Прокуратурата проверява Лена Бориславова за договор с ББР

Той е бил сключен преди година
271
Прокуратурата проверява Лена Бориславова за договор с ББР
Снимка: БГНЕС

Прокуратурата проверява договора на Българската банка за развитие с кантората, в която работеше началникът на кабинета на премиера Лена Бориславова. Той е бил сключен преди година, когато Кирил Петков беше министър на икономиката в служебния кабинет.

За проверката съобщи самата Бориславова с пост във Facebook.

„Прокуратурата се е „самосезирала“, само че не за просрочените кредити или увреждането на държавния ресурс, а заради договор, сключен с кантората, подпомогнала новото ръководство в първите дни на битката”, пише тя.
„Жълтите медии на ГЕРБ и ДПС и те ревностно участват в битката от ден едно. През май 2021 си мислех, че най-голямата лъжа за мен може да бъде, че лично получавам заплата от ББР в размер на 14 000 лв. на месец. 12 месеца по-късно осъзнавам, че просто ми е липсвало въображение“, пише Бориславова. Тя беше част от това адвокатско дружество.

Ето целия пост на Бориславова:

Май 2021 - Кирил Петков като служебен министър започва битката за държавната Банка за развитие (ББР), която под ръководството на ГЕРБ раздава 2 млрд. лв. на 8 съмнителни компании с неясни бизнес цели и при невнятно добри непазарни условия, вместо да подпомага малки и средни предприятия, както е длъжна по закон;
Юли 2021 - вписан е новият надзорен съвет на ББР (въпреки протакването на БНБ, въпреки неоснователното оспорване в съда от страна на бившето ръководство на банката, въпреки заканите).
Януари 2022 - след извървяване на всички съдебни фази от Търговски регистър успешно са отписани старите членове на надзора на ББР. Да, чак тогава …
Първо тримесечие 2022 - ББР излиза на печалба; отпуснати са 81 нови кредита и лизингови сделки на малки и средни предприятия.
12 месеца … Точно толкова време отнема битката от край до край за една единствена институция в милата ни завладяна и дълги години крадена България.
А сега си представете битката за цялата държава … 6 месеца?! Дали?
Едва ли …
Междувременно… по казуса с 8те придворни компании и ББР:
Старите големи кредити на въпросните 8 компании … е, без изненада - изпадат в неизпълнение, т.е. няма #КОЙ да върне онези 2 млрд. лв.
Наказани няма…
Прокуратурата се е “самосезирала”, само че не за просрочените кредити или увреждането на държавния ресурс, а заради договор, сключен с кантората, подпомогнала новото ръководство в първите дни на битката.
Жълтите медии на ГЕРБ и ДПС и те ревностно участват в битката от ден едно. През май 2021 си мислех, че най-голямата лъжа за мен може да бъде, че лично получавам заплата от ББР в размер на 14 000 лв. на месец. 12 месеца по-късно осъзнавам, че просто ми е липсвало въображение.
Нищо, човек се учи, докато е жив, хеле ако си жена!
И така … почти година по-късно битката не е само за ББР, а за цялата държава. Битката е за това дали в четвъртък сутрин ще се събудим с чувство на облекчение или с желание за емигриране? Дали ще оставим егото или страхът да ни водят? Дали си мислим, че при едно ново раздаване на картите ще се “уредим” по-добре или поне ще “накажем” тези, които заради битките и идеалите си са ни отнели спокойствието…
Да успокоя “доброжелателите”, #промянатапродължава и целият отбор сме единни и по-мотивирани от всякога!
П.С. А щом се възстановя от грипа, с радост ще застана отново до този отбор от смели и борбени хора!
П.С. 2: ще довършим битката за Капитан Андреево. И всички следващи.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


271
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
121
8
 
12
 
! Отговори
Няма да ставам преди 1 година
адвокат на Лена или обвинител на другите,но много добре познавайки манталитета на българина,съм сигурен,не убеден на 1 000 %,че ако, на някой от по-долу критикуващите я, предложат същата заплата или друга материална облага,ще си я вземат,тихомълком приберат и мълчат до последно-ни причом!Ни чули,ни видяли,ни разбрали!Да не говорим за видеоклипа с апартамента,че ако бяха на мястото на премиера,щяха да откажат на някоя колежка!Ама защо лисицата казала,че гроздето било кисело-ЗАЩОТО БИЛО НА ВИСОКО!
120
13
 
8
 
! Отговори
... преди 1 година
Ей тази българска прокуратурата ве, значи за откраднати милиарди се правят на ударени с мокър ***, иначе за други личности извън кръга на дълбоката държава,веднага се замосезират, но си надявам, че всеки рано или късно ще плати за нанесени вреди на обикновените граждани, срамувам се от българските политици, отврат сте.
119
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ленчето е кариеристка, но не разбирам как е оплела Киро в мрежите си, та тя не излъчва нито сексапил, нито е чаровна, само го скара с къде по хубавата и секси жена на Петков :)) Не е задължително да имаш некаква неземна красота, обаче немаш ли някакъв чар като Бориславова например, лошо :))
118
8
 
17
 
! Отговори
до 124 преди 1 година
Таксите за яслите и детските градини сега ще ги плащаме ние и нашите правнуци. Тези кредити, които Киро и Асен изтеглиха ще ги връщат внуците ни. За момента всяко българско дете вече дължи по 40 000 заради кредитите на Продължаваме Пеша. Ако управляваха още 6 месеца парите щяха да са по 80 000 на дете. Вие представяте ли си колко са 32 млрд. лева на едно място в копюри от 100 лева? Ще ги плащаме всички заедно. Тези такси са купуване на избиратели.
117
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами няма да плющят само по дупарата,нали трябва и някое друго договорче!
116
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами за арестите защо спите, един министър и един министър-председател злоупотребяват с власт, та те утре може и на вас да пратят я ДАНС я някоя нагласена проверка и каквото се сетите. И как не ги е срам да говорят за мафия, като държавата и хрантутниците роднини начело със семейните приятели на премиера цоцкат като за последно.
115
5
 
6
 
! Отговори
то имало преди 1 година
прокуратура у нас?! глей ти ко нящу
114
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Парапетче
113
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И аз с боря с мафията, но не умея да го поемам до топките.
112
12
 
7
 
! Отговори
:):) преди 1 година
ББР по времето на Борисов даваше кредити на Вълка, на Пеевски за над 100 милиона на всеки и то предимно на мутри. Разбора се, купената Прокуратура гарантира безнаказаността на подобни огромни кредити за мафиоти. Предизборното и самосезиране за договор с адвокатското дружество на дали очудва някого. Гешев е бухалката на Борисов и Пеевски и Прокуратурата буе само който ГЕРБ каже.
111
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Видиш ли ти , веднага обръща и почва със заучените фрази ,аз се боря с мафията и иска да ме смачка . Ленче , душко хич не си чиста и неопетнена ами така си затънала в калта , че и Кире не може да те спаси.
110
23
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лена бе част от екипа, който ви спести таксите за детските градини и ясли. Кой друг ви ги спести, да питам? Предателите от чалгата ли, или Боко, или пумите
109
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Льонка Картечарката добре е продала катеричката,ама виждаш ли тя само"помагала"
108
13
 
14
 
! Отговори
Бау преди 1 година
Момиче, бягай от тази територия! Скоро ще разбереш, че отбора ви не е толкова единен!Виж коментарите, намиращи за нормално за милиарди прокуратурата да спи, а да се самосезира за теб! Най голямата мутра на прехода се оказа Лилана, стоя в ареста доста време, а главния тиквар само 24 часа и опищяха света!
107
4
 
17
 
! Отговори
КОНСТАНТИНОВ преди 1 година
ЛЕНА ОБЩАТА ДАЛИ СИ КУПИ ТИРАНТИ ЗА ГАЩИТЕ СИ? КОЛКОТО ДО РАЗСЛЕДВАНЕТО ЗНАЕМ ПРЕДВАРИТЕЛНО РЕЗУЛТАТА.
106
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще проверят дали носи бельо и толкова. Кирил преди тях провери.
105
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
колко е *** само тази..
104
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
бориме се с корупцията... нарочно слагам -ме, кето киро и бойко.
103
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На процент ли са Ленчето и Минджев в "адвокатската" кантора или на твърдо? Само с най-древната професия ли приемат или трябва и някаква друга специалност?
102
1
 
12
 
! Отговори
Василев преди 1 година
За Кирчо трябваше да има стръв сексапилно парче, за да може да свърши работата, а неговата работа е манипулация, че той се бори с корупцията и е алтернатива на статуквото, а напротив статуквото го избра лъсна и го вкара в играта, в която българския народ е губещ, а мултинзционалните корпорации и банки са на печалба , такива като Лукойл,Булбанк и СБ!Агент Сара Роганес!ЦРУ!!!