Прокуратурата прекрати проверката по "Магнитски" срещу Пеевски

Разследването за Васил Божков продължава
78
Прокуратурата прекрати проверката по "Магнитски" срещу Пеевски
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Заради липса на данни за извършено престъпление специализираната прокуратурата е прекратила проверките срещу две от лицата в списъка "Магнитски" - депутатът от ДПС Делян Пеевски и бившият заместник-председател на Бюрото за контрол на специалните разузнавателни средства Илко Желязков. Това каза пред БНР Валентина Маджарова, ръководител на Специализираната прокуратура.

"Това е направено, тъй като включително и проверяващият орган в лицето на Националната агенция за приходите (НАП), не констатира неправомерна дейност. В този случай прокурорът е в обвързана компетентност, не разполага с тези специални знания, и в крайна сметка наблюдаващият прокурор се произнася по фактите и обстоятелствата такива каквито са по извършената проверка", посочи тя.

По отношение на третото лице в списъка "Магнитски" - намиращият се в Дубай Васил Божков, разследванията продължат, добави Маджарова.

Тя уточни, че след преустановяване на дейността на спецструктурите от утре, по делата ще работи Софийската градска прокуратура.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най-важното беше да се прекратят тези дела в последния ден от съществуването на СП. Хубавата новина е, че явно голям страх ги тресе.... Невинните де.
67
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Един ден доганя като поема към вечността, Аллах знае кога, България ще стане друга държава. Сигурен съм, че Гешев ще иска да влезе първи в сараите и да скрие оставените от доганя мемоари. Всъщност два часа след края на Доган ще има много арести ако тетрадките попаднат там където трябва
66
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Че то беше ясно. Прокуратурата не се интересува от такива малки риби. Те се занимават с по-висши дейности, като да вкарат в затвора Иванчева за 1000 години за невзет подкуп например. Някой друг сеща ли се за някое друго знаково и успешно дело?
65
2
 
0
 
! Отговори
ЧИТАТЕЛ преди 1 година
Всички са кристално чисти! За това специализирана прокуратуа и съд са напълно ненужни! А Районната прокуратура и съд светкавично ще ги оправдае, защото са напълно невинни.
64
0
 
3
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
така...Значи:..Тия,които са го включили в прословутия списък са некакви хлапетии,убиващи времето си в паузите м/у игрите на компютър,докато нашите "прокуратори" са "ЖЕЛЕЗНИ" бе!..Ония немали никакви основания да включат товапрасе в списъка,така ли,драги "ПРОКУРатори" ?...Некога са пазили по един сребърен за подобни заинатени случаи..
63
2
 
7
 
! Отговори
Сигурен бях преди 1 година
Е много ясно! Директно предлагам да го обяват за Светец и да го изобразят на икони! Плюс Нобелова награда и На всички Държавни институции на портрет на стената!!!!Повдига ми се!
62
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е сега стана ли ви ясно , коя е МАФИЯТА .Бацето и Доган си ни доят от години , а вие пак отивате да гласувате за тях.Ако пак си ги върнете на власт по добре да спуснем кепенцата на държавата ни !
61
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пак си ги изберете тия мафиоти да ви ограбват.
60
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз като ви казвам,че без АК-47 няма да стане,вие ми слагате минуси и искате избори.С избори 33 години вече нищо не променяме.Румънците само Чаушеску и жена му пратиха при създателя и са по-добре от нас,а им събирахме помощи навремето в един камион и им се подигравахме през 1990 година.
59
1
 
12
 
! Отговори
Citizen преди 1 година
От една държава изградена на принципа милиционер-братовчед-милиционер-баджанак-милиционер-някой си от родата и т.н... Какво очаквате??? Че то си видя за 30г.какво направихме? (О) нула
58
1
 
6
 
! Отговори
Никола преди 1 година
Много ясно, има ли някой, който се съмнява в почтеността на тези хора. Грешка е станала!
57
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Честно, повръща ми се че няма една жена и един мъж с достойнство в тази гешевска шайка
56
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз промяна не видях,само обещания.Само един смел човек видях и той се бори с Капитан Андреево.Иначе всички имат портрети на Левски,ама никой не се жертва да ги вкара в затвора предишните.Страхуват се,ама искат само хубавата част от властта.
55
0
 
5
 
! Отговори
Един въпрос преди 1 година
Утре само ще ги закриват или ще ги и арестуват?
54
0
 
8
 
! Отговори
Ученика преди 1 година
Господ бави но не забравя...Началника е долу...
53
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Италиянският Кръстник ряпа да яде спрямо Бойко. Бойковите хора са навсякъде.
52
2
 
2
 
! Отговори
emigrant23 преди 1 година
До Анониментака е, но единственото нещо което можем да направим е да гласуваме - а това го мога вече 20г. и от чужбина! В милото БГнце - само за моренце (и то евентуално, щото там къв *** е...), планинка и децата да видят баба и дядо...
51
0
 
12
 
! Отговори
Новият главен преди 1 година
Тъй като е много иронично самопризнанието на опг "специализирана прокуратура" искам да ги попитам след като Го оправдаха целунаха ли му ръка, направиха ли му свир-а, рожденик е консилието Пеевски . Да си подготвят отговори, че новият главен ги чака
50
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сега пък нап им е виновен!?НАП не може да върши работата на прокуратурата, да разкрива у доказва престъпния в съда. А тая мисирка която дава интервю въобще не знае какво прави в прокуратурата и каква и е работата . За това трябва като в Албания реподбор в цялата правосъдна система, както го казват по европейски интегритет и който не отговаря вън, тая ще е първата изгонена и ще умре от глад, защото като адвокат няма да има и един клиент .
49
0
 
6
 
! Отговори
.... преди 1 година
И да триете коментарите , сте неща.стници и загубе.няци. пеевски върви в България,но извън територията няма да минават номерата.