Съдът в Шумен пусна дрогирания шофьор, убил младо момиче

Странно изчезват доказателства срещу него
61
Съдът в Шумен пусна дрогирания шофьор, убил младо момиче
Снимка: БГНЕС

Шуменският окръжен съд пусна под "домашен арест" 18-годишния Жечко Кюркчиев, който под въздействието на наркотици предизвика тежка катастрофа, при която загина 22-годишно момиче. Инцидентът стана на 28 септември вечерта в центъра на града, на кръгово кръстовище на булевард "Цар Симеон Велики".

При катастрофата е пострадало и друго момиче от блъснатата кола, което е настанено в болница със средно тежка телесна повреда.

От прокуратурата настояваха да му бъде наложена най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража", а двамата адвокати на Кюркчиев, както и самият той - "домашен арест".

По време на делото стана ясно, че убиецът е управлявал колата си с 93,8 при разрешени 50 километра в час. Според двамата адвокати на Кюркчиев, преди пътното произшествие младежът е бил на зъболекар, който му е поставил упойка.

Множество неизвестни, обаче, съпровождат случая: при полева проверка на местопроизшествието непоследствено след катастрофата полицаите установяват, че младежът дава положителна проба за наркотици, която реагира на проба на амфетамини. Пред съда, обаче, пробата изненадващо изчезва и е заместена с друга, от лаборатория на ВМА-Варна, която дава становище, че в кръвта на младежа не е имало наличие на наркотици.

Шокиращ е и фактът, че автомобилът, с който Кюркчиев предизвиква катастрофата, и който след нея бива оставен на охраняем паркинг на МВР за снемане на допълнителни доказателства, изненадващо се "самозапалва", като така са заличени ключови доказателства.

Под постове с новината за смъртта на младото момиче в социалните мрежи се коментира усилено, и че един от адвокатите на шофьора, убил момичето, - Ивайло Йорданов, е съпруг на съдийка от Окръжния съд в града, а другият му адвокат - Ивайло Тошев, е син на бивш шеф на полицията в Шумен, като все още имал връзки там.

Заради многото спорни моменти след катастрофата, за много шуменци е загадка дали ще има справедливост в съдебния процес. Това личи от стотиците коментари под статии и постове.

БГНЕС потърси за коментар и говорителя на Главния прокурор Иван Гешев - Сийка Милева, която коментира, че делата вече ще бъдат две: по случая с катастрофата, и още едно - за "самозапалилия" се автомобил на охраняемия паркинг.

"От името на ръководството на Прокуратурата на Република България изказвам съболезнования на близките на загиналото 22-годишно момиче, което загуби живота си твърде рано при пътнотранспортно произшествие в Шумен.

Колегите от Шумен заявиха, че с оглед обективно и безпристрастно разследване, делата ще бъдат иззети от разследващи полицаи при Областна дирекция на МВР-Шумен, и ще предложат на главния прокурор да ги възложи на следователи от Национална следствена служба.

Без никакво съмнение в работата на колегите ни от Окръжна прокуратура-Шумен и при индикации за проблеми в други правоохранителни органи, ще бъде извършена и преценка дали друга, равна по степен, прокуратура да осъществи ръководството и надзора върху делата", допълни Милева./БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
10
 
! Отговори
Беееееее преди 1 година
Овцеееее овцеееее, вие не разбрахте ли че докато не вземете нещата в свой ръце, никой и нищо няма да ви помогне, просто племе такова
37
0
 
4
 
! Отговори
Беееееее преди 1 година
Овцеееее овцеееее, вие не разбрахте ли че докато не вземете нещата в свой ръце, никой и нищо няма да ви помогне, просто племе такова
36
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хубавилайна е изял съдът.
35
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Потресен съм колко много наркомани има в България! Всеки ден фиркани и надрусани правят страхотни дивотии на пътя. Няма сила която да ги спре! Няма държава, няма съвест, няма разум, няма чувство за мяра и срам! Такова дъно никога не е било, дори и през турско!
34
0
 
24
 
! Отговори
Влади преди 1 година
Е, това е дебела корупция, всички участници в далаверата трябва да се разследват и осъдят. Пи шлемето се оказа с чиста от дрога диагноза, а предния ден тестът му бил положителен. Джипът му пък странно изгорял. Яко го покриват, типичен пример за корупция. А убитата млада жена ще гние в гроба... Бог да я прости.
33
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
дивият Бойковизъм трудно се изкоренява. Мислете му
32
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо не пишете кой е съдията който го пуска!Требват Крумови закони заспали българи,докога ще търпим защо гражданите там не излизат на протест.Всички служители в МВР на заплата и пенсия вън,това ще продължи тази шуробаджанащина е навсякъде.Този Демерджиев защо не ги изчисти....
31
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
нал искахте капитализъм бе? при капоитализма боигатите се оправят с пари, бедните охлаждат супата. така тряба това е капитализма капиталзма е за хората с пари останалите да го
30
1
 
26
 
! Отговори
Да бе преди 1 година
Дано този който го е пуснал този наркоман да му се случи същото. Няма съдебна система у нас това е. Съжалям за момичето и семейството и.
29
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Баща му сигурно е някой важен. От "нашите". Цялото семейство е с имунитет.
28
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като му счупят наркоманската главица на жечко някъде и това ще му е на убиеца. Връзки ,без връзки и край.
27
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПОД ПЪТ И НАД ПЪТ ИМА В БГ"НАРКО-ГОТВАЧИ"И РАЗПРОСТРАНИТЕЛИ НА НАРКОТОЦИ! НАЛИ ТРЯБВАТ КЛИЕНТИ ЗА ТЕЗИ ОТРОВИ,ОТ КОИТО ПОТРЕБИТЕЛИТЕ ИМ ХАЛЮЦИНИРАТ!ИМАТЕ ЛИ ПРЕДСТАВА,ЧЕ САМО ТОВА СЛУШАМЕ И ВИЖДАМЕ ДА СЕ СЛУЧВА В БГ?!СКОРО НЯМА ДА ИМА НА КОГО ДА СИ КАЖЕТЕ"НОВИНИТЕ",ЧЕ С ТЕЗИ ЧЕРНИ СТАТИСТИКИ,КОИТО ОГЛАВИХМЕ/а и се увеличават/ЩЕ ОСТАНАТ БАНДИТИ И МНОГОДЕТНИ НЕИНТЕГРИРАНИ МАЛЦИНСТВА!ДОКАТО НЕ УНИЩОЖАТ БЪЛГАРСКИТЕ ХРИСТИЯНИ НЯМА ДА СПРАТ И ДРОГИТЕ,ОСВЕН ВСИЧКО ОСТАНАЛОПРЕСТЪПНОСТ,НАСИЛИЕ И Т.Н.!
26
5
 
6
 
! Отговори
Таня до 32 преди 1 година
Не, ще се скриеш и ще скимтиш и пускаш жалби. Абсолютно всеки в нета е голям мъж и ако станело това, ако станело онова, той щял да реже глави и ще ставало страшно. Факт е, че това никога не се случва
25
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Връзкарска история! И вие искате да има честна съдебна система! То тия двама адвокати държат цялата съдебна система в Щумен
24
1
 
35
 
! Отговори
Bai Asen преди 1 година
Цял Шумен довечера трябва да е пред съда, ако все още са останали някакви хора у тая страна!
23
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако нещо такова стане в моето семейство, *** ще го издебна и ще го заведа "на зъболекар", а след това ще изпращам на родителите му крайник по крайник
22
1
 
26
 
! Отговори
Пп преди 1 година
Не може ли и семейството на тоя убиец да се държи достойно и да го остави да се оправя. Сутринта гледах тулу..те дето го защитават. Тоя бил при зъболекар, не са чайчета и паста за зъби тоя път. Тия ни имат за ***
21
1
 
11
 
! Отговори
Д преди 1 година
Яко бях аз щях да го смажа
20
1
 
21
 
! Отговори
Наско преди 1 година
Това е праворазпределителната система на БГ.За ром откраднал 10 кг мед-1г.ефективна,за убиеца-свобода и да продължава да убива.Това не е изолиран случай.Това е болестно състояния на системата.Ако на въпросния съдебен състав жертвата им е близка, това ли ще е решението?Явно законите са според субекта
19
1
 
20
 
! Отговори
Трябват нови хора преди 1 година
От това какъв по ясен знак, че цялата съдебна система трябва момвнтално да бъде освободена до чистачката и да бъдат назначени току що завършилите прависти. Някой ще кажат, че младите нямат опит, но аз ще им отвърна, че опита ще го придобият с практиката и ще бъдат водени точно от законите, а плюса е, че няма да бъдат научени от старите на мурафетлъци и докато това не стане тук закон и ред няма да има.