Повдигнаха обвинение на джигита с Поршето, погубил французин на пътя

Той е 39-годишен мъж, задържан е за 72 часа
Обновена: 25 сеп 2022 19:53 | 25 сеп 2022 16:50, Красимир Ангелов
157
Повдигнаха обвинение на джигита с Поршето, погубил французин на пътя
Снимка: БГНЕС

39-годишен е шофьорът, който тази сутрин причини катастрофа на Околовръстното шосе на София, при която загина френски гражданин. Той е рецидивист на пътя, с общо 28 наказания за нарушаване на правилата за движение по пътя.

Още по темата
Установено е, че мъжът е карал с превишена скорост, съобщи Десислава Петрова, говорител на Софийската градска прокуратура, на извънреден брифинг по повод тежкия пътен инцидент от тази нощ.

Инцидентът е станал около 4:05 ч., като автомобилите са се движели от Студентски град към Младост. Порше-то, управлявано от 39-годишния българин, е ударило отзад излизащ от локалното платно Форд. От удара е причинена смъртта на 64-годишен френски гражданин, 62-годишна жена също с френско гражданство е с опасност за живота в Окръжна болница.

"Форд"-ът е управляван от 46-годишен българин.

Шофьорът на Поршето е отказал да даде проба за алкохол и наркотици, но по-късно е дал кръвна проба във ВМА, съобщи още Петрова.

Назначени са експертизи. Разпитани са преки очевидци на сблъсъка. Не са установени следи от спирачен път при първоначалния оглед на местопроизшествието.

Комисар Радослав Начев, заместник-началник на пътна полиция към СДВР, обясни, че водачът, причинил произшествието, е правоспособен.

Повдигнато му е обвинение и е задържан е за 72 часа. Предстои разпит на всички установени по делото свидетели.

От 2002 г до 2009 г. шофьорът има 5 нарушения, от 2011 г. до настоящия момент са издадени 23 електронни фишове за движение с превишена скорост.

Незаплатените му глоби са на стойност 1950 лв. 2350 лв са били платени, уточниха от полицията.

Прокурор Христо Кръстев заяви, че всички държавни институции следва да си взаимодействат срещу престъпленията на пътя. Той припомни, че прокуратурата е представила идеи за законови промени по линия на транспортните престъпления, като е предложено завишаване на наказанията и отнемане на превозното средство след управление с алкохол или наркотици.

Главен инспектор Лъчезар Близнаков от Главна дирекция „Национална полиция“ заяви, че пътна полиция не е спирала да си взаимодейства с всички институции да се намалят предпоставките за възникване на пътни произшествия.

"След  подобни случаи ние сме яростни и неудовлетворени от резултатите и затова с всички сили ще продължим да се борим с подобни водачи", заяви Близнаков. Той допълни, че контролът по пътищата е завишен на максимум и "няма да спираме, докато не отстраним всички такива водачи от пътя“, като отчете, че каквото зависи от МВР по тази линия, се прави в пълна степен.

Още за тежката катастрофа вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


157
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
23
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Поредният самозабравил се приближен на Кирил Петков уби човек на пътя. Също като случая със Семерджиев.
57
1
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Айде, още веднъж - с 28 нарушения тоя все още има шофьорска книжка. Докога, бе?! И над тоя ли е имало полицейски чадър?
56
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя извади лош късмет да блъсне тези нешастници баш когато руснаците попиляват армията на Зеленски и сега се занимават с него а не с фронта
55
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
След дъжд - качулка. Всички с толкова много фишове превантивно да им обърнат внимание, а не като убият някого на пътя.
54
0
 
46
 
! Отговори
Мхмм преди 1 година
Поредният ***, който е карал необезпокояван години наред след хиляди левове глоби. Ако беше един от нас отдавна да е със свалени номера и в затвора, но този не е случаен. Вече цял ден никоя медия не споменава поименно кой е.
53
4
 
4
 
! Отговори
Просто е преди 1 година
Бг няма да се разпадне в ЕС и Нато сме прекалено много пари са наляти тука
52
0
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Оня дето уби Милин Цветков още не е в затвора.Другият,дето размаза две момичета и го бранят 40 корумпирани полицаи и той не е осъден.Сега ще се окаже,че и тоя няма да лежи.
51
1
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Свидетелказа по новининте,че тоя вместо да се загрижи за хората,които е помлял,се обадил на някой да каже,че Панамерата е тотал щета.Нечовешко е,а за морал изобщо не говорим вече.Никой не си отива от този свят с Панамерата,парите и т.н.Жалко,че има такива безскруполни типове!
50
1
 
19
 
! Отговори
ТРЯБВА преди 1 година
Когато има смърт на пътя , и виновния водач причинил смъртта , закона е суров .Но мое очакване е пробите за алкохол и наркотици да излязат отрицателни .Корупцията убива .
49
1
 
13
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 1 година
Понеже не можем да се оправим с едни прозтти джигити на пътя, затова държавата се разпада и нещата отиват към референдум да се свършат тези ялови мъки.
48
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 49 https://youtu.be/uBZOdEXY5ec?t=18 На това видео Голф с 240 се движи в лява лента шофирано от германец на германски път без ограничение на скоростта и присветва.
47
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе какво да гласувам по изборите ви. Нищо няма да се промени по пътя където умряха толкова хора! Направо да се разпада тая *** и официално да действа закона на джунглата! Така и ние ще имаме шанс да оцелеем.
46
0
 
41
 
! Отговори
МВР - МАФИЯ преди 1 година
Какво стана със Семерджиев и политутката му?? За французите ви трябваха 4 часа, за две български момичета ви трябваха месеци да повдигнете нещо различно от стълба за да се прибере убиеца!!!
45
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всеки който е излизал за повече от 5 минути на пътя в София му е ясно, че вече всеки втори е такъв понеже контрол няма, няма и да има и парите ви се прибират за да се крадат не да се върши работа.
44
0
 
23
 
! Отговори
Mersi преди 1 година
Контрол - ала бала.Клоуни, крият се в храсти през деня, а през нощта въобще не си показват носа!
43
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Еха сега като му лепнат една условна присъда и ще му се разкатае фамилията.
42
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На тоя и да му вземат книжката пак няма да го спрат наскоро имаше случай с жертви и единия шофор се оказа без книжка.
41
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя сега цел живот не може да плати панамерата, жертвата е бял кахър за него.
40
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дрън дрън в Германия в лявата лента масово се карат хиперкари ламбота поршета ферарита пистови мотори аудита рс бмв м амг и тн. и се присветква нон стоп то поливната дето ги карат са албанци българи руснаци по анцузи и тн.
39
0
 
12
 
! Отговори
Lina преди 1 година
Голямата работа - няма 50 - 100 лв за такси , или drink and drive - за да си пие и дрогарства на воля. Ама така са . Иначе лъскава кола, ама иначе за малкото се стискат . еФтинки с връзки. Те винаги ще се " оправят". Само че тук има френски граждани , не съм запозната дали може да се търси от френската страна отговорност. Ако има такава опция - лошичко за поредния семкаджиев с LV несесерчета и жълти зъбки, които ходят на ланеца.