Повдигнаха обвинения за насилието над лекарка в Шумен

Обвинени са майката и бащата на детето
24
Повдигнаха обвинения за насилието над лекарка в Шумен
Кадър: Нова ТВ

Районната прокуратура в Шумен привлече към наказателна отговорност мъж и жена от село Каспичан, които нападнали, обиждали и заплашвали дежурен лекар в Център за спешна помощ в града, съобщиха от Апелативната прокуратура във Варна.

С.Р. и М.Р. са обвинени в едро хулиганство, извършено с изключителна дързост и цинизъм, и отправяне на закани за убийство. На 28-годишната жена е повдигнато обвинение и за това, че е причинила лека телесна повреда по хулигански подбуди на медицинския специалист при изпълнение на служебните му задължения.

Още по темата
Бързото производство е започнато на 2 август. Около 2:30 часа в Центъра за спешна помощ при Многопрофилната болница за активно лечение в Шумен пристигнали група граждани, които не се чувствали добре и имали симптоми на хранително отравяне. Предишният ден всички те били гости на сватбено тържество.

Дежурният лекар започнал да преглежда един по един пристигналите. Мъжът и младата жена се намесили в работата на медика, като настоявали детето им да бъде прегледано по-бързо.

Според правилата на болничното заведение, тъй като ставало въпрос за малко дете, следвало да бъде направена задължителна консултация с педиатър. Дежурният лекар незабавно поискал такава, но се налагало изчакване на специалиста.

Това разгневило родителите на детето и двамата започнали да крещят и обиждат младата лекарка. Стигнало се до отправяне на закани за убийство от тяхна страна, а 28-годишната майка на детето си позволила физическо посегателство над медика – хванала я за врата и започнала да я души.

На място пръв се отзовава служител по охраната на болничното заведение, който прекратил сблъсъка. Пристига и полицейски екип. Докато се изяснява ситуацията, родителите, заедно със своето дете, напуснали болницата и били открити по-късно.

Работата по случая продължава под ръководството и надзора на Районната прокуратура в Шумен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Браво, това заслужават
13
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 6Абсолютно си прав. и понеже винаги трябва да се правим на някакви да се тюхкаме за горката жена и т н. това никога няма да излезе наяве. Има много гадни и отвратителни хора в тази професия, не говоря конкретно за тази лекарка. Но все пак човек не се нахвърля да се бие без причина, това е вярно.И без да съм ромка съм изпитвала непреодолимо желание да го направя,не че съм го прави наистина. Защото наглото и гадно поведение понякога наистина те изкарва от нерви
12
2
 
9
 
! Отговори
Коментатор преди 1 година
След 20-25 години това дете може да млати същата лекарка. Ама то си е до възпитание. Да го дават за осиновяване докато е време или в дом за деца.
11
7
 
0
 
! Отговори
До 12 преди 1 година
Пожелавам ти твоето дете да порастне там, където пращаш детето от статията. Ще стане факт, ще видиш.
10
1
 
5
 
! Отговори
От бореца преди 1 година
Защо трябва да се ангажира българския съд когато турското културно наследство бие турците, Ади гит, имат си шериат!
9
1
 
5
 
! Отговори
Мюмюн преди 1 година
На другуту Асан
8
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Поне по една ваксина с цианкалии да бяха им нахакали!
7
2
 
13
 
! Отговори
Ужас преди 1 година
Га ядоха развалените кебапчета не реваха Мън галите!Жалко че не са умрели!С моите здравни осигуровки лекуват мън галите!
6
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо въобще се обслужват "хора" които нямат здравни и не плащат данъци и не допринасят с абсолютно нищо за обществото , ами даже обратното...
5
1
 
7
 
! Отговори
Totenkopf преди 1 година
Хахахаха все така ще бъде и по лошо, *** и глупав народ
4
3
 
4
 
! Отговори
Никк преди 1 година
В СтЗ, общопрактикуващите лекари имат дежурен денонощен кабинет
3
4
 
16
 
! Отговори
Предложение преди 1 година
Всеки, вдигнал ръка за саморазправа над лекар, учител, полицай или държавен служител, да бъде незабавно вкаран в кауша и да си отработи едномесечно наказание с обществено полезен труд, като се лиши за 6 месеца от здравна помощ, училищна подкрепа, полицейска закрила и административно обслужване.
2
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Наложи ми се да използвам спешни център в Окръжна болница в Стара Загора кога отидох и хората, се молеха да ги прегледат а те отивай си при личния лекар е как посред нощ и в събота дали оня ще му вдигне телефона просто се подиграват с хората
1
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Прекалено ми е ясно , че тези и здравни осигуровки нямат , а искат незабавна помощ , ако може и без да чакат . Сега трябва да нямат право на помощ , като искат да ходят да си платят при педиатър .