Оставиха в ареста мъжа с линейката, превозвал мигранти

Мигрантите му обещали 3000 евро за превоза
5

Съдът в Средец остави в ареста мъжа, който беше задържан в петък да превозва с линейка 14 нелегални мигранти. Според прокуратурата престъплението е извършено с особена дързост, а шофьорът е бил дрогиран.

31-годишният Християн Колев купува линейката от автокъща в София на името на регистрирана преди месец от него фирма. Облича се като фелдшер и слага медицинска маска.

Още по темата
"Купил си линейка, искал е да изкара някакви пари, дошъл дотук. Обещали са му 3 000 евро за целия курс. Не знае кой ще му даде пари, но казва, че парите ще дойдат от Турция", каза адвокатът Красимир Кацарски.

Линейката, в която са превози 14 нелегални мигранти, все още се намира в Гранично полицейско управление в Средец. От прокуратура определиха престъплението като извършено с особена дързост.

При половия тест се оказва, че шофьорът трафикант е бил дрогиран.

"Казва, че пие хапчета и затова на пробата е излязло амфетамин", обясни Красимир Кацарски.

Въпреки чистото съдебно минало съдът в Средец остави мъжа зад решетките. Ако бъде признат за виновен, ще лежи в затвора от 1 до 6 години.

Вижте повече в репортажа на Стиляна Георгиева и телевизия Bulgaria ON AIR

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
??? преди 1 година
Извинете, тоя полов тест как точно се провежда? И трябва ли да се носят лични предпазни средства или ги раздават?
3
0
 
2
 
! Отговори
Чичо преди 1 година
Ама как ще си вземеш линейка от автокъща та това е специализиран транспорт. Ще регистрираш фирма в края на ноември тази година и ще си купиш линейка. Ще се качиш на линейката и ще правиш престъпления. България има най-глупавото министерство на вътрешните работи. Дъното вече е докопано започваме тунела
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ураа значи ето, имаме доказателство, че границата ни не се минава за 50 евро, бая повече . Гешев, пиши до Брюксел да ни пускат в Шенген
1
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бихте ли ми обяснили процедурата по половия тест