Съдът остави в ареста дрогиран шофьор, причинил катастрофа със загинал

Пътният инцидент стана сутринта на 3 октомври край Разград
1
Съдът остави в ареста дрогиран шофьор, причинил катастрофа със загинал
Снимка: БГНЕС

Състав на Окръжния съд в Разград остави в ареста шофьор, причинил катастрофа със загинал, съобщиха от Апелативната прокуратура във Варна.

Съдът прие мотивите на прокурора, че е възможно обвиняемият да се укрие или да извърши друго престъпление. Отчетен беше фактът, че той е избягал от местопроизшествието и е бил задържан няколко часа по-късно, близо до Търговище.

Още по темата
При задържането му е установено, че управлявал товарния автомобил, с който предизвикал катастрофата, след употреба на наркотични вещества. Под внимание е взето и обстоятелството, че той има множество нарушения на Закона за движение по пътищата.

Мъжът е осъждан три пъти за шофиране след употреба на алкохол и наркотични вещества.

Пътният инцидент стана сутринта на 3 октомври на пътя Русе-Варна. На завоите преди град Цар Калоян шофьорът на влекача с прикачено ремарке губи контрол над автомобила и удря със задната част на камиона насрещно движещия се автомобил, шофиран от 56-годишен мъж от Исперих. При катастрофата тежко е пострадал водачът на лекия автомобил, който на път за разградската болница е починал.

Работата по доказване и документиране на престъплението продължава. Определението на Окръжния съд в Разград подлежи на обжалване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари