Повдигнаха обвинение на джигита с Поршето, погубил французин на пътя

Той е 39-годишен мъж, задържан е за 72 часа
Обновена: 25 сеп 2022 19:53 | 25 сеп 2022 16:50, Красимир Ангелов
157
Повдигнаха обвинение на джигита с Поршето, погубил французин на пътя
Снимка: БГНЕС

39-годишен е шофьорът, който тази сутрин причини катастрофа на Околовръстното шосе на София, при която загина френски гражданин. Той е рецидивист на пътя, с общо 28 наказания за нарушаване на правилата за движение по пътя.

Още по темата
Установено е, че мъжът е карал с превишена скорост, съобщи Десислава Петрова, говорител на Софийската градска прокуратура, на извънреден брифинг по повод тежкия пътен инцидент от тази нощ.

Инцидентът е станал около 4:05 ч., като автомобилите са се движели от Студентски град към Младост. Порше-то, управлявано от 39-годишния българин, е ударило отзад излизащ от локалното платно Форд. От удара е причинена смъртта на 64-годишен френски гражданин, 62-годишна жена също с френско гражданство е с опасност за живота в Окръжна болница.

"Форд"-ът е управляван от 46-годишен българин.

Шофьорът на Поршето е отказал да даде проба за алкохол и наркотици, но по-късно е дал кръвна проба във ВМА, съобщи още Петрова.

Назначени са експертизи. Разпитани са преки очевидци на сблъсъка. Не са установени следи от спирачен път при първоначалния оглед на местопроизшествието.

Комисар Радослав Начев, заместник-началник на пътна полиция към СДВР, обясни, че водачът, причинил произшествието, е правоспособен.

Повдигнато му е обвинение и е задържан е за 72 часа. Предстои разпит на всички установени по делото свидетели.

От 2002 г до 2009 г. шофьорът има 5 нарушения, от 2011 г. до настоящия момент са издадени 23 електронни фишове за движение с превишена скорост.

Незаплатените му глоби са на стойност 1950 лв. 2350 лв са били платени, уточниха от полицията.

Прокурор Христо Кръстев заяви, че всички държавни институции следва да си взаимодействат срещу престъпленията на пътя. Той припомни, че прокуратурата е представила идеи за законови промени по линия на транспортните престъпления, като е предложено завишаване на наказанията и отнемане на превозното средство след управление с алкохол или наркотици.

Главен инспектор Лъчезар Близнаков от Главна дирекция „Национална полиция“ заяви, че пътна полиция не е спирала да си взаимодейства с всички институции да се намалят предпоставките за възникване на пътни произшествия.

"След  подобни случаи ние сме яростни и неудовлетворени от резултатите и затова с всички сили ще продължим да се борим с подобни водачи", заяви Близнаков. Той допълни, че контролът по пътищата е завишен на максимум и "няма да спираме, докато не отстраним всички такива водачи от пътя“, като отчете, че каквото зависи от МВР по тази линия, се прави в пълна степен.

Още за тежката катастрофа вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


157
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
0
 
10
 
! Отговори
аз преди 1 година
ЗАЩО ПРИ 35 НАРУШЕНИЯ НЕ МУ Е ВЗЕТА КНИЖКАТА?
97
0
 
7
 
! Отговори
Юда преди 1 година
Пратете касапина на Путин. Той изпитва остра нужда точно от такава смет за фронта. От там ще се върне или като нац герои или просто в найлонови чувал.
96
1
 
10
 
! Отговори
PL преди 1 година
Какво обвинение бе. Конфискувайте собственоста на отпадъка и по бързото производство-причиняване на смърт и/или/тежки телесни повреди с УМИСЪЛ и 20 год без право на обжалване или замяна и след 20 год като излезе освен да прави бимби друго няма да може. И ако за назидание се постъпи така с 2-3ма, вероятно такива работи по Бг пътища ще намалеят.
95
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Заради неосъдени ИД..оти умират невинни хора.Докога?
94
0
 
8
 
! Отговори
Алооо преди 1 година
Семерджиев 2, ще има и 3,4,5,6,7,8,9,10,11 ит.н. Тепърва започва. Много хора ще си заминат за съжаление.
93
0
 
7
 
! Отговори
С косата преди 1 година
Жалко за невинните, още по- жалко, че тоя инцест не е пукнал
92
0
 
10
 
! Отговори
bgreality преди 1 година
мен ако ме хванат без крушка светеща ще ме сцепят да не говоря че за без колан сигурно и в мен за 72 ще ме вкарат.. този както и много други със стотици и десетки провинения си трепят хора навън и няма съд и полиция. дива индия..
91
0
 
7
 
! Отговори
М преди 1 година
До това води толерастията и сбърканите ценности. И.з р.о.ди.те да си правят каквото искат и да са защитени от закона до доказване на вина. Какво има за доказване и защо няколко години ще се водят дела. Отказал проба за алкохол и наркотици това означава че ги е употребил. Бутай го в затвора за 10 години колкото е по закон и спи спокойно защото подобните нему ще се позамислят малко поне ако има с какво.
90
0
 
6
 
! Отговори
Лаврентий Берия преди 1 година
Ами "отстранете ги". Ама не би. Щото ако си разровите масивите сигурно стотици такива ще намерите. Но всеки го "пазят". Тоя сега ще "затъне в дела" за дълго време - като убиеца на Цветков. Накрая ще му обършете лАiняния газ и тихомълком ще го пуснете да убива на воля. Единствения начин е потърпевшия да застреля такъв иZрод. Инак нищо друго няма да го спре в "милата" ни родина.
89
0
 
1
 
! Отговори
Коментатор преди 1 година
До Край- 6 разряд фрезист поне!
88
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами, защо продто не го е продал това порше и не си е платил глобите, преди да го блъсне е можел да му вземе със сигурност много повече пари от сумата, която дължи за фишове. Това че е причинил катастрофата умишлено е тъпо, никой не е спечелил от тази ситуация!!!
87
0
 
25
 
! Отговори
Американ преди 1 година
И Тоя има 20 ченгета да го пазят, иначе как оше кара с 35 нарушения!?
86
0
 
12
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
В блrpcтан нищо не работи като хората, само инфлацията..
85
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От години инстиктивно дори през деня се стремя да не карам по Южната дъга. Там е пълно с откачалки, които смятат, че това е пистата Монца... Няколко пъти съм ходил до Икея, но все по локалното платно и като излизам веднага по пътя надолу през Дървеница. През нощта дори и не си помислям да минавам, защото знам, че се правят гонки, гарнирани с алкохол и дрога.
84
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ТОВА НЕ Е ДЪРЖАВА.
83
1
 
13
 
! Отговори
Хемус преди 1 година
По-този повод от понеделник акцията е да глобяваме за изгорели крушки и не регистрирано в талона АГУ
82
0
 
29
 
! Отговори
HMLF преди 1 година
България стана ужасно място за живеене на нормални хора!
81
0
 
3
 
! Отговори
Щирлиц преди 1 година
До сс.................или от ГЕРБ?
80
7
 
18
 
! Отговори
сс преди 1 година
Този убиец е казал " какво ви пука за тия фрнацузи" 100 % е патриот от възраждане
79
0
 
28
 
! Отговори
Мнение преди 1 година
Карал бил с 200 км/ч? Този е терорист! Доживотна присъда за умишлено убийство!