Могат ли да бъдат манипулирани уликите срещу Георги Семерджиев?

Експерти предупреждават за проблеми
10 юли 2022 15:00, Петя Славова
64

Улики от тежката катастрофа, в която Георги Семерджиев уби на пътя две млади момичета могат да бъдат манипулирани. Причината - двете коли след огледа са били преместени на паркинг със свободен достъп. За това предупреждават пътни експерти. Вчера магистратите оставиха Семерджиев за постоянно в ареста, а в съдебната зала стана ясно, че в колата му е открит биологичен материал с негово ДНК.
Още по темата

След приключване на огледите на мястото на катастрофата остатъците от джипа на Георги Семерджиев и таксито, което той удари, са били оставени на улицата пред Столичната полиция. Това според пътни експерти може да е причината за изчезването на важни улики.

"Никога преди автомобили след тежки пътни инциденти не са били зарязвани така на улицата", уточни пред Bulgaria ON AIR пътният експерт Диана Русенова.

Малко преди обед в неделя наш екип видя как двете коли вече са преместени, но съмненията на експертите остават.

"Още в деня на инцидента започна да вали дъжд, още тогава нямаше ясна процедура как да се съхранят правилно доказателствата, а най-вероятно ще бъдат обжалвани експертизи, заради съмнения, че доказателствата са унищожени", каза още Русенова

Преди съда да гледа мярката му, Георги Семерджиев беше докаран в съдебната зала при засилено полицейско присъствие. Причината - като докато давал обяснения е проявил агресия към прокурорите, които разследват тежката катастрофа.

Пред магистратите Георги Семерджиев заяви, че няма причина да е задържан, защото никога не се е крил, а бизнесът му е законен. В съдебната зала каза, че не знае къде е личната му карта, защото е бил отвлечен в деня на катастрофата. И адвоката на обвиняемия Мирослав Христов заяви, че обвиняемият не помни нищо.

"Нищо не казва, няма спомен за нищо от катастрофата", заяви адвокатът на обвиняемия Мирослав Христов.

По време на съдебното заседание стана ясно, че едната маратонка на Семерджиев е намерена в джипа му в нощта на катастрофата, а другата е била в дома му. По фасадата на блока, в който беше задържан Семерджиев, са открити следи от стълба и от кръв, заради нараняване на дясното му стъпало. На кадрите от охранителните камери, с които Bulgaria ON AIR разполага, също се вижда как той куца докато бяга секунди след катастрофата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
0
 
0
 
! Отговори
Коментатор преди 1 година
Намерете Наглите които са го отвлекли. Не чувате ли че човекът не знае какво е станало? Упоили са го и толкоз.
57
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Кико ТИ ПАК НЕ СИ РАЗБРАЛ ТОЯ МИЛИЦИОНЕР ИМА 19 ИМОТА ЗА МИЛИОНИ И ОЩЕ ТРИ САМО ЗА 8 МЕСЕЦА, А КОГАТО ИМАШ Е ТЕ ТАКЪВ КОНТИНГЕНТ КАТО ВНУК НА ГЕНЕРАЛ СЕМЕРДЖИЕВ/ПРЕДИ ПАРТИЗАНИН, А СЕГА ВНУКА ПАРТИЗАНИН/ КАКВО МОЖЕШ ДА НАПРАВИШ ОСВЕН ДА СИ УВЕЛИЧАВАШ ФИКСАЦИИТЕ ПО ИМОТИ И ВЕЧЕ НЯМА ОПОРКА ЗА ЧЕКМЕДЖЕТА НАПРАВУ ДА ИЗВАДЯТ ОПОРКА ЗА БАНКИ, ЧЕ ТО НЯКАК СИ ТИЯ ЧЕКМЕДЖЕТА ИЗГЛЕЖДАТ МИЗЕРИЯ НА ФОНА ПЛАДНИШКИТЕ ОБИРИ
56
0
 
2
 
! Отговори
Кико преди 1 година
Има един милиционер с 10 апартамента,защо да не ги увеличи още! Самото питане е смешно!
55
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На Бойко дилърче. Дано да изгние в затвора.
54
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дано протежето на Кирил Петков Семерджиев не се измъкне от правосъдието!
53
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Още в деня на инцидента започна да вали дъжд, още тогава нямаше ясна процедура как да се съхранят правилно доказателствата" ...... ?
52
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
МВР събира доказателставата, а не Прокуратурата. Вземи да прочетеш малко!
51
0
 
5
 
! Отговори
ДА ! преди 1 година
В нашия съд всичко е възможно ! ! ! Ако се стигне до съд има значение кой си и чий си , мъж ли си или си жена . . . . Правосъдието и правораздаването са в пряка зависимост от тези условия и от това кой е съдията . Закона е без значение . Закона не е нито фактор нито условие . Същото е да твърдите че правосъдието ни уж по закон било безплатно . . . . ами такова не съществува ! Така че - манипулация има задължително . Както и това което твърдят вещите лица е манипулирано . Знае се предварително .
50
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кирил Петков лично е покровителствал мутрата Семерджиева. Няма как толкова безнаказан човек да вилнее цяла година без протекции от най-високо място.
49
0
 
6
 
! Отговори
чичото преди 1 година
Тоя хулиган внук ли е на ген. Атанас Семерджиев?
48
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 49. Да. Ще глссуваме за ГЕРБ.Теб какво те бърка?
47
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Нищо не казва, няма спомен за нищо от катастрофата", заяви адвокатът на обвиняемия Мирослав Христов."________Давайте тогава да го пускаме по живо, по здраво и да го пишем Божие дело.
46
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ИстинатаИма нещо такова. За колко хора пометени на пътя, даже не на междуградски, а в някое по-малко населено място, се оказа, че изведнъж няма записи от бензиностанциите, няма и една улика. После за някои от тях се разбра и винаги са "наши" момчета. Както беше случаят във Враца от 2003-та. Тогава едно синче на местен дерибей помете две деца в 12-ти клас. В крайна сметка- кал файда. Получи 2 (две) години на лек режим, от които вече беше излежал половината в ареста.
45
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това е най-големия проблем в България - не може при толкова много доказателства, прокуратура и съд да се мотаят години и накрая да не осъдят очевидния престъпник. Какви са тези експертизи, какви са тези експерти, какви са тези процедури, законите написани така че престъпниците да се измъкват. Излиза че единствения начин някой да бъде осъден е сам да си признае.
44
0
 
8
 
! Отговори
Е , ЧЕ КАК ИНАЧЕ... преди 1 година
..ЗНАЕТЕ ЛИ КОЙ БЕШЕ БАЩА МУ НА ТОЯ УБИЕЦ....??!
43
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"МВР е стълба на престъпността"
42
0
 
15
 
! Отговори
ЕЙ МВР преди 1 година
Нали така държахте ко Q7 на тоя дето уби Милен Цветков, НЕ СИ ЛИ ВЗЕТЕ УРОК БЕ
41
0
 
20
 
! Отговори
Нищо чудно! преди 1 година
Една стара поговорка гласи,че когато фактите говорят,тогава и боговете мълчат!Само,че сега,към днешна дата у нас,в милата ни татковина,когато кинтите заиграят,тогава и доказателствата изчезват!?!За справка,адвоката на убиеца!Тактиката е да се печели време,колкото повече време минава,толкова по-добре за убиеца и адвоката?!?Защо мислите,че той,48 часа отказва да му бъде взета кръвна проба за алкохол и наркотици?!?Другото ще го довърши адвокатчето-по-хоризонтала и вертикала,те парите не миришат?!?
40
1
 
5
 
! Отговори
СМЕХ... преди 1 година
СЕГА ВЕЧЕ И РОШКОВИЯ Е ЗАЕТ ....ДА ГОНИ И НАКАЗВА , ТОЯ ГДЕТО УДАРИ АВТОМОБИЛА НА ЖЕНА МУ...ХА,ХА,ХА,ХАААААА....ОСЪДИ ЛИ ГО ---ЩЕ "ОЧЕТЕ ГОЛЯМИ УСПЕХИ " В БОРБАТА С ПРЕСТЪПНОСТТА...!....ЗНАМ СИ АЗ...ХА,ХА,ХАААААААААА....
39
0
 
4
 
! Отговори
До Наско преди 1 година
Ясноооо, затова зет ми все отзад ме слага да седна🤔😢