Осъдиха Расате на глоба, той отрече да е извършвал непристойни действия

Съдът го призна за невинен по обвинението, че деянието е извършено с изключителна дързост
Обновена: 24 юни 2022 18:06 | 24 юни 2022 14:46, Нели Христова
12
Осъдиха Расате на глоба, той отрече да е извършвал непристойни действия
Снимка: БГНЕС

Софийският градски съд освободи от наказателна отговорност Боян Расате и определи 3000 лв. глоба за нападението в офиса на фондация "Битилис". Той бе обвинен за нахлуване и изпочупване инвентара и е ударил Глория Филипова, но съдът не го прие.

Инцидентът стана на 30 октомври по време на предизборната кампания. Расате беше кандидат за президент. Тогава той съборил рафт с вещи и срязал с нож гумите на тротинетка. Арестуваха го, а прокуратурата поиска имунитета му от ЦИК.

Още по темата
Днес съдът го призна за невинен по обвиненията, че деянието е извършено с изключителна дързост, както и че е причинил лека телесна повреда на Глория Филипова.

Отхвърли и предявения от Глория Филипова граждански иск за неимуществени вреди от 4000 лв. Променена бе и мярката за неотклонение на Боян Расате, от 5000 лв. парична гаранция, в подписка.

В обясненията си пред съда Боян Расате заяви, че не отрича, че е бил в офиса на фондацията, но не е извършвал непристойни действия. Намеренията му били да вземе участие в тази среща и да си каже мнението, но бил посрещнат грубо.

Присъдата не е окончателна и подлежи на жалба и протест в 15 дневен срок от днес пред Апелативен съд - София.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
А това нещо преди 1 година
т. нар. "Глория ФилиповО" от кой пол е?! И коя *** организация плаща за съществуването на това извращение на територията на България?!? Вече е страшно да си нормален в тази сбъркана евроGейска цивилизация...
4
0
 
2
 
! Отговори
БулгаристанЪ преди 1 година
Територията на политическите извращения и завладяната от мафията държава!
3
0
 
4
 
! Отговори
Теди преди 1 година
И ДОЗА ОБИЧ КОГАТО И ДА ГИ НАБИЕШ ВСЕ ИМ Е КЪСНО, В ЗАТВОРА И ДА НЕ ИЗЛИЗАТ ОТ ТАМ ПО ВЪЗМОЖНОСТ.МАЛКО ИМ Е ДАЖЕ АМА НА ЗАСЕГА СЕ ОТЪРВАВАТ, НО НЯМА ДА Е ЗА ВЕЧНИ ВРЕМЕНА ОПРЕДЕЛЕНО И ТЕ ОТЛИЧНО ЗНАЯТ ТОВА ХАЙДЕ НА БАС ВЕЧЕ СЪМ СПЕЧЕЛИЛА ВСИЧКИ БАСОВЕ БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ КАКЪВ Е ЗАЛОГА ДА СЕ ОБЗАЛОЖИМ ЛИ ГОТОВА СЪМ СЪС ВСЕКИ ДА СЕ ОБЗАЛОЖА НАЙ-ВЕЧЕ С Г-Н ИВАН ГЕШЕВ И ВСИЧКИ ПРОКУРОРИ В ЦЯЛ СВЯТ ЗА ВЕЧНИ ВРЕМЕНА КАК ЛЪЖАТ И ПРЕСТЪПНИЧАТ
2
0
 
6
 
! Отговори
Теди преди 1 година
МНОГО ХУБАВО Е НАПРАВИЛ, А НА ДВЕТЕ ЖЕНИ СВОДНИЦИ НЕВЕНА КРЪЧМАРОВА И МАР ТИНА АТАНАСИНСКИ КОГАТО И ДА ИМ РАЗЦЕПИШ В ЗАТВОРА ГЛАВИТЕ ВСЕ Е КЪСНО. АМА КАКВО ДА СЕ ПРАВИ, НИЕ НЕ СМЕ ПРЕСТЪПНИЦИ КАТО ТЯХ ,А ЧЕСТНИ И ПОЧТЕНИ ХОРА С ИЗКЛЮЧИТЕЛЕН МОРАЛ И ПОВЕДЕНИЕ В ОБЩЕСТВОТО.
1
6
 
5
 
! Отговори
правосъдие??? преди 1 година
Знчи ако някой влезе у вас, без да е поканен, защото искал "да вземе участие", удря ви, след това може да се оплаква, че бил посрещнат грубо, и съдът ще го оправдае.