Семерджиев карал със 166 км/ч в София в нощта на инцидента

Той е минал и на червено
Обновена: 13 сеп 2022 21:50 | 13 сеп 2022 21:33, Красимир Ангелов
134
Семерджиев карал със 166 км/ч в София в нощта на инцидента
Снимка: БГНЕС

Бившият футболист Георги Семерджиев, обвинен за тежката катастрофа през юли в София, при която загинаха две млади жени, е карал със 166 км/ч в нощта на инцидента. Той е минал и на червено.

Това показва експертиза, направена във връзка с разследването, обяви за БТА говорителят на главния прокурор Сийка Милева.

При разследването на случая са разпитани близо 70 човека, като се чакат се още четири експертизи.

Към този момент на Семерджиев са повдигнати пет обвинения - държане на наркотици, управление на превозно средство след употреба на наркотици, причиняване на смърт на две лица, като е управлявал автомобил без книжка, използване на фалшиви номера на автомобила и фалшива швейцарска книжка.

Още по темата

Последното е установено със специална експертиза, каза Милева.

Прокуратурата е установила, че полицай е помогнал на Семерджиев да се снабди със стълба и да се качи в дома си, тъй като е изгубил ключовете си.

Няколко дни след инцидента прокуратурата повдигна обвинение на Георги Семерджиев за предишно провинение. В кръвта му на 10 юни са били намерени амфетамин и метаамфетамин, каза тогава заместник градският прокурор Христо Кръстев. Тогава Семерджиев е избягал, след като е тестван с дрегер, който е показал и наличие на алкохол.

Преди ден служебният вътрешен министър Иван Демерджиев обяви, че 40 души в МВР са нарушили задълженията си или не са изпълнявали това, което трябва по закон спрямо Георги Семерджиев.

За полицай Симона Радева има доста данни и тя подлежи на уволнение. Става дума за несъвместими действия от нейна страна, посочи Демерджиев и уточни, че Радева и подпомагала бившият футболист по всички възможни начини.

"Градската прокуратура в София вече започна разследване и по това направление. То е за търговия с влияние и престъпление по служба срещу служители на МВР. По това дело няма представени материали за 40-те лица, оповестени от МВР", каза Милева.

Отделно от това прокуратурата работи и по линия на покровителстване, посочи още говорителят на главния прокурор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


134
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Типична гербераскаизмет.
45
1
 
35
 
! Отговори
Мижитурка преди 1 година
Тоя ако му отворят телефона сто процента вътре е номера на Баце. Такива като тоя, Лъчо и подобни са ядрото н ГЕРБ.
44
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вече медиите се подават на натиска и говорят за ''инцидент'' вместо истинското наименование на деянието: двойно убийство.
43
0
 
28
 
! Отговори
Кишиков преди 1 година
40 виновни, една уволнена, другите само отчетени като факт, нещо за наказания, съд и дума не става.
42
5
 
23
 
! Отговори
До Анонимен 57 преди 1 година
Формално е така, но това е 12 годишно тиквено наследство което не се изкоренява за няколко месеца или година.
41
1
 
19
 
! Отговори
Хюм преди 1 година
Важно е да се провери, кои са останалите облагодетелствани лица от тези полицаи! Едва ли Семерджиев е единствения, който се ползва от тези специални полицейски услуги!
40
1
 
11
 
! Отговори
вибратори у дома преди 1 година
Искаме затвор за тоя , да лап-а циганс-ки паткани и да му разширят ана-лната тръба.
39
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всички искаме Правосъдие като в Америка шофиране без книжка веднага отиваш за 10г в затвора и доживот нямаш право да станеш шофьор. НО при нас е корупция и далавера За да осъдиш престъпник ти трябва подкупни следовател, прокурор и съдя а за да освободиш престъпник от отговорност ти трябва само адвокат изпечен
38
10
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Значи при другаря Рашков половината софийско МВР е работило за един наркоман. Е изберете Дамаджаната за депутат
37
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Значи към обвиненията може да се добави и шофиране с висока скорост... Не го видях посочено. И ми се иска, присъдите да са като в щатите - сборно по всички обвинения, с краен резултат 148 години затвор. А не да излезе след пет години.
36
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Преди 7г на кораба от Германия за Дания засекох бивше ченге сега шофьор,Сам се хвали каза че са го съдили за 15г.служба в мвр защото бил корумпиран казва бях ама те не можаха да го докажат и само го уволнили и платили му обезщетение. Това е Правосъдието в България само за кокошкарите и ромите
35
2
 
22
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 1 година
Почти всеки ден карам извънградско и всеки път виждам поне двама да се движат с над 150. Карам с 90 колкото е разрешеното и те ме подминават все едно съм спрял. Полицаите вардят само на определени места, които всички знаят и когато са там всички си пресвяткат с фарове и предупреждават. Докато не се въведат мобилни камери за скорост. дотогава само ще броим трупове. Все пак за да получа частично възмездие пресвяткам с фарове на всички, които преценя, че карат с превишена, но зад мен няма патрул.
34
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От на Бойко внучетата.
33
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е като е осъден на 9г затвор тоя където прегази Милен що е на свобода и под домашен арест Само кокошкарите и ромите са по затворите
32
1
 
23
 
! Отговори
Димо преди 1 година
Най-страшното е че 40 служители на МВР барабар с началници са замесени в комфорта на този престъпник.На всички тях плащаме ние и очакваме да правят точно обратното.Системата видно я няма в истинската и цел и необходимост към обществото.Ако всеки полицай в трудовия си договор има клауза,че ако доказано е съпричастен към подобни престъпни на случая действия,то ще трябва да плати всички данъци ,които не плаща и отнемане на всички привилегии и заплати при пенсиониране!Тогава това ще изчезне!
31
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този последно сега в домашен арест ли е?
30
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Оставете го на мира! Нека си спинка 5 години вкъщи и после да му сложат още 1 година затвор, Ей така да си има да се казва, че някой нещо правил!
29
1
 
8
 
! Отговори
няма как преди 1 година
До Анонимен 29 От хора,дето гласуват за комунисти друго не чакай!
28
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя където сгаси Милен каза че бил на гости и там са му сипали наркотиците упойващите вещества затова е на свобода под домашен арест Адвокатите и Депутатите знаят какви закони да пишат за да защитът парите от дрога в черните им каси Правосъдието е само за кокошкарите и ромите наивници
27
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дайте му 10 доживотни присъди и е готов!