Двама нападнали лекар в кабинета му в Русенско

БЛС сезира Прокуратурата, настоява за незабавна реакция
Обновена: 17 яну 2022 21:12 | 17 яну 2022 21:11, Веселина Йорданова
142
Двама нападнали лекар в кабинета му в Русенско
Снимка: БГНЕС

Български лекарски съюз сезира Прокуратурата и настоява за незабавни действия заради упражнена вербална и физическа агресия срещу д-р Ивайло Иванов в кабинета му в с. Ново село, Русенско.  

От клипове, публикувани в социални мрежи, се вижда как двама души влизат в кабинета на общопрактикуващия лекар, започват да го снимат, задавайки му въпроси и в присъствието на медицинската сестра се стига до физическа агресия, придружена от непрекъсната  вербална атака и отказ да се напусне кабинета, посочват от БЛС.

От съсловната организация настояват законът да бъде приложен с цялата му строгост и посочват, че пороят от обидни думи, придружени със закани за убийство и затвор, размяната на юмруци и опита за душене на медицинско лице са недопустими.

БЛС се ангажира с юридическата защита на д-р Ивайло Иванов, както и на всеки друг лекар, който е подложен на насилие. Цялата организация, с всички налични ресурси, ще направи необходимото, за да бъдат подведени под отговорност  виновните.

На телефон 02/ 9 07 07 07 могат да бъдат подавани сигнали за упражнена агресия над лекари и специалисти по здравни грижи. Те ще бъдат незабавно предавани до главния прокурор, съгласно подписаното споразумение между БЛС, МЗ и Прокуратура на Република България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още по темата: агресияБЛС
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Що не пишете що го бият , в друг сайт е обяснено , гледната ви точка нещо само от едната страна
1
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Проба