Цацаров завежда гражданско дело срещу Кирил Петков?

Искът е за 15 000 лв, дело има и срещу Бойко Ноев
30 мар 2022 09:28, Нели Христова
84
Цацаров завежда гражданско дело срещу Кирил Петков?
Снимка: БГНЕС

Сотир Цацаров - бивш председател на антикорупционната комисия, е завел гражданско дело срещу премиера Кирил Петков. Това съобщи "Сега", позовавайки се на два източника.

Искът на Цацаров е на стойност 15 000 лв. и претендира обезщетение за непозволено увреждане по Закона за задълженията и договорите.

Поводът - на 14 януари Кирил Петков съобщи пред bTV, че е отнет достъпът на шефа на КПКОНПИ до класифицирана информация. Така според мотивите на Цацаров премиерът е внушил, че именно отнетият допуск е причина да подаде оставка, което той всъщност направил още предния ден.

В същото интервю Петков обяви, че „ще има последствия от изнесената от Цацаров класифицирана информация и случаят вероятно ще бъде предаден на прокуратурата“. Думите на премиера визираха период, когато Цацаров е бил главен прокурор.

"Проверката на ДАНС е започнала след сигнал, че по време на срещата със Сашо Дончев през 2017 г., известна като “ЦУМ гейт”, съм изнесъл класифицирана информация. Още тогава публикувах своя позиция, в която посочих, че там от мен бе искано да упражня влияние по отношение на проверка, което отказах. Такъв сигнал - от министъра на вътрешните работи Рашков, е бил вече разглеждан от ДАНС през август миналата година и тогава от него не е последвал акт, обясни тогава Цацаров.

По-късно той спечели дело и Държавната комисия по сигурността на информацията възстанови достъпа му до държавни тайни.

Цацаров, който в момента работи като върховен прокурор, е завел дело за 15 000 лв. и срещу бившия военен министър Бойко Ноев, също след негово интервю пред bTV, в което го нарича "проводник на руско влияние в България".

Съдът обаче е открил пропуски в молбата и Цацаров трябва да ги отстрани, за да й бъде даден ход. Не била платена и такса от 80 лв.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Обичам цаца-цър,пър на огъня...страхотен вкус!
58
0
 
1
 
! Отговори
Ангелина преди 2 години
До "не се срамувай кажи " под номер 52Ще му се "наложи" да ги каже в писмен вид...,но не заради изфабрикуваните ,като техните мръсотии срещу дори напълно невинни ,за каквото и да било хора...,а за реални престъпни действия.
57
0
 
2
 
! Отговори
Ангелина преди 2 години
Цацаров и компания никакви граждански дела и каквото ида било друго няма да Ви спаси не само от справедливото наказание ,но и от възмездието за унищожените човешки съдби ,чрез организираните многобройни мръсни поръчки от всякакъв характер.
56
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И ще го спечели
55
0
 
3
 
! Отговори
ББ преди 2 години
До Анонименопита да убият Гебрев...си е!има и още...нима не е тероризъм всеки опит за отнемане на нечий живот?...и боко застрелваше с РПГ-та...така застреля и България...без армия,без индустрия,без образование,зависими от енерго от путин,построи му тръбата турски с нашите пари...национални предателства все,и биков има очи с онова на нищо не приличащото...атанасова да се показват по тв-то...позор
54
0
 
2
 
! Отговори
ББ преди 2 години
позорно е...да направим кампания и да съберем "още"15 хиляди на "гладният"цацаров,човече,засрами се...от Бога имай срам,не те помним дори...презираме подобни и ги забравяме
53
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво Кирчо "умния" каза че никой не е над закона , само дето много лъже горкия
52
1
 
2
 
! Отговори
Bogdanov преди 2 години
ЗАСРАМЕТЕ СЕ,недейте си измисля ""поводи"",като този,че ПРЕМИЕРЪТ "казал"???????? ЗАВЕДЕТЕ,ДЕЛА И ОСЪДЕТЕ "ДЕСЕТКИТЕ ,КОИТО ОТ ГОДИНИ ИЗТОЧВАТ ДОБРЕ ЗНАЕТЕ "ВСИЧКО,КОЕТО можете да си помислите !!!! НАРОДЪТ Е МЪДАР, ТОЙ НЕ ЗАБРАВА ,НАБЛИЖАВА ""ВИДОВ ДЕН", ВСЕКИ ЩЕ СИ ПОЛУЧИ ЗАСЛУЖЕНОТО !!!!!
51
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ха ха ха машалъ Цацер. Сега Народът ще види кое образование СУйското или Харвуйтското фели повече. Ха ха ха Киро може да поиска да го дообразоват ако загуби или да му върнат парите. и коя гимназия пловдивската или Колежа дават пътя на кефа да си по-добрия.
50
3
 
0
 
! Отговори
не си разбрал преди 2 години
До Обичайна Герберуга - нищо не си разбрал. На пп не им пука за никого, никаква политика, нито за твойто и мойто мнение. Хората са бизнесмени. Да гушнеш няколко милиона от някакъв престъпник за да си гониш корупцията/михаля си е добра сделка. Същият престъпник каза, че е раззпределял доста мангизи 2020 за онези "протестъри". И тяхното не било корупция, щото се борели срещу корупцията. Сделката е да се пишеш за свидетел, ако може да махнеш всички прокурори и закони - още по-добре! Ти си пиши...
49
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Има факти - Ми може ли поне едно фактче за тероризъм при Борисов? Откъде ги изфабрикуваш тези фактчета? От чичко гугъл или мата гугленка?
48
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен - Спокойно, новите джендърчета со правят сделките, 15000 ще ги платят от нашия джоб, вие си пишете тук.
47
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Човек, който няма съвест и достойнство, не е човек. Колкото и да е задоволен материално, си остава слуга. И винаги всичко се връща. Те не вярват в Господ, но ще повярват. Но ще е късно.
46
1
 
5
 
! Отговори
Бай Гроздан преди 2 години
Върховен прокурор над или под Гешев е?Вече така ли ги водят във ВКС?
45
4
 
5
 
! Отговори
КАСАПИН преди 2 години
Тази изискана и достолепна осанка.... Достойна за осолена сланина...
44
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чест и почитания за юриста, за стажа, който има. За онова хладнокръвие и загадачна усмивка, когато даваше интервюта като главен прокурор. Стоеше добре. Без много думи, без разтягане на локуми. Само едно не мога да разбера - как ще има пропуски и ще трябва да ги отстрани по молбата си до съда- за бъде дадено ход на делото. Айде сега и таксата не си платил.
43
4
 
9
 
! Отговори
Потърпевша преди 2 години
Два пъти Икономическа полиция изпращаш събраните материали за издадените Не действителни нотариални актове издадени от съпругата на Цацаров за наследствения ни имот Прокуратура Пловдив се страхува и Прикрива Истината за да не им пречеше за кадровото им изразтване
42
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво нежно прокуроско сърце.Но търпеше престъпленията на ГЕРБ, ДПС и Шиши цяло десетилетие
41
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Цецо кви ги говори за лекарите в парламента... Тогава за цацата нямаше проблем...Вече съвсем кристлизира двойния аршин...
40
10
 
8
 
! Отговори
Има факти преди 2 години
Цацаров е прикривал тероризъм по времето на управлението на Борисов в България е извършван Геноцид! Гешев е засилил терора срещу неудобни!