Сред задържаните за суперкартела за наркотици са и двама българи

Целта на операцията е неутрализирането на международна организация
29 ное 2022 17:30, Йоана Цонева
28
Сред задържаните за суперкартела за наркотици са и двама българи
Снимка: БГНЕС

Двама българи са задържани в Испания при международната операция на Европол срещу разпространението на наркотици, при която беше разбит суперкартел за разпространение на наркотици. Това съобщи БНР, като цитира МВР. Операцията е проведена на 8 ноември тази година.

Европол съобщи в понеделник за разбития огромен картел, който е контролирал една трета от търговията с кокаин в Европа. Тогава се разбра, че са арестувани 49 души в различни страни, включително шестима основни заподозрени в Дубай.

Още по темата
Сега МВР съобщава, че на 8 ноември на територията на кралството е проведена международна операция с кодово име Faukas, касаеща международна престъпна организация ангажирана с трафик на големи количества кокаин от Латинска Америка. Трафикът е осъществяван чрез използването на морски контейнери, натоварени с легално карго. На 8 ноември са задържани общо 13 лица на територията на Кралство Испания, двама от които български граждани и още две лица с чужда националност на територията на Дубай. По време на извършените претърсвания са намерени и иззети около 530 000 евро, както и имуществото, оценено на около 24 милиона евро".

По време на разследването, проведено в срок от две години, са иззети близо 30 тона кокаин в различни точки на Европа, основно на територията на Испания.

В реализацията са участвали и двама служители от българската ГДБОП, съобщава МВР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези по високите етажи са заиграни яко и затова този бизнес цъфти.
20
0
 
0
 
! Отговори
преди 1 година
ГО ,ВНА БЕЗ НАС НЕ МОЖЕ
19
1
 
3
 
! Отговори
Българин от Своге преди 1 година
Е, еее как само двама бе , целия свят знае , има ли наркотици , проституция трафик на хора крадени коли и всичко каквото може да си помисли човек хич недей пита - марка БГ !
18
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Браво!Ще има по-малко друсалки.От наркотиците стават опасни и за себе си,и за другите.Наркозависимостта трябва да си се разглежда като психично заболяване много по-опасно и от шизофренията.За едната доза са готови даже да убият близки хора.
17
4
 
1
 
! Отговори
мони булавто преди 1 година
карам бмв
16
0
 
1
 
! Отговори
16 преди 1 година
До Анонимен 20 - Да ам тези не са ги хванали със захар !
15
1
 
0
 
! Отговори
16 преди 1 година
До Анонимен 20 - Аз не съм назад - Не знам за теб , но аз съм си добре ( да не кажа МНОГО ДОБРЕ ) ! Колкото до затлъстяването - В такъв случай към наркотиците трябва да сложиш и : Пържоли, кебапчета , кюфтета , пица , хамбургеи и т.н. + Сладкишите , тортите и баклавите !
14
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 16 Такива като мен не употребяват, нито кокайн, нито цигари, нито алкохол. Само кафе и захар :). Хвани и прочети определението на думата наркотик и тогава философствай. Защото остър, наркотика си е наркотик. Дали ти харесва или не. Над 180 000 хиляди умират годишно от затлъстяване, което е причинено от висока консумация на захар. Та не ми обяснявай кой е остър и кой плосък. Ето заради такива спреляци като теб сме с 30 години назад.
13
1
 
1
 
! Отговори
14 преди 1 година
До Анонимен 17 - Знаеш ли го - Може да си подслажда кафето с кокаин , а през цялото време си мисли че е захар - Вече всякакви ги има ?!
12
1
 
2
 
! Отговори
Кажете ни нещо ново преди 1 година
Имах си хас да има някъде ла'й'нария и да няма замесени Българи ?!
11
1
 
2
 
! Отговори
До 14 преди 1 година
Ти трябва да си невероятно проЗЗЗЗ и ТъППППП , ако слагаш на един кантар захарта и кокаина , но не можеш да ме изненадаш - Такива гладкомозъчници като теб са навсякъде и затова всичко е с главата надолу !
10
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 13 Човечеството употребва всякакви стимуланти от хиляди години и никога няма да спре. От ясно по-ясно е. Да не би като убиха Ескобар да спре кокайна....... Дори повечето от пишещите тук употребяват наркотици, но "законни". Защото алкохола, цигарите, захарта и още и още по дефиниция също са наркотици. Та те така те
9
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Войната срещу наркотиците е загубена кауза. Наркотини никога няма да спрат да се употребяват
8
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 2 Що мислиш, че имената се знаят от журналистите? Ти ако ги знаеш кажи ги. Разследването е в ход, едва ли полицията е публикувала имена.
7
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дрога в западна Европа се разтоварва от 30 години, а ония холандците и шведите си мислят, че не ги знаем що не ни искат в Шенген. :) На нас ни набутаха хърбавите и нашмъркани програмисти, а те прибират големия пай. :)
6
0
 
12
 
! Отговори
Притеснен преди 1 година
Точно се бях притеснил като излезе първо тая новина как така няма българи в тая голема схема и ей ги на
5
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"българите са ниггрите на балканите. съставляват 13% от цялото население, а вършат 90% от престъпленията" - а, глупости. Тук картелите плащат само транзитни такси. Дрогата на Балканите се върти на първо място от приятелите на Кирчо - албанската фамилия живееща в Македония и вкарваща със самолети в Косово - Дестани, второ от сърбите обаче не от Сърбия, а от Черна Гора където са им пристанищата. Едно време произвеждахме марихуана много, ама Маджо и Бойко вече не се занимават с такъв дребен бизнес.
4
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 2 - щото тия, ако не ги пуснат до 2-3 години ще започнат да пеят кой им подсигурява каналите и тогава българите и румънците ще разберат как картелите на западно европейските политици разтоварват кораби в Ротердам и защо Холандия не ни иска в Шенген и защо пристанището в Костанца и българската граница с Турция им е трън в обувката. ;) Отчита се работа както с Брендо дето се озова в Киев. ;) Всяко чудо за 3 дни.
3
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
българите са ниггрите на балканите. съставляват 13% от цялото население, а вършат 90% от престъпленията
2
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Що винаги им спестявате имената ? Щото сме на 111 място по свобода на словото или щото ни е много трагично нивото на журналистиката ?