Прокуратурата проверява Лена Бориславова за договор с ББР

Той е бил сключен преди година
271
Прокуратурата проверява Лена Бориславова за договор с ББР
Снимка: БГНЕС

Прокуратурата проверява договора на Българската банка за развитие с кантората, в която работеше началникът на кабинета на премиера Лена Бориславова. Той е бил сключен преди година, когато Кирил Петков беше министър на икономиката в служебния кабинет.

За проверката съобщи самата Бориславова с пост във Facebook.

„Прокуратурата се е „самосезирала“, само че не за просрочените кредити или увреждането на държавния ресурс, а заради договор, сключен с кантората, подпомогнала новото ръководство в първите дни на битката”, пише тя.
„Жълтите медии на ГЕРБ и ДПС и те ревностно участват в битката от ден едно. През май 2021 си мислех, че най-голямата лъжа за мен може да бъде, че лично получавам заплата от ББР в размер на 14 000 лв. на месец. 12 месеца по-късно осъзнавам, че просто ми е липсвало въображение“, пише Бориславова. Тя беше част от това адвокатско дружество.

Ето целия пост на Бориславова:

Май 2021 - Кирил Петков като служебен министър започва битката за държавната Банка за развитие (ББР), която под ръководството на ГЕРБ раздава 2 млрд. лв. на 8 съмнителни компании с неясни бизнес цели и при невнятно добри непазарни условия, вместо да подпомага малки и средни предприятия, както е длъжна по закон;
Юли 2021 - вписан е новият надзорен съвет на ББР (въпреки протакването на БНБ, въпреки неоснователното оспорване в съда от страна на бившето ръководство на банката, въпреки заканите).
Януари 2022 - след извървяване на всички съдебни фази от Търговски регистър успешно са отписани старите членове на надзора на ББР. Да, чак тогава …
Първо тримесечие 2022 - ББР излиза на печалба; отпуснати са 81 нови кредита и лизингови сделки на малки и средни предприятия.
12 месеца … Точно толкова време отнема битката от край до край за една единствена институция в милата ни завладяна и дълги години крадена България.
А сега си представете битката за цялата държава … 6 месеца?! Дали?
Едва ли …
Междувременно… по казуса с 8те придворни компании и ББР:
Старите големи кредити на въпросните 8 компании … е, без изненада - изпадат в неизпълнение, т.е. няма #КОЙ да върне онези 2 млрд. лв.
Наказани няма…
Прокуратурата се е “самосезирала”, само че не за просрочените кредити или увреждането на държавния ресурс, а заради договор, сключен с кантората, подпомогнала новото ръководство в първите дни на битката.
Жълтите медии на ГЕРБ и ДПС и те ревностно участват в битката от ден едно. През май 2021 си мислех, че най-голямата лъжа за мен може да бъде, че лично получавам заплата от ББР в размер на 14 000 лв. на месец. 12 месеца по-късно осъзнавам, че просто ми е липсвало въображение.
Нищо, човек се учи, докато е жив, хеле ако си жена!
И така … почти година по-късно битката не е само за ББР, а за цялата държава. Битката е за това дали в четвъртък сутрин ще се събудим с чувство на облекчение или с желание за емигриране? Дали ще оставим егото или страхът да ни водят? Дали си мислим, че при едно ново раздаване на картите ще се “уредим” по-добре или поне ще “накажем” тези, които заради битките и идеалите си са ни отнели спокойствието…
Да успокоя “доброжелателите”, #промянатапродължава и целият отбор сме единни и по-мотивирани от всякога!
П.С. А щом се възстановя от грипа, с радост ще застана отново до този отбор от смели и борбени хора!
П.С. 2: ще довършим битката за Капитан Андреево. И всички следващи.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


271
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
161
3
 
6
 
! Отговори
Аз промяната преди 1 година
ДО 173 С КОГО ЩЕ СЕ БИЕШ ВИЖ СЕБЕ СИ ПЪРВО ТВОЯТА ТИКВА Е ПРАЗНА ВЪРВИ ДА СЕ БИЕШ С КИРО ИЛИ КОКОРЧО ВЪН ГРАБИТЕЛИ 173 БЪЛГАРИЯ Е НА ВСИЧКИ БЪЛГАРИ СТИГА ЛЪЖИ СТИГА КРАЖБИ СТИГА ИЗМАМИ ВЪРВИ СЕ БИЙ НА ФРОНТА БЕДНИ ПРАЗНИ ТИКВИ
160
5
 
4
 
! Отговори
Няма да се размине преди 1 година
Без кютек над некадърниците от ИТН иВъзраждане. Неминуемо е.
159
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И Аз ТАКА ВИКАМ АМАН ОТ РАЗНИ АЛЧНИЦИ ЛЪЖЦИ МОШЕНИЦИ САМООБЯВИЛИ СЕ ЗА БЕЗГРЕШНИ ПИКАЕЩИТЕ НА ОРЛОВ МОСТ СТИГА КРАДОХТЕ БЪЛГАРИЯ Е НА ВСИЧКИ БЪЛГАРИ ЛЪЖЦИ ИЗБРАНИ С НИСКА ИЗБИРАТЕЛНА АКТИВНОСТ С ПАТЕРИЦА БКП КРАДАТ НУЛЕВАЦИ СТИГА ЗАБЛУДИ БЪЛГАРИЯ НЕ Е САМО ВАША И АЗ НЕ СЪМ ВИ УПЪЛНОМОЩАВАЛА ДА МЕ СПАСЯВАТЕ ВЪН КРАДЦИ ТОЗИ ПЪТ ПРЕКАЛИХТЕ
158
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
13 690 лв е заплатата на Лена Борислаеова по този договор. Това е уредено от Кирил Петков след като той става министър на икономиката.
157
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
*** А КАТО СЕ НАТОВАРИХТЕ ДВАМАТА С КИРО НА САМОЛЕТ ДО СОЛУН С ДЪРЖАВНИ ПАРИ НА РАЗХОДКА ТОВА КАКВО Е *** САМО ТИ ЛИ СИ ОБРАЗОВА В ТАЗИ ДЪРЖОВА И КИРО НАЛИ И СТЕ НЕПРИКОСНОВЕНИ БЪЛГАРИЯ РАЗСИПАХТЕ КАТО ГЛЕДАМ ВСИЧКО СЕ РАЗРУШАВА НИЩО НЕ СЕ ПОДДЪРЖА РЕМОНТИРА СТРОИ САМО СЕ КРАДЕ А ЦЕНИТЕ СА ОГРОМНИ РАЗСЛЕДВАНЕ ЗА ЦЯЛАТА ШАШМА БЪЛГАРИЯ ВЕЧЕ Е В ТРЕСАВИЩЕТО
156
18
 
2
 
! Отговори
Ако трябва ще се преди 1 година
Бием,но няма да позволим да ни управляваГроб, дпс и притурките им итн и ***.Трябва да си го набият в тъпите тикви.
155
5
 
5
 
! Отговори
Лаура Кьовеши преди 1 година
Прокуратурата да вземе да провери и Кой, защо и как е дал 300 млн. необезпечен кредит от ББР, който кредит Вълка няма никакво намерение да връща?
154
29
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Харесвам успели жени като Лена, за такава съм и женен. Хейтете разни безлични склададжии в Лидл с 3к заплати, ринещи дъното. Макар и Лена да не взима кой знае каква заплата, повече от добра е за нашите стандарти. Млада успяла сладурана. Да Боже повече такива, че ми писна от бездарни цоцолани и секретарки за по 3к в София.
153
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Докато ГЕРБ и ДПС си имат прокуратура всичко ще върви бързо към дъното.
152
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ей юафиоти все още не са минали изборите.А Гешев трябва да бъде махнат незабавно.Мафиот номер едно.
151
16
 
6
 
! Отговори
Трябва революция !!! преди 1 година
И да накажем гроб, дпс, итн и ***!!Да се спасим от тях ЗАВИНАГИ!!!
150
1
 
8
 
! Отговори
Легион "Луков&q преди 1 година
За да има мир ПУТИН в СИБИР.
149
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В България трябва да има няколко години воеенно и полицейско управлвние,за да се спасим от прокуратурата,която е официален представител на мафията в държавата.Иначе България ще се самоунищожава с години.Не е нормално мутрите да карат по улиците и спокойно да пребиват и да заплашват хората с бой.Ние нямаме държава,а политици и прокуратура управлявана от мафията.Обществото е манипулирано от мафиотските медии.
148
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще трябва да има въстание за да се освободим от мафията на ГЕРБ ,ИТН,ВМРО,ДПС и Възраждане.Май е неизбежно.
147
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ей мафиоти все още не сте на власт.Народа трябва да се освободи от прокуратурата.Всичко мафиоти от прокуратурата трябяа да бъдат прибрани от полицията и военните.Иначе няма спасение.
146
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И сега Ленче като останете без правителство какво ще правиш?
145
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
България е единствената държава в Европа,в която прокуратурата принадлежи на мафията.
144
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мафията започва да действа.Българиямр единствентата дуржава в Европа,където мафията си има Прокуратура и съд.
143
9
 
6
 
! Отговори
крум преди 1 година
Каскета връща услуги на мъдреца от Банкя
142
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хората са казали там където си вадиш хляба да не си вади парапета, Ленче! Да бе мирно седяло, не бе чудо видяло!