са повярвали, че ваксината носи само ползи, но никога не нанася вреди
45
3
 
4
 
! Отговори
От 43 до 33 преди 2 години
Коментарът беше до 33. Трият яко.
44
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ние сме първи по смъртност от двайсе години...
43
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дофторо вакснат ли е бил? Ама с истинска ваксина?