Кьовеши: Получихме рекорден брой сигнали за измами от България

Министерският съвет става контактна точка на Европейската прокуратура
87
Кьовеши: Получихме рекорден брой сигнали за измами от България
Снимка: БГНЕС

Европейската прокуратура и българското правителство ще работят заедно за постигане на резултати срещу всякакви престъпления, свързани с еврофондове и корупция. Това каза премиерът Кирил Петков след среща с европейския главен прокурор Лаура Кьовеши, която е на посещение у нас.

Още по темата
Кьовеши съобщи, че са получени рекорден брой жалби от България и са започнати над 120 случая за разследване.

Измами с европейски средства, най-вече свързани с обществени поръчки, за злоупотреба със земеделски субсидии, измами в сферата на строителството, с фондовете за възстановяване след ковид, това са основните видове престъпления, които разследваме и сме получили сигнали от българските граждани, обясни европейският главен прокурор.

Тя каза, че с правителството говорят на един език и имат едни и същи приоритети, и че Министерският съвет ще стане контактна точка на Европейската прокуратура.

Това е силен сигнал за политическа воля за борба с финансовите измами, заяви тя.

Премиерът пък напомни, че според мандата, който има европейската прокуратура, могат да бъдат обект на разследване всички престъпления след 2017 година, свързани с европари.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
2
 
2
 
! Отговори
Кико преди 2 години
А колко сигнала са измамни! Колко от подателите са на хранилка на Черепов! Крадеца вика: Дръжте крадеца!
71
0
 
5
 
! Отговори
Да се чудиш преди 2 години
на мафиотския тарикатлък и шмекеруване. "...да бъдат обект на разследване престъпленията от 2017" та чаак до днес. Давност 4 годинки. "Гушниш милионите, дадеш пачките на мафиотски адвокатчета и... четирите годинки минават, имаш си откраднатите милиончета, а баламите, толерантни граждани да бачкат цял живот на минималните-заплата и пенсия.
70
0
 
5
 
! Отговори
Рашков преди 2 години
Дано сигналите не са изрезките от вестници, с които Киро си направи пиар наскоро
69
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нека да разследват,белким открият нещо,всички знаем,че в бг се краде яко,чрез подставени лица и обществени поръчки.От 15години сме в ЕС а до обикновените хора нищо не идва от европейските финансирания,само по крайбрежието се вижда,че идват парички,по новите бетони и хотели дето никнат по пясъците
68
0
 
3
 
! Отговори
Михо преди 2 години
Пааак смеее нооомер еднооо!Хубава песен,а?
67
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Тя каза, че с правителството говорят на един език и имат едни и същи приоритети, и че Министерският съвет ще стане контактна точка на Европейската прокуратура."Значи имат еднакви приоритети, а Петков даде списък с 19 престъпника на 20тия..
66
0
 
1
 
! Отговори
До Кьовеши! преди 2 години
Може ли съдилищата в България да имат договори за сътрудничество с юридически лица? Какво точно си сътрудничат? Как е възможно това?
65
5
 
8
 
! Отговори
Вьзмутен преди 2 години
При лошият бойко дето крадял цените бяха -3 пьти по ниски при честните , олио -6лв хляб -2 пита се как става така , ток три пьти по скьп
64
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Кьовеши 62 Как да го знае, като такова обвинение изобщо не е било повдигано от каскета ви, още по-малко - доказано :) Много лъжете гербавите трролове.
63
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Хайдеее, 71 Гербав, това са кражби от България, а не злепоставяне на България. Мутрата не е България, а обирджията на България.
62
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И ко ???
61
2
 
5
 
! Отговори
Хайдеее, преди 2 години
Кирчо отново е понесъл жълтата фанелка с ... доноси! Чудеса прави да злепостави България в Европа! Това не са го учили в Харвард, а са си чисто комунистически номера! И защо трябваше да викат Кьовеши тука, като можеше да и внесат сигналите в ЕП ! Сега ще е майтапът, ако пак се окажат кьорфишек, пак ли Гешев ще им е виновен!
60
4
 
4
 
! Отговори
Гооглена преди 2 години
Изтърсака Киро веднака трябва да бъде умъттвен със паве
59
3
 
6
 
! Отговори
абе преди 2 години
кирчу дали я е питал за цената на олиото ?
58
5
 
11
 
! Отговори
Добре че е преди 2 години
Кьовеши и Европейската прокуратура да разследва поне тази част от престъпленията на ОПГ ГРОБ, за която тя има правомощия. А вече докажат ли се зулумите с евросредства, и за Асан от *** махала на Каспичан ще стане ясно, че всичките разкрития на сегашното правителство за кражби от Хемус, язовири, уличното осветление на София, и всякакви стотици обществени поръчки са истина и само Каскета е гарант за свободата на мутромафията.
57
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Над 120 сигнала за злоупотреби срещу мутрите от ГЕРБ. Това въпреки Каскета, който ги прикрива
56
10
 
12
 
! Отговори
кака Лаури преди 2 години
Бойко никога не е канил Кьовеши, защото не би могъл да я гледа в очите, когато знае колко много е откраднал и какви мушенгии е правил. Ако Кьовеши застане до Баце, твърде вероятно е втория да си тръцне малко ако в слиповете.
55
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
какво е държал Кире с тая ръка преди това та се хили щастливо
54
5
 
8
 
! Отговори
Кьовеши преди 2 години
дали знае,че държи ръката на човек , който безпардонно е нарушил основния закон на държавата , дори е положил клетва пред него и е сложил подписа си под документ с невярно съдържание ,т.е. с човек извършил престъпления!
53
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами здравната система лекарите пътеките болен здрав носи ? Добрьо утрьо